BMW E36 Compact, какво Ви е мнението?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kjaer
- Потребител
-
- Кара: bmw e36
BMW E36 Compact, какво Ви е мнението?
Здравейте
Карам BMW Е36 Compact 1.6/102 к.с. От известно време чета негативни мнения за този модел на BMW, че така реших да изкажа и своето, все пак от личен опит. Количката е с евтина поддръжка, гори ми около 10/100 градско, 7-8 извънградско, все пак зависи как се кара, газ не съм слагал ...АБСУРД! Доволен съм си от количката, от 7 години си я карам. Ускорението е прилично. Двигателя е М43, с верига е. Начетох се на това колко трудно се кара BMW през зимата, истина е, че занася когато има сняг, но все пак не е "мисията невъзможна", зависи много от шофиора. През зима си купувам по 2 нови зимни гуми (195/65/15), Bridgestone ili Yokohama. Yokohamata се износва по-бързо, но съм по-доволен от тях. От Bridgestone също съм много доволен, не ме разбирайте погрешно. Количката си струва. Движа се от точка А до точка Б с нея, върши ми работа. Както се отнасям с нея, така и тя с мен. Не я претоварвам душмански. Излезе сполучлива машинка. Ако желаете изкажете своето мнение ...без значение дали имате седан, купе или компакт.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: BMW E36 Compact, какво Ви е мнението?
Важното е на теб да ти харесва...чуждо мнение не трябва да те интересува...Марката е БМВ...останалото е компромис...И аз карам Компакт
...и на мен ми се слага по голям мотор/сега съм с м42/,но имам по важни неща за вършене...Та продължавай да си го караш.И аз си го карам повече от пет години...Успех за напред 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами основния проблем, след гадната задница е, че създава усещането за по-лека кола, а всъщност си тежи колкото купето. Значи си и харчи толкова. Леко излишен модел, иначе нищо лошо, особено пък за кола от точка А до Б.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Става за возене. Общо взето компакта е демо версия на купето
Лично мен не ме кефи, трябва няква тежка оферта да ми вкарат, за да си го взема. Табло от е30, задно окачване от е30, къса база (т.е. неподходяща за дрифт), въобще идеята на е36 компакт и е46 компакт е да направят по-малък клас от 3ката, за по-бедните, които искат да си закупят БМВ, но не разполагат със съответните средства. Разбира се, за това са поорязали доста неща. След като от БМВ разбират, че компактите са неуспешен модел, развалят имиджа на 3та серия като им подбиват цените, както и продажбите никога не достигат до предвидените - създават 1ва серия и нещата се получават както трябва.
За евридейка става, както става и астра, както става и голф, както стават и много други коли. Единственият модел на компакт който ме кефи е 323 - 170 магарета, с М-тех 2 пакет. Седи добре и върви добре.

Лично мен не ме кефи, трябва няква тежка оферта да ми вкарат, за да си го взема. Табло от е30, задно окачване от е30, къса база (т.е. неподходяща за дрифт), въобще идеята на е36 компакт и е46 компакт е да направят по-малък клас от 3ката, за по-бедните, които искат да си закупят БМВ, но не разполагат със съответните средства. Разбира се, за това са поорязали доста неща. След като от БМВ разбират, че компактите са неуспешен модел, развалят имиджа на 3та серия като им подбиват цените, както и продажбите никога не достигат до предвидените - създават 1ва серия и нещата се получават както трябва.
За евридейка става, както става и астра, както става и голф, както стават и много други коли. Единственият модел на компакт който ме кефи е 323 - 170 магарета, с М-тех 2 пакет. Седи добре и върви добре.
- kjaer
- Потребител
-
u`F`o написа:Става за возене. Общо взето компакта е демо версия на купето![]()
Защо сравняваш БМВ-то с астра и голф? Ще се обиждаме ли ? И какво значи, че има БМВ направено за по-бедните? Ти за бедняк ли се имаш? Брат ми кара 1-ва серия на БМВ, мога да ти кажа, че няма нищо общо с компакт, а какво се получава май само ти си знаеш

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мен пък за е36-цата ме кефи и формата на компакта. Да, задното окачване е кофти сравнено с другите но за нормално каране кой усеща разлика?
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Карам компакт от близо 4 години и съм адски доволен . Точно това ме кефи в този модел че се различава от 3 серия на БМВ , на купе сложи му още 2 врати и става седан
и немога да разбера каква е разликата дали ще е 170 коня с М-пакет или м43 , или м42 с М-пакет купето си е едно и също ! Наскоро бях чел из ФБ един колега продаваше компакт 323 с м пакет и имаше един нужен коментар " че то прилича на 1.6 " 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
kjaer написа:u`F`o написа:Става за возене. Общо взето компакта е демо версия на купето![]()
Защо сравняваш БМВ-то с астра и голф? Ще се обиждаме ли ? И какво значи, че има БМВ направено за по-бедните? Ти за бедняк ли се имаш? Брат ми кара 1-ва серия на БМВ, мога да ти кажа, че няма нищо общо с компакт, а какво се получава май само ти си знаешКакво като окачването на БМВ Компакт е на Е30, Z3 има същото окачване и какво от това? Корите на вратите, на Z3 i na Компакт също пасват, ако не знаеш, поне да ти кажа колега
Щом е сполучливо и върши работа ???? И да колата е да ме премести от точка А, до точка Б. Все пак е кола, няма да "излитам" с нея
....Разбирач
Карайте си баварките и не се занимавайте с глупости, не втълпявайте погрешни мнения у хората
Гледай сега, вместо да ме нападаш, да ми слагаш хиляди емот-иконки, можеш да седнеш да почетеш историята на СОБСТВЕНИЯТ СИ АВТОМОБИЛ и да разбереш защо е създаден, кога и защо и кога е спрян. Компакта е създаден за по-бедните прослойки- факт! Идеята му е била, да бъде конкуренция на голф и астра. Разбира се в тези години Голф е взел първото място. Астра второ и ако не се лъжа Компакт се позиционират дори след Ескорт (в последствие Фокус) по продажби.
Виж, не аз питам и търся одобрението на другите за това което карам - нали?...Разбирач

кажи ми, честно.... ти на 18 години ли си купи компакта с пари на мама и тати или ? Прочете ли това което написах или побърза да изпишеш гневния си коментар по мой адрес?Брат ми кара 1-ва серия на БМВ, мога да ти кажа, че няма нищо общо с компакт, а какво се получава май само ти си знаеш

u`F`o написа:След като от БМВ разбират че компактите са неуспешен модел..... създават 1ва серия и нещата се получават както трябва.
Къде прочете, че компакт = 1ва серия? Точно защото не е и трябва да се бори с конкуренцията създават единичката. Питай ме сега, защо сравнявам БМВ 1ва серия с голф или астра и ще падна

Дано да ти е станало ясно какво съм имал предвид вече, защото няма да се включвам повече по темата да ти развалям идилията и имиджа на богаташ с е36

- kjaer
- Потребител
-
u`F`o ...не ти искам удобрението, ти си много далечен фактор, който би могъл да ми дава посока за каквото и да е в живота. Ясно ми е, че хора различни с различни предпочитания. От 15 годишен работя, на 18 си купих Компакта, тогава взех шоф. книжка и си го докарах. Мама и тати не са ми дали пари за кола, нито за поддръжка. При теб как е, само ти си знаеш. Поздрави от бедняка с Компакта 

- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 Touring
и мен ме кефи, че компакта е по-различен от другите е36-ци. кефи ме и рязаната задница
и да, бмв е! преди компакта имах е46 320 бензин, карах я три години, страхотна кола, много километри и преживявания, но по неприятни за мен причини се наложи да я сменя.
купих компота и първите няколко месеца намирах само кусури - слаб мотор, дървено табло, ръчката за пускане на фаровете (това беше върхът!)
но след време взех да забелязва, че това чувство, BMW чувството взе да се завръща докато карам, това настръхване..абе незнам как да го определя..радост?!
да, компакта е бюджетен вариант на е36-цата, но от друга страна, в автомбилен форум за коли на 13 години и нагоре да казваме, че на еди-кой си колата е за бедни звучи абсурдно..
и сравнението с опел и т.н.....моля ви се колеги...

и да, бмв е! преди компакта имах е46 320 бензин, карах я три години, страхотна кола, много километри и преживявания, но по неприятни за мен причини се наложи да я сменя.
купих компота и първите няколко месеца намирах само кусури - слаб мотор, дървено табло, ръчката за пускане на фаровете (това беше върхът!)

но след време взех да забелязва, че това чувство, BMW чувството взе да се завръща докато карам, това настръхване..абе незнам как да го определя..радост?!

да, компакта е бюджетен вариант на е36-цата, но от друга страна, в автомбилен форум за коли на 13 години и нагоре да казваме, че на еди-кой си колата е за бедни звучи абсурдно..
и сравнението с опел и т.н.....моля ви се колеги...

- kjaer
- Потребител
-
Както споменах по-горе има "разбирач" 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Междуосието на компакт не е по-малко от на другите тройки, Е36.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Незнам защо пишете че за дрифт бил по кофти, при положение, че компакта много по лесно се пързаля от другите Е36 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Задницата му не е като на другите и за това. Лесно влиза в дрифта ама трудно излиза 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2