въпрос за няколко букси
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- dakata36
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 tds Aut. e34
въпрос за няколко букси
здравеите колеги имам няколко въпроса за бмв 525 тдс е34 1994 автоматик. Та въпросът ми е днес се ровичках из двигателя и изведнъж гледам откачени букси ако може някои да ми каже за какво са ,и двете букси са на една снимка сам ги снимал и другият ми въпрос е има нещо до супорта за левия армотисийор каде като дам на контакт и почва да бочу то беше откачено като я купих и аз го закачих и почна да бучи ако може да ме вкарате малко в нещата че си нямам н наи малка представа за какво става на въпрос
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: въпрос за няколко букси
"Тва дето бучи" са ти клапаните на парното-пускат и спират топлата вода към радиатора на парното. Та тая букса е от там. Напиши клапани парно в търсачката, посочи да търси в подфорум Е34 и ще видиш за какво става дума. Даже има тема във важните за тея клапани.
На последната снимка имаш две букси. Тази в дясно е за нивото на спирачната течност и се включва на капачката, която при тебе някой е сменил и няма къде да я включиш.
За лявата букса на последната снимка не мога да ти кажа нищо. Поне не и от тази снимка
На последната снимка имаш две букси. Тази в дясно е за нивото на спирачната течност и се включва на капачката, която при тебе някой е сменил и няма къде да я включиш.
За лявата букса на последната снимка не мога да ти кажа нищо. Поне не и от тази снимка
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Това на 1 е буксата на клапаните за парното, но те не бучат, а щракат.Това, което бучи е допълнителната помпа за парното и тя на снимката не е включена.
Това на 2 ми прилича на букса на датчика за налягане на маслото или букса за датчика на температурата на входящият въздух.
Това на 2 ми прилича на букса на датчика за налягане на маслото или букса за датчика на температурата на входящият въздух.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- dan-dam
- ентусиаст
-
Да, както колегата zvetiko каза, по-вероятно е да бучи помпата. Тази, която си заградил с трите кабела е за клапаните, а тази, която е изключена е за ел помпата. Бученето го чуваш от към клапаните, защото помпата е закрепена под тях. И буксата на помпата е точно тази, която е откачена на снимката.

cod-cdbp написа:И си смени капачката на спирачната течност с такава с датчик.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
cod-cdbp написа:И си смени капачката на спирачната течност с такава с датчик.
Защо бе- само да му къса нервите, сега винаги ще е спокоен.

- dan-dam
- ентусиаст
-
zvetiko написа:cod-cdbp написа:И си смени капачката на спирачната течност с такава с датчик.
Защо бе- само да му къса нервите, сега винаги ще е спокоен.
А ако се окажеш прав и последната букса е за налягането на маслото спокойствието ще е пълно

Тази от номер 2 дето я държиш в ръката е най-вероятно за вакуумклапана на управлението на жалузите пред радиатора които сигурно нямаш . Аз я имах същата свободна си стоеше в готовност
, за маслото дота по-долу ще се мандахерца . Общо взето питай преди да ръгаш наляво-надясно буксите има такива които си стоят непотребни ( е има и колеги дето ся ще се похвалят че нямат такива вече, евала на тях най-чистосърдечно
) .

rottweiler написа:тия жалюзи не се ли управляват от марку4ета, а не от ел букси?
Да ама клапана пропуска вакуум към тях и е електромагнитен та му трябва ел.захранване през букса.
10 мнения
• Страница 1 от 1