Код за Цвят на боята
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Код за Цвят на боята
Привет,
едно бързо питане - доколкото съм чувал, би следвало да има код за цвета на боята за всеки автомобил някъде по шасито ? Някой може ли да ми каже къде да търся при Е36 ? И какво точно представлява този код - само цифри или и букви, колко ? (до двигателя намерих някаква лепенка с VIN кода и някакви други означения, но не пише за какво точно са... може би някое от тях е за боята, но кое ?)
P.S. Цвета ми трябва, тъй като съм си наумил да си взема да пробвам някой от коректорите за драскотини в Метро... те уж имат и изписни цветове (Silver, Black, Red и т.н.), но имат и изписани някакви номера (мисля че бяха от 2 букви и 3 цифри) - чудя си дали са универсални за всички коли ? Та идеята ми е, ако мога да си потърся номер точно съответстващ на този на колата ?
Благодаря предварително !
едно бързо питане - доколкото съм чувал, би следвало да има код за цвета на боята за всеки автомобил някъде по шасито ? Някой може ли да ми каже къде да търся при Е36 ? И какво точно представлява този код - само цифри или и букви, колко ? (до двигателя намерих някаква лепенка с VIN кода и някакви други означения, но не пише за какво точно са... може би някое от тях е за боята, но кое ?)
P.S. Цвета ми трябва, тъй като съм си наумил да си взема да пробвам някой от коректорите за драскотини в Метро... те уж имат и изписни цветове (Silver, Black, Red и т.н.), но имат и изписани някакви номера (мисля че бяха от 2 букви и 3 цифри) - чудя си дали са универсални за всички коли ? Та идеята ми е, ако мога да си потърся номер точно съответстващ на този на колата ?
Благодаря предварително !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Код за Цвят на боята
На ботуша- име на боята и трицифрен код. Тези от Метро няма да станат. Има оригинални отговарящи на точния код.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:На ботуша- име на боята и трицифрен код. Тези от Метро няма да станат. Има оригинални отговарящи на точния код.
Името на боята като цвят ли е - "Black" или "schwarz" ?
По принцип няма да боядисвам, а само за заличаване на драскотини... така че предполагам наистина няма как да очаквам перфектно съответствие, но ако е сравнително близко - пак добре...
Тези, трицифрени кодове като скала ли са... В смисъл ако цвета на колата е сив, а кода е например 310, а взема 320 - тогава да очаквам някакъв близък нюанс до реалния цвят... т.е. колкото по-близък номер взема, толкова по-добре ?

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Намерих означението. Мерси за упътването !
Да попитам обаче - при мен е 309/7... идея какво е това /7 след трицифрения код ?
И ако може някой да ми отговори и на другия ми въпрос по-горе:
Тези, трицифрени кодове като скала ли са... В смисъл ако цвета на колата е сив, а кода в моя случай е 309 - евентуално да очаквам ли че например код 312 ще е по-близък до моя цвят отколкото например код 315 ?
Мерси !
Да попитам обаче - при мен е 309/7... идея какво е това /7 след трицифрения код ?
Тези, трицифрени кодове като скала ли са... В смисъл ако цвета на колата е сив, а кода в моя случай е 309 - евентуално да очаквам ли че например код 312 ще е по-близък до моя цвят отколкото например код 315 ?
Мерси !
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
BMW Addiction написа:Намерих означението. Мерси за упътването !
Мерси !
Колеги, някой ще може ли да каже нещо по въпроса... поне дали правилно разсъждавам за "скалата" с номерата на боите, или няма някаква такава закономерност...
Утре сутрин мисля да ходя до Метро, да видя някой коректор близко до 309.... така че ако някой...
(P.S. Сигурно ми е твърда главата, за да пробвам въпреки мненията на колегите по-горе, но от доста време ме гложди мисълта за тези коректори, та докато не си счупя главата....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
При положение, че ще си взимаш коректор си свали капачката на резервоара и сравнявай по нея. От номера няма смисъл.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=288357&p=3206682#p3206682
Или накратко - 309 е сиво, 312 - зелено, 315 - червено.
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
txl написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=288357&p=3206682#p3206682
Мерси, значи няма никаква скала

bum_bum написа:При положение, че ще си взимаш коректор си свали капачката на резервоара и сравнявай по нея. От номера няма смисъл.
Може и така да направя, но пак не знам... те флаконите са затворени, уж има някаква лепенка с цвета на това, което е вътре, но колко е точна... ще се стреля малко на сляпо...
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Нямаше 309 
Визуално, най-близко оприличих някакъв цвят 775 Iridium Silver... интересното е, че той обаче не фигурира в списъка от линка на колегата txl...даже не видях изобщо в него да има цвят Iridium...

Визуално, най-близко оприличих някакъв цвят 775 Iridium Silver... интересното е, че той обаче не фигурира в списъка от линка на колегата txl...даже не видях изобщо в него да има цвят Iridium...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1