iPhone 5 премиера
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: iPhone 5 премиера
KUM4o написа:Хаос написа:Всъщност Айфона има чудесна камера
http://scotthargisphoto.wordpress.com/2 ... /#comments
познайте коя снимка е правена с професионален ДСЛР и коя с айфон... аз не мога
говори за качеството на всичко в тоя телефон, това е което привлича клиентите - качество
когато искате да си купите кола първо гледате бмв, мерц, чак тогава киа, нали?
Да сравняваш камерата на една пластмасова играчка с Canon 5D макр 2 е не смешно ами трагично. Това ,че булшинството хора не знаят какво да гледат в камерата и нейните снимки нея прави уникална...Аз като човек който се занимавам с видео и заснемане на видео бих казал ,че е доста зле тази камера. Иначе по-темата за айфона ,ами не ме кефи. Да готин е външно и със сигурност си има плюсовете ,но на мен сони за 600лв ми върши също толкова добре работата за ,която ми трябва.Ами да си чул за Blackmart Alpha където всички платени приложения в плейстора се свалят само с бутона download? Моят андроид е пълен с хубави платени приложения свалени безплатно ,чрез по-горнот.Пилев написа:Много изхвърляния в тази тема, много. И в другите теми в другите форуми. Аз от отскоро(няколко месеца) съм с андройд и честно казано не съм особено впечатлен. Но пък дисплея на предишния ифон ми идва прекалено малък.
Приложенията на ифона се плащат ok. А като влезеш в плейстора всичко е безплатно нали. Почти всяка безплатна игра и програма е много орязана, ако искаш пълната версия без постоянно хвърчащи реклами- плащаш. Или теглиш от торенти, ама то и ифона се jeil-ва така че патова ситуация.
А тези който си купуват телефон за да се покажат. Тях нищо не може да ги спаси. Както и тези който се впечатляват от това.
Iphone за мен си е един обикновен смартфон с надута цена ,която не си струва.
Аз нищо не разбирам от фотография , но знам че на ПЕРФЕКТНА дневна светлина, като от сравнението , разликата трудно ще я видиш . Само дето повечето снимки с телефон се предполага че ще са от партита , когато светлината е слаба , "обектите" се движат , което значи бърз фокус и тн и тн . Тва е все едно да мериш шума и вибрациите при 90 км/ч по инерция на аутобан , във Окатвия и еС класа - доста ще са близки резултатите

А идеята на сравнението е :
The lesson here is that really good light trumps pretty much everything else ...
като не трябва да забравяме и че
Both photos got some color correction in Photoshop as well as perspective correction, and the iPhone version got some noise reduction courtesy of Nik Dfine
Последна промяна acho.rs на 15 Сеп 2012, 19:15, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
enigma написа:steeN написа:root-ване = jailbreak-ване. едното е линукс, другото е фрийбиесди. от там различните термини, резултата е един и същ - можеш да изпълняваш всичко с root права.
Sent using Tapatalk 2
4 от 5те твърдения са грешни![]()
Единственото вярно е, че едното е линукс.
хаха ок. операционната система на iphone не е freebsd ли?... добре darwin е

другото мисля, че няма никакво значение за крайния потребител, след като резултата е един и същ - root аccess.
Последна промяна steeN на 15 Сеп 2012, 19:22, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз като цяло уважавам Епъл като компания, но не съм фен на политиката им... Пак за докинг конектора им... Те винаги са искали да са различните. Ама във всяко едно отношение
Преди около 2 години Европейската комисия със съгласието на водешите производители на мобилни устройства (сред които и Епъл) взе решение micro USB да бъде общия за тях стандарт за конектор на чарджъра. И тъкмо си мислех "ето сега Епъл в iPhone5 ще го въведат"... Да, ама не, пак изклиниха на някъде
iPhone5 не е някакъв революционен спрямо 4S да речем... Но съм забелязъл, че стъпалата на революцията май съвпадат с четните поколения iPhone2 (iPhone as is), iPhone4... iPhone6

Преди около 2 години Европейската комисия със съгласието на водешите производители на мобилни устройства (сред които и Епъл) взе решение micro USB да бъде общия за тях стандарт за конектор на чарджъра. И тъкмо си мислех "ето сега Епъл в iPhone5 ще го въведат"... Да, ама не, пак изклиниха на някъде

iPhone5 не е някакъв революционен спрямо 4S да речем... Но съм забелязъл, че стъпалата на революцията май съвпадат с четните поколения iPhone2 (iPhone as is), iPhone4... iPhone6

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
steeN написа:enigma написа:steeN написа:root-ване = jailbreak-ване. едното е линукс, другото е фрийбиесди. от там различните термини, резултата е един и същ - можеш да изпълняваш всичко с root права.
Sent using Tapatalk 2
4 от 5те твърдения са грешни![]()
Единственото вярно е, че едното е линукс.
хаха ок. операционната система на iphone не е freebsd ли?... добре darwin е(tomayto - tomahto)
другото мисля, че няма никакво значение за крайния потребител, след като резултата е един и същ - root аccess.
Резултата не е един и същ, и дарвин няма почти нищо общо с freebsd, освен че Apple са взели няколко елемента от *BSD* модела, ама едва ли е точно тази тема мястото да го обсъждаме

Това което написа по-горе в автомобилна аналогия изглежда така:
"бмв м5 = е63 амг понеже и двете ръмжат хубаво. Разликата е там, че бмв-то е с двигател на ролс ройс и затова е с компресор вместо турбо"

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
почти нищо освен доста код взет директно, който ползват за ядрото, файловата система, мрежовия стек...
не, по-скоро сравняваме двигателя на рс4 и м3 и твърдим, че освен че са двигатели с вътрешно горене, няма нищо общо между тях... ма както ид а е
Sent using Tapatalk 2
не, по-скоро сравняваме двигателя на рс4 и м3 и твърдим, че освен че са двигатели с вътрешно горене, няма нищо общо между тях... ма както ид а е

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:почти нищо освен доста код взет директно, който ползват за ядрото, файловата система, мрежовия стек...
не, по-скоро сравняваме двигателя на рс4 и м3 и твърдим, че освен че са двигатели с вътрешно горене, няма нищо общо между тях... ма както ид а е![]()
Sent using Tapatalk 2
За кода - няма такова нещо. Това, което е взето е променено до неузнаваемост, така че остават само общите идеи. Дори и да нямаш достъп до кода е елементарно да видиш това, особено за мрежовия стак - като сравниш fingerprints на система с darwin с такава с freebsd.
По-големия проблем е знака за равенство, който слагаш между jailbreak и root и че това било заради разлика линукс/фрийбсд (да не говорим че и двете са отворен код). Андроида няма нужда да се "jailbreak"-ва, затова и не се използва това понятие. Ефекта, който се постига с т.нар "rooting" е съвсем различен, ама има достатъчно изписано по въпроса, можеш да се информираш

Между другото аз не харесвам нито андроид нито айфон, та не казвам, че едното е с нещо по-добро

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Спорите за глупости ми се струва
Разбира се, че са взети идеите от BSD и веднага е почнал дивелъпмънта на базата на тоя код (99-2000г.). После е имало "n" на брой merge-а било то от FreeBSD или NetBSD - откъдето каквото са си харесали
:ONTOPIC:
Я вижте BOM-a на iPhone-a и за какво ще си дава(ме/те) парите - горницата от 167$ до пазарната цена, 1000$ да речем

:ONTOPIC:
Я вижте BOM-a на iPhone-a и за какво ще си дава(ме/те) парите - горницата от 167$ до пазарната цена, 1000$ да речем

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лето две и седемнаесто.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
GKuzmanov
Кой обиждам, че не схванах ??
И за бизнес средите пак не схванах те какво използват ?? щото и аз съм в тези среди па използвам айфон и ми върши супер много работа, па и Падове ползваме и те вършат много работа, та не знам бизнесмените какво ползват, ама ти знаеш и ще ни кажеш нали ???
Кой обиждам, че не схванах ??
И за бизнес средите пак не схванах те какво използват ?? щото и аз съм в тези среди па използвам айфон и ми върши супер много работа, па и Падове ползваме и те вършат много работа, та не знам бизнесмените какво ползват, ама ти знаеш и ще ни кажеш нали ???
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Nickelback написа:Я вижте BOM-a на iPhone-a и за какво ще си дава(ме/те) парите - горницата от 167$ до пазарната цена, 1000$ да речем
тея им е крива сметката и са използвали цените за дисплея и камерата от 4S...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Ние май имаме такава традиция със steeN да спорим за глупости, дано не се сърди 
Ама всъщност може и да е полезна дискусията, защото "дявола е в детайлите".
Иначе и аз мога да потвърдя (ако и да не харесвам крайния продукт), че кода на Епъл в операционните системи е доста добър и сигурен (правихме им нещо като одит преди време като подготвяха един продукт за военна употреба). Андроида като цяло ако трябва да се ползва за нещо сериозно е ... oh my God, ама за нормални юзъри сигурно е добър. Не знам защо в крайна сметка го избраха него за широка употреба в армията, ама ще берат ядове.

Иначе и аз мога да потвърдя (ако и да не харесвам крайния продукт), че кода на Епъл в операционните системи е доста добър и сигурен (правихме им нещо като одит преди време като подготвяха един продукт за военна употреба). Андроида като цяло ако трябва да се ползва за нещо сериозно е ... oh my God, ама за нормални юзъри сигурно е добър. Не знам защо в крайна сметка го избраха него за широка употреба в армията, ама ще берат ядове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
enigma написа:Ние май имаме такава традиция със steeN да спорим за глупости, дано не се сърди
Няма база за сравнение просто... В embedded системите колкото и да се стремиш да направиш абстрактен от хардуера user space, все не получава съвсем. Разликата, е че Apple поне от гледна точка на consumer електрониката имат 1-2 хардуерни платформи, за които всичко е ясно и софтуера е напаснат към тях. Знаят се проблемите и особеностите и са направени необходимите оптимизации. Google пък се опитват да направят "Уиндоус-а на мобилните устройства". Нещо универсално, което да работи еднакво на Tegra, OMAP, Snapdragon... Еми трудно е, не можем да ги съдим... Но за сега се справят сравнително добре

Тия военните да са взели QNX тогава

Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз смятам, че е надценен
, но не мога да отрека, че е много добър... Просто, ако не те интересува по-качествения панел... конкуренцията предлага същото на половин цена
Имам Самсунг... и панела е супер зле
Баси и евтината пластмаса... Но 400-500лв. отгоре за аналогичен Епъл
А и в край на сметка какво всички мрънкат, че няма нищо ново? При Епъл никога не е имало нещо кой знае колко ново... Има смисъл през 2 модела да скачаш! А и както някой каза, вече не сме 2007. Какво чак толкова ново хардуерно има от тогава? По-големи дисплеи и ГПС-а е силно навлязъл... и дотам. Камерите са си по 5-8мп, музиката си е същата, слотове за карти колкото искаш... Вярно, че във всяко едно отношение има подобрение, но нищо драстично и революционно
Сегашния ми андроид, в сравнение със дъртата ми Нокия 2005 година модел има в повече ГПС, тъчскрийн и акселерометър... Всичко останало си го имам и на нокията, просто на самсунга е по-добро
Не знам обаче какво толкова революционно чака всеки... Купиш ли си някой "топ модел", в следващите 3 години няма какво толкова да излезе, че да си сменяш телефона за "новите екстри". А вече въпроса как 80% от притежателите не могат да си го позволят... познавам хора с Айфон на ваучер, в който нямат пари и за стрела...

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Регнахте ли се за нано-сим в сайта на м-тел
?

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Днес дадох капаро