проблем охлаждане е36 м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте колеги, имам един проблем от край време се каня да се обърна към вас като по- компетентни .
Имам е36 96' мотор 1.8/115 м42, проблемат е следният : не ми работи 1-ви режим на перката охлаждаща водния радиатор особенно на включен климатроник не спира да се пуска 2ри режим през 5мин 1ви режим никога не съм забелязал да се включва моля ако имате някакви решения на този проблем пишете по 1но лс или тук .
Благодаря ви предварително. .
Имам е36 96' мотор 1.8/115 м42, проблемат е следният : не ми работи 1-ви режим на перката охлаждаща водния радиатор особенно на включен климатроник не спира да се пуска 2ри режим през 5мин 1ви режим никога не съм забелязал да се включва моля ако имате някакви решения на този проблем пишете по 1но лс или тук .
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Toyota Avensis T27 D-4D
Re: проблем охлаждане е36 м42
Като за начало, моторът ти или е м43 или е м42-140 коня, щото м42-115 няма. Това само информативно
На ел. перката има едно съпротивление за първата степен което гори и най-вероятно както е при теб е направено да се пуска директно 2ра степен. То при това положение не би трябвало да имаш проблеми със загряването. Иначе за това с ел. перката и първата степен има писано подробно как се оправя 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
При включен климатик май е нормално да ти работи почти постоянно перката.
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
за коя перка говорим за охладителната система или за климатика щото охладителната са с вискосъединител и тя не на степени
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Аз карам с coupe мотор М42В18...Имам само една ел.перка...тя е обща за климатроника и охлаждането...Нямам виско-миско и прочие....Една ел.перка с една степен...до сега не съм чул да се включва втора степен...Перката се варти много силно...
Стрелката винаги си ми стои на 12:00h ... Та ако имам втора степен тя каде трябва да се включи...

- rhase
- младши ентусиаст
-
И аз съм с м42б18, 95' с ел. перка и се включва втора степен винаги като загрее повечко след продължително каране градско. На пуснат климатик не съм я гледал, но мисля че върти на 2-ра степен постоянно тъй като няма отделна перка като при тези с виско 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колите само с ел. перки (без виско) при нормална работа на мотора (без пуснат климатик) , въртят само на 1-ва степен. Трябва много зор да види ,за да се включи втората степен ,без да е пусната климата. При работа на мотора с включен климатик ,вентилатора тръгва директно на 2-ра степен и така работи постоянно докато е включен климатика.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
aquagen написа:Здравейте колеги, имам един проблем от край време се каня да се обърна към вас като по- компетентни .
Сваляш перката и сменяш резистора с 1ohm 50W и всичко тръгва.
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Като чета темата , мисля че и аз имам проблем...пробвах вчера карах и колата ми пусна перката....после пуснах климатроника .... и... познаите ....скороста на въртене беще същата както на загряла кола....Следователно перката ми няма първа степен...Стрелката на температурата си стои винаги на 12:00h...На какво положение на стрелката се включва втората степен...

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Стрелката стои на 12 часа от 80 до 100 градуса. А на колко градуса се пуска 2ра степен е съвсем друг въпрос.
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Добре,....Ще попитам по друг начин.....На колко градуса се включва втората степен на вентилатота....

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
valeri_86_ написа:Добре,....Ще попитам по друг начин.....На колко градуса се включва втората степен на вентилатота....
Стрелката седи на 12ч до 102 градуса. 2-ра степен зацепва при около 101 градуса. Демек точно преди да почне да бута надясно стрелката и мотора да излезе от оптимален работен температурен режим към загряване ...

12 мнения
• Страница 1 от 1