Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Понеже не намерих тема за съвети в Е39 пускам тук въпросната кола да си кажете мнението http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
BMWPOWERRR_ACM написа:Послушай колегата - по-добре читава Е36, отколкото изтърбушена Е46. Макар от мнението ти да си вадя извод, че за Е36 няма да ти се дават толкова пари, колкото би дал за Е46.
За 36ца ми се дават до 4000 лева, което са си повече от това 46. Като цяло съм разгледал и съм преценил, че за тези пари не мога да си намеря читаво 46 и като цяло не съм ги и гледал много, а и ми се иска да си взема купе. Тук ме привлякоха повечето екстри (без автомата, разбира се) и двигателя разбира се. Е36 май нямат читав дизелов двигател с нормален разход и приличен вървеж. След като се поинтересувах обаче, разбрах че въпросния 20d 136к.с. мотор е доста проблемен, което при тази ми повишава шанса да й има на колата нещо, тъй че навярно сте прави, че удара е за маскировка. Благодаря на всички ви за помощта и насоката! Жалко, че в Е36 подфорума няма такава тема...

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Явно задавам прекалено сложни въпроси... Затова минавам на по простичките: е46 330д преди фейса какви джанти минимално може да понесе? На колонката пише 17 и 18. Със сигурност ли няма да станат 16?
Какво прави копчето с говорителчето, между АСЦ и това за задната щора? Музиката е харман-кардон, но упътването е на немачки
Какво прави копчето с говорителчето, между АСЦ и това за задната щора? Музиката е харман-кардон, но упътването е на немачки

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
jenkarche написа:Понеже не намерих тема за съвети в Е39 пускам тук въпросната кола да си кажете мнението http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Колата не е лоша като оборудване и външен вид, но ми се струва доста уморена. Моята е на същите километри (215к), но интериора е много по-запазен и свеж, което ме кара да се съмнявам в пробега или експлоатацията на тази.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
NeRoX написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Послушай колегата - по-добре читава Е36, отколкото изтърбушена Е46. Макар от мнението ти да си вадя извод, че за Е36 няма да ти се дават толкова пари, колкото би дал за Е46.
За 36ца ми се дават до 4000 лева, което са си повече от това 46. Като цяло съм разгледал и съм преценил, че за тези пари не мога да си намеря читаво 46 и като цяло не съм ги и гледал много, а и ми се иска да си взема купе. Тук ме привлякоха повечето екстри (без автомата, разбира се) и двигателя разбира се. Е36 май нямат читав дизелов двигател с нормален разход и приличен вървеж. След като се поинтересувах обаче, разбрах че въпросния 20d 136к.с. мотор е доста проблемен, което при тази ми повишава шанса да й има на колата нещо, тъй че навярно сте прави, че удара е за маскировка. Благодаря на всички ви за помощта и насоката! Жалко, че в Е36 подфорума няма такава тема...
Е що бе, 325 ТДС не е с лош мотор. Просто повечето екземпляри са СМЛЯНИ от каране и трудно може да намериш читава. Иначе за вървене...де да знам. Със 136 коня Е46 едва ли ще го биеш, че може и на 150-то коня 320 да се опъне.

ociata написа:Явно задавам прекалено сложни въпроси... Затова минавам на по простичките: е46 330д преди фейса какви джанти минимално може да понесе? На колонката пише 17 и 18. Със сигурност ли няма да станат 16?
На 330д под 17-ка забрави

- DanielDochev
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 Ci
Някой ако може да помогне с мнение за това бебче http://www.cars.bg/u762666
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Exesus написа:На 330д под 17-ка забрави
абсолютно ... тя 17-ската (с правилно ЕТ влиза на милиметри от спирачния апарат, пък за 16-ска и дума не става ...
ако сложиш с отрицателно ЕТ (въпреки, че аз такива джанти не съм виждал, ама съм чувал да има) ще имаш "лек" проблем с веждите

DanielDochev написа:Някой ако може да помогне с мнение за това бебче http://www.cars.bg/u762666
1. цената бива
2. уникално състояние = джамбазка тъпотия!
3. регистрация, еко такса, гражданска, преглед, винетка, масло, накладки, филтри = 1000лв. в тънкия случай
4. купе и автомат? WTF? ще караме ли? ще се возим ли? к'во? 15 / 100 градско?

5. кофти салон, макар и електрически ... т.е. аз съм със същия в седана... кофти е, повярвай! И за поддръжка и за седене и т.н., а салона е едно от най-важните неща в колата!!! Смяна = 700-800лв. минимум
6. бял цвят, за едни плюс, за мен минус ... живот!
7. претапициран волан и лост = 300 000 км - МИНИМУМ! Моята уж е на 235 и волана е перфектен, а лоста е тръгнал (автоматика)... смятай

8. обстоен преглед и каране на място
като си отговориш на горните въпроси и казуси ще решиш дали колата е за теб, особено 8 точка

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
Инаф написа:Колеги, някой знае ли нещо за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details С този фейс и фарове много ми прилича на англичанка !?!
Наистина ли никой не знае нещо по-подробно за тази 330i ? Единственото, което забелязвам са уредите на таблото от М3 и фаровете без лупи, както са при 90% от англичанките.
E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
Купувай смело, колата не е била гаден десняк. Според лайт модула, колата не е била с оригинален ксенон. Защо има лайстни с капачки за пръскалки незнам. Поискай ВИН номер и виж какво излиза като оборудване. На мен колата ми харесва.
На повечето десняци оригиналните фарове с ксенон, при обръщането са "изчезнали" и светят на друга Е46-ца 

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Инаф написа:Инаф написа:Колеги, някой знае ли нещо за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details С този фейс и фарове много ми прилича на англичанка !?!
Наистина ли никой не знае нещо по-подробно за тази 330i ? Единственото, което забелязвам са уредите на таблото от М3 и фаровете без лупи, както са при 90% от англичанките.
Колега прегледай темата по-назад, колата е коментира, собственика има ник и тук, иначе е обръщана, също така беше сменил таблото с м-ково и мисля, че и скоростната кутия беше сменяна със 6-степенна. Твърдеше, че километрите са истински - тогава май беше на 74-5 хил. и беше с други джанти.
ociata написа:Явно задавам прекалено сложни въпроси... Затова минавам на по простичките: е46 330д преди фейса какви джанти минимално може да понесе? На колонката пише 17 и 18. Със сигурност ли няма да станат 16?
Напоследък гледам все повече 30-ки с 16-ки от е38, е39, е60/1 така, че стават, но дали са преправяли нещо по апаратите

Въпросно копче е именно за хармон-а.
BMWPOWERRR_ACM написа:Е що бе, 325 ТДС не е с лош мотор. Просто повечето екземпляри са СМЛЯНИ от каране и трудно може да намериш читава. Иначе за вървене...де да знам. Със 136 коня Е46 едва ли ще го биеш, че може и на 150-то коня 320 да се опъне.![]()
Ти със сигурност дори не си се качвал на е46 320д 136к.с.

- bohata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: приятелите си да пеят..
pimpo написа:По снимки изглежда много добре. Километрите ясно че не са тези, но поне не е въртяна много. Без да се види на живо не може да се каже нищо повече. Щом на диагностика не показва нищо, тва значи че заедно с километража, са ти оправили и грешките
Колега, даваш доста смел коментар

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
С него сме спорили за километрите
но всеки има свое виждаме, а за грешките има няколко души във форума които могат да потвърдят че Е46 без грешки няма
въпроса е какви, има много тънкости при диагностиката затова на някои колеги им се носи слава,че наистина разбират от диагностика 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
BMWPOWERRR_ACM написа:maikooo написа:Ти със сигурност дори не си се качвал на е46 320д 136к.с.
И с какво толкова превъзхожда 325тдс? С 20 нютона въртящ момент отгоре, с малко по-ниско тегло и оттам съвсем леко предимство от 0-100? Нещо друго? От там нагоре тдс-а върви повече, има повече коне, развива по-голяма максимална скорост и я развива по-бързо.
Ако имаш нещо против на тези показатели, моля, дай цифри на различни такива.
Темата не е за двигатели, а за е46. Шансът да има читав tds е по-малък от този за читав 320d 136 коня, все пак е по-стара генерация автомобил, e46 е крачка напред спрямо е36. В темата се каза на няколко пъти, че по-добре пазена e36, от колкото смазана e46, но същото важи и за e90->е46. В днешно време много малко хора робуват на колата си, вместо тя на тях, а ние купуваме коли на 8-10 години и искаме да ни возят още 100k километра, а ние само гориво и масло да сипваме, а дори филтри все по-рядко да сменяме.