Централното се ебава
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Стенли,аз мисля че машинките за централното малко са се стопили и са блокирали.Май ще трябва да купиш други.
- Новини
-
Проблеми с централното досега не съм имал но това май се дължи на факта, че колата ми беше без такова, взех всички оригинални елементи от друга Е30-ка и ги сложих при мен. Т.е. наясно съм всичко как работи и на практика всеки проблем може да се реши по пътя на логиката.
Двойното заключване представлява механична блокировка на машинките - демек цъкнеш ли го, после може и два часа да се потиш да вдигнеш палчето на вратата и пак няма да успееш. Струва ти се гениално докато не те вбеси някоя такава повреда
Затова и тръгнах по пътя на логиката - това двойно заключване се командва само и единствено от шофьорската врата. Задейства се чрез ключалката на същата тази врата. Там има едно допълнително палче с жици и щом направи контакта, сигнала отива в блока и блока нарежда двойно заключване на всички машинки. Този статус мисля че не се променя дори като се откачат машинките от буксите. Ясно е, че точно това ти създава на теб проблем. Окей - дотук добре - проблема е ясен, че е в шофьорската врата. Мил си колата и тогава са започнали ядовете. Пърата възможна причина е буксата на вратата, чиито маншон понякога се пробива и вътре влиза вода. Клемите почват да корозират и идват ядовете. Ако проблема не е там, то тогава водата може да навреди на още две места - централен блок или оная простотия на шофьорската ключалка.

Двойното заключване представлява механична блокировка на машинките - демек цъкнеш ли го, после може и два часа да се потиш да вдигнеш палчето на вратата и пак няма да успееш. Струва ти се гениално докато не те вбеси някоя такава повреда

Затова и тръгнах по пътя на логиката - това двойно заключване се командва само и единствено от шофьорската врата. Задейства се чрез ключалката на същата тази врата. Там има едно допълнително палче с жици и щом направи контакта, сигнала отива в блока и блока нарежда двойно заключване на всички машинки. Този статус мисля че не се променя дори като се откачат машинките от буксите. Ясно е, че точно това ти създава на теб проблем. Окей - дотук добре - проблема е ясен, че е в шофьорската врата. Мил си колата и тогава са започнали ядовете. Пърата възможна причина е буксата на вратата, чиито маншон понякога се пробива и вътре влиза вода. Клемите почват да корозират и идват ядовете. Ако проблема не е там, то тогава водата може да навреди на още две места - централен блок или оная простотия на шофьорската ключалка.

!!Asen_X написа:Двойното заключване представлява механична блокировка на машинките - демек цъкнеш ли го, после може и два часа да се потиш да вдигнеш палчето на вратата и пак няма да успееш. Струва ти се гениално докато не те вбеси някоя такава повреда![]()
Асене, това хубаво ама функция "двойно отключване" чувал ли си да им?
Защото още веднъж подчертавам - при мен бяха блокирали в отворено положение.

6estaka написа:Като свалих машинките и ги разглобих една по една се оказа че на всичките са им изгоряли моторчетата(тайвански) които са вътре.Значи разглобих и моторчетата и видях че колектора им се е стопил и се е залепил за четките и за това моторчето не може да се превърти и от там и самата машинка беше блокирала.
Предполагам става въпрос за оригинални машинки, а не нещо слагано след туй, нал тъй?
Аз таман се чудех тич машинки със моторчета ли са или са с две бобини (на принципа на бендикса).
Как си разглобил твоите? Не ги оглеждах много, но ми се видяха капсуловани.
Точно за оригиналните машинки става въпрос.И вътре моторчетата са две-Едното е по голямо което движи тая рейка нагоре и надолу,а другото е по-малко и е за тая функция за двойното заключване.Абе всичко по устройството ще ти се изясни като я отвориш.За отварянето-машинката е от две части които са слепени по дължина и май не е предвидено някога да се ремонтира.Аз успях да ги отворя и шесте при това с помощта на здрав и остър нож и малък чук.
- valentino
- младши ентусиаст
-
Много интересно-машинките на моята кола са с един мотор и много приличат на тези които се продават допълнително-китайските,обаче са си оригинални БМВ.Не са слагани допълнително-фабрични са.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
не всички имат двойно заключване на централното. тези които са с, имат леко по-дълъг ключ. т.е. още един допълнителен зъб, който го задейства.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
[steeN] написа:не всички имат двойно заключване на централното. тези които са с, имат леко по-дълъг ключ. т.е. още един допълнителен зъб, който го задейства.
"Двойно заключване" не е ли това което се получава, когато от шофьорската врата се завърти ключа до позиция след нормалното заключване? При това положение централното не може да отвори вратите - трябва си с ключ в шофьорската ключалка да се върне патронника от тази позиция. Ако е така, централното само по себе си не може да направи двойно заключване.
- valentino
- младши ентусиаст
-
При мен също има допълнителното положение на лявата врата и като заключиш на него при опит да отключиш от дясната врата или отзад(багажника) машинките отключват за момент и веднага заключват вратите(всичко това става за по-малко от секунда).
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
stenly написа:...Ако е така, централното само по себе си не може да направи двойно заключване.
мисля, че на шофьорската е изцяло механично... имаше там разни тънкости не съм сигурен, ако някой е по-навътре в нещата да сподели

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2