С какъв софт поддържате windows-а си?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
С какъв софт поддържате windows-а си?
Тук от скоро имам разни софтуерни проблеми - лагване,запичане прекалено дълга работа на вентилаторите и т.н.
W7-цата ми е на около две години и имам доста важни неща и не ми се иска да форматирам и т.н. и да слагам нова ( и без това нямам).
Ползвам тук няколко почистващи програми - Click Cleaner,Advanced system Care и windows Manager.
Често правя и дефрагмент.Диск С - все показва че е препълнен,при което трия разни вече ненужни папки и програми по няколко ГБ - но дискът все си стои пълен - не знам защо не отчита освободената памет.
Друг проблем - ънинсталване на доста програми не може да бъде извършено,чрез контрол панела.Все излиза някаква грешка която не позволява ънинстала.
Та някой ако е запознат по-добре със поддържащ софтуер и някакво решение на тези проблеми моля да сподели.
W7-цата ми е на около две години и имам доста важни неща и не ми се иска да форматирам и т.н. и да слагам нова ( и без това нямам).
Ползвам тук няколко почистващи програми - Click Cleaner,Advanced system Care и windows Manager.
Често правя и дефрагмент.Диск С - все показва че е препълнен,при което трия разни вече ненужни папки и програми по няколко ГБ - но дискът все си стои пълен - не знам защо не отчита освободената памет.
Друг проблем - ънинсталване на доста програми не може да бъде извършено,чрез контрол панела.Все излиза някаква грешка която не позволява ънинстала.
Та някой ако е запознат по-добре със поддържащ софтуер и някакво решение на тези проблеми моля да сподели.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: С какъв софт поддържате windows-а си?
Замисляш ли се, че нищо няма да ти помогне след като не ти дава да ънинстал ?
Аз не си го поддържам с нищо и ми върви перфектно.
Май имаш буби и ще се наложи да го направиш на ново.
По скоро търси вариант да си бекъпнеш всичко и да си го оправиш, щото ако е омазан той в един прекрасен ден ще спре да бачка тотално.
Аз не си го поддържам с нищо и ми върви перфектно.
Май имаш буби и ще се наложи да го направиш на ново.
По скоро търси вариант да си бекъпнеш всичко и да си го оправиш, щото ако е омазан той в един прекрасен ден ще спре да бачка тотално.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
моя съвет е ако не ползваш програми изискващи виндолс да минеш на линукс.Няма нищо общо с бозата
иначе скапан ъиндоус мисля само преинсталация го оправя

за сефте чувам, че виндовса иска поддръжка, то било като кола 

то седмицата се преинсталира за 20мин., като получаваш почти готов за работа компютър. С ХР беше страшно, може да отнеме часове. Иначе и аз не съм преинсталирал откакто съм го купил
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
С акъл го поддържам и четене, когато ми се наложи да чистя някакви по костеливи вируси. 

- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
Колега има една много добра програма, която мисля, че ще ти помогне поне при мене върши работа. Казва се TuneUp има я във всяки торент тракет и т.н. Дори в замунда има ясно и точно описания как се ползва много е лесна,а върши чудесна работа влез в замунда разгледай ако има нещо пиши лс ще ти помогна 

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Антивирусна: Norton Internet Security 2011
За "по-хитри" вирусчета: Malwarebytes Anti-Malware
За излишни файлове, чистене на кеш и регистри: CCleaner
За "по-хитри" вирусчета: Malwarebytes Anti-Malware
За излишни файлове, чистене на кеш и регистри: CCleaner
Честно казано вин7 се преинсталира като смениш лаптопа/настолния... Ако ти се наложи междувременно, значи сам си си го омацал.
Аз не ползвам нито антивирус, нито firewall, никакви регистри-чистачи итн, antispyware итн. Използвам си картата за интернет разплащания редовно. Досега не съм имал проблем - бая години вече станаха.
Проблемите, вирусите, троянците, spyware итн идват по 2 начина:
1. слагане на съмнителни програми, браузване в кофти частта от интернет със свалени защити на браузъра
2. флашки от колеги, приятели итн
избягваш 1 и 2 и спиш спокойно
Аз не ползвам нито антивирус, нито firewall, никакви регистри-чистачи итн, antispyware итн. Използвам си картата за интернет разплащания редовно. Досега не съм имал проблем - бая години вече станаха.
Проблемите, вирусите, троянците, spyware итн идват по 2 начина:
1. слагане на съмнителни програми, браузване в кофти частта от интернет със свалени защити на браузъра
2. флашки от колеги, приятели итн
избягваш 1 и 2 и спиш спокойно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Binev_OuT написа:Тук от скоро имам разни софтуерни проблеми - лагване,запичане прекалено дълга работа на вентилаторите и т.н.
Вариант 1 - ако искаш да си оправиш сегашната боза постни поне някакви скрийншоти с грешките да се види дали може да се направи нещо по въпроса. По книга на 7-цата ѝ дават поне 40 гиги за системен дял. Но най-добре му дай поне 60 и наистина на системния остави само виндовса и програмите. Нищо друго.
Вариант 2 - слагаш нов виндовс и занапред - редовен бекъп, редовен дефрагмент, внимателно подбиране на хакнати/кракнати програми и си 6.
П.С. Ако порнягата има превес при теб не е лоша идеята да сложиш една антивирусна или направо си вдигни една виртуална машина да гледкане на порняга

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Binev_OuT написа:Друг проблем - ънинсталване на доста програми не може да бъде извършено,чрез контрол панела.Все излиза някаква грешка която не позволява ънинстала.
Има си софтуер за този проблем. Аз ползвам Your Uninstaller, който е платен. Може да има и някакво демо или да си го търсиш кракнат. Или друг софтуер от този сорт.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Някой компетентен може ли да ми отговори на въпроса: като мине известно време, запълня компа и след време почва да стърже харда, компа ми е сглобяван и всяка част има отделно гаранция и така успях да върна стария хард и да ми сложат нов, не минаха дори 6 месеца и от онзи ден и новия почна да стърже по-малко, като с времето се задълбочава и на стария ми компютър така стана... чудно ми е как ги скапвам тия хардове? 

мойта 7ца също беше на 2 години, даже повече (сега направих огромната грешка да сложа вин
и работеше безотказно. Аз я поддържах по следния начин. C Registry Cleaner веднъж на 1-2 месеца оправях грешките в регистрите, Advanced task manager си следях кои процеси и приложения се стартират с windows и от време на време си чистех част от history-to на mozilla-та.

ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
kokala написа:Някой компетентен може ли да ми отговори на въпроса: като мине известно време, запълня компа и след време почва да стърже харда, компа ми е сглобяван и всяка част има отделно гаранция и така успях да върна стария хард и да ми сложат нов, не минаха дори 6 месеца и от онзи ден и новия почна да стърже по-малко, като с времето се задълбочава и на стария ми компютър така стана... чудно ми е как ги скапвам тия хардове?
Taка както ги описваш нещата...колкото и странно да звучи - захранване. Или китайско или маломощно. В случай, че откъм захранване си ОК трябва да се види самата файлова система как си я сцепил - дискове, дялове и т.н. Направи някой и друг скрийншот на дисковете и дяловете. Друг вариант за който се сещам е да си заделил някой голям дял на диска за download и този дял да се използва много интензивно - писане/триене на много гигабайти всеки ден примерно. Комбинирано с нередовно или направо липсващо дефрагментиране и в кърпа ти е вързано скапването на диска.

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3