Ремонт на рейка на е39 520I
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
Ремонт на рейка на е39 520I
Здравейте колеги, първия път не направих снимки но сега успях да щракна няколко броя.Извинявам се че пускам нова тема след като веднъж пак пуснах,но мисля че ще и се забележи по-бързо за да могат др. мъченици като мен да видят за какво става въпрос,за тия прословути рейки на нашите коли.Това и е второто сваляне на моята първия път правих пръта-сменях семеринги и правих втулки -но след два дни протече.Нооо оказа се че не тече от там което правих ме,ааа от другата част на рейката-червяка-
.Значи първо се развиват тръбите които идват от помпота и се изпуска маслото .След това се разкача пръта на кормилото развива се болта и се вади черната капачка същата може и да се извади после .Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ремонт на рейка на е39 520I
след което се откачат маншоните и се развиват накрайниците
. и се махат.Развиват се тампоните на двигателя защото се навдига малко иначе не можах да я изкарам.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
развива се рейката от магарето
,надига се двигателя и се вади-първо от ляво и после от дясно. ,Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
До тук добре.Предния път течеше от тук
и от тук ,значи да отметна -това се разглобява като от едната страна има бутало ограничено с една яка осигуровка-вади се тя, след което буталото и пръта се избутва на едната страна.Има 2бр семеринги с размер 28x38x7 трябва да са от материал NBR ,не се лъжете с други-има ги по магазините,те издържат на високо налягане и хидравлика и също има 3 бр втулки тях ги прави стругар,внимавайте със средната тяяяяя еее най-гадна,мойта излезе на размер 30,25мм-стругаря направи 5бр докато улучи размера-много е дълбоко мястото и не може да се измери.Да продължавам по-нататък.Значи другата част се разглобява по следния начин-1.развиваме тръбичките -внимавайте има гумички да не паднатВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
развива се болта за натягане на червяка 2-там има също опръстен -вади се и се издърпва буталцето с едни клещи
и се изважда корпуса с леко почукване и остава ето това тук червяка се вади и под лагера има семеринга,тя е с размер28x38x7-прахоустоичива.ЕЕ тва е мойта проблемна част .значи това е на моята рейка купих една счупена за да ползвам тялото но се оказа че има огромна разлика вътре при отворите и клапаните на червяка-отвън е една и съща 
Последна промяна IVORY на 22 Сеп 2011, 20:25, променена общо 1 път
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
2-моята
сами можете да направите разлика. На тази снимка са двете семеринги и опръстена за горната част-едната е с размер както писах по-горе 28x38x7-прахоустоичива и се намира под лагера-другата е с размер 20x30x5-прахоустоичива и се набива в алуминиевата част там се слага и опръстена
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
ЕЕЕ колеги това е долу горе.Просто голямо омазване беше
.Просто внимавайте като разглобявате че навсякъде има гумени пръстенчета и разни дефтунги.След това всичко по обратния начин се сглобява.Миии това беше ако някои има въпроси да пише и на пощата.Желателно е преди да се купува нещо по рейката -първо и основно да се РАЗГЛОБИ и да се види за какво става въпрос, защото една с една не си приличат,казвам го защота сега имам 10-на семеринги останали от бързане да се купува и една счупена рейка която незнам,,,,, ще ми остане за спомен
От Стара Загора съм.Семерингите и опръстените ги има в магазин под Електрото -тооо е една гумаджииница и там продават ремъци и семеринги иии са немски.
сега ще карам пък да видим дано
да не тече

- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Браво колега
отдавна търся нещо по темата но до тук само глупости и майстори....
Една още една смеслена тема...
Да върви в полезни

Една още една смеслена тема...

Да върви в полезни

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
добра тема
аз един път си я свалях разглобих ,но не намерих семеринги които да държат на налягането,нямах време да търся и я пратих на ремонт (180лв.)
при мен рейката излезе без да се повдига мотора ,но накрайниците ги свалих от рейката

при мен рейката излезе без да се повдига мотора ,но накрайниците ги свалих от рейката
- антон
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 83 3.0 бензин
Знаете ли дали в системата има ли клапан,който ограничава налягането и на помпата ли се намира?
Моята след подмяната на опръстени и семеринги работи половин година без проблеми и скоро протече.Когато я отворих вътре буталото беше надрано като от песъчинки.Шлайфах го ,подмених пак семерингите,но след монтажа течеше.Купих друга втора употреба,пак тече.
Та ме съмнява да не е прекомерно налягането и редуцила да не се е прецакал/ако има такъв, а би трябвало/
Моята след подмяната на опръстени и семеринги работи половин година без проблеми и скоро протече.Когато я отворих вътре буталото беше надрано като от песъчинки.Шлайфах го ,подмених пак семерингите,но след монтажа течеше.Купих друга втора употреба,пак тече.
Та ме съмнява да не е прекомерно налягането и редуцила да не се е прецакал/ако има такъв, а би трябвало/
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- антон
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 83 3.0 бензин
Оказа се ,че семерингите ,които съм ползвал са за ниско налягане и оттам е протекла.Накрая срещнах случайно шефа на фирмата ,която рециклира рейките тук при нас в Сливен и той ме убеди да му я занеса.Колата ми трябваше,а и вече ми беше писнало и я дадох при тях,ремонтираха я с 1 год.гаранция и вече 1 месец я карам.Ако някой иска ,мога да му дам координати.Даже ми остана една излишна рейка.
Антон ,тел.0887 400 121
Антон ,тел.0887 400 121
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
антон написа:Оказа се ,че семерингите ,които съм ползвал са за ниско налягане и оттам е протекла.Накрая срещнах случайно шефа на фирмата ,която рециклира рейките тук при нас в Сливен и той ме убеди да му я занеса.Колата ми трябваше,а и вече ми беше писнало и я дадох при тях,ремонтираха я с 1 год.гаранция и вече 1 месец я карам.Ако някой иска ,мога да му дам координати.Даже ми остана една излишна рейка.
Антон ,тел.0887 400 121
Здравей колега аз имам интерес и за рейката, и за телефона на хората в Сливен!!! Пиши на лично, поздрави!
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,вече мина една година(16000км) и всичко е наред при мен.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2