Проблем с е36, колата се дави на 1ва скорост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m43b18

Проблем с е36, колата се дави на 1ва скорост

Мнение от AmxBg » 05 Сеп 2012, 10:51

Скоро ми се измъкна маркуча от радиатора към двигатела (измъкна се от страната на двигателя), изтече доста антифриз и двигателя бая се понамокри. На другия ден запали доста трудно, чак трябваше да дам газ за да не изгасне. От тогава ми прави проблем на 1ва скорост като настъпя пяско с почва едно прекъсване/давене варви до 4000 оборота прави една пауза, после до 5000 пак пауза и т.н. Странно че го прави само на 1ва, на другите скорости няма проблеми. Вече нямам проблем с паленето явно е било от водата, оправи се, но проблема с първа скорост пак го прави.
Когато ускорявам плавно едвам едвам няма проблем, но когато реша да направя по бърз старт с бързо пускане на съединителя почва да хълца и да се дави. Помогнете какво може да е, майстора ми каза да изчакам хубаво да исъхне мотора и тогава да отида пак ако няма подобрение. Но вече 4ти ден не се оправя...

Потребител
Аватар

Re: Проблем с е36, колата се дави на 1ва скорост

Мнение от владимир 0711 » 05 Сеп 2012, 11:55

погледни дебитомера да не е влезнало вода през капачката

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 05 Сеп 2012, 16:01

владимир 0711 написа:погледни дебитомера да не е влезнало вода през капачката

Ще ме извиниш но може ли да ми обясниш къде се намира това и какво представлява и за какво служи защото досега не съм се занимавал много с двигатели... :x Снимка ако можеш да ми намериш ще си перфектен ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Сеп 2012, 17:09

AmxBg написа:

Ще ме извиниш но може ли да ми обясниш къде се намира това и какво представлява и за какво служи защото досега не съм се занимавал много с двигатели... :x Снимка ако можеш да ми намериш ще си перфектен ;)

Като не разбираш отиваш на майстор. Ся като ти кажа извади бубините и с едно парцалче почисти лулите една по една - ко прайм? :dunno: Почвай - търси в купува-продава, ще намериш коя част как се казва. realoem.com влизаш и си пишеш горе последните 7 цифри на рамата, ще ти излезне точно твоя модел. Разцъкай малко и ще добиеш представа как се разглобява всяко нещо. Това с паузата, нямам обяснение как може да се случи. Прекъсва ли по време на "паузата" ?

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 05 Сеп 2012, 18:46

u`F`o написа:
AmxBg написа:

Като не разбираш отиваш на майстор. Ся като ти кажа извади бубините и с едно парцалче почисти лулите една по една - ко прайм? :dunno: Почвай - търси в купува-продава, ще намериш коя част как се казва. realoem.com влизаш и си пишеш горе последните 7 цифри на рамата, ще ти излезне точно твоя модел. Разцъкай малко и ще добиеш представа как се разглобява всяко нещо. Това с паузата, нямам обяснение как може да се случи. Прекъсва ли по време на "паузата" ?

Еми да де прекъсва/паузира едно и също... ;d Дебитомера това не е ли над кутията за въздушния филтър? http://bazar.bg/pics/425/4259290808.jpg
Бубината - m43b18 Мисля че няма, кабели и свещи не съм много сигурен ориентирай ме... ;d

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 06 Сеп 2012, 10:55

Моето М42-Б18 правеше точно същото от скъсано гофре,свали го и провери дали не е сцепено.

п.п:Може да го омотаеш с тиксо колкото за проба ако има пукнатини,успех :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 06 Сеп 2012, 11:00

Прав си за бубините би трябвало да има дистрибуторна капачка, не видях, че си с м43.
пробвай да разкачиш акумулатора да провериш да няма грешки. Разкачаш го и оставяш колата без ток за 10-15мин. Ако е от грешка, ще върви както трябва като го закачиш. В последствие, след някакво време може отново да се получи така.
Кабелите се проверяват на твърдост. Ако са твърди, значи вече са свършили курса, т.е. имат микропукнатини по тях. Трябва да са меки. Може да видиш вечер на тъмно дали прехвърчат искри от тях като запалиш колата. Гледай да не ги държиш, че тея 10 000V много бият :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 06 Сеп 2012, 16:28

u`F`o написа:Прав си за бубините би трябвало да има дистрибуторна капачка, не видях, че си с м43.
пробвай да разкачиш акумулатора да провериш да няма грешки. Разкачаш го и оставяш колата без ток за 10-15мин. Ако е от грешка, ще върви както трябва като го закачиш. В последствие, след някакво време може отново да се получи така.
Кабелите се проверяват на твърдост. Ако са твърди, значи вече са свършили курса, т.е. имат микропукнатини по тях. Трябва да са меки. Може да видиш вечер на тъмно дали прехвърчат искри от тях като запалиш колата. Гледай да не ги държиш, че тея 10 000V много бият :mhihi:

Тази сутрин ги проверих кабелите и бяха меки. Ще пробвам това с акумулатора, ако има записана грешка в ecuто така ще се изтрие ли? Смятам да е карам на диагностика затова... Довечера ще проверя за изкри, кога трябва да има - само като е запаля ли или когато подавам газ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 07 Сеп 2012, 8:06

По всяко време трябва да има иСкри въртиш на стартер и трябва да свети кабела понеже той подава искрата на свеща за да се възпламени горивната смес в двигателя.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 07 Сеп 2012, 16:50

Няма искри или аз не ги виждам. Знами проблема с давенето на 1ва скорост се оправи... само като тръгвам нормално без ряз.Като реша да е изрежа още от старта на 4000-5000 хиляди оборота почва да прови проблеми - когато тръгвам нормално до 2000 оборота и бавно пускане на съединителя няма проблеми... :S:X Когато уксорявам плавно пак не прави проблеми - като реша да е изрежа рязко с газ до ламарината почва да се дави... странно а?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Сеп 2012, 10:09

Малко като на дебитомер са тези симптоми :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 08 Сеп 2012, 11:39

saleen написа:Малко като на дебитомер са тези симптоми :roll:

Това ли са симптомите, нека още хора изкажат мнение за да реша какво да правя. Ако е от него може ли да се почисти или трябва да купувам друг, колко пари вървят г/д за моя двигател m43b18? ;s

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 08 Сеп 2012, 13:31

Моят съвет е една диагностика за 50тина лв. Някой път макар и рядко и аз имам подобни прекъсвания, а смея да кажа, че всичко е на 6 (или поне така си мисля :mhihi:).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 09 Сеп 2012, 9:27

sims написа:Моето М42-Б18 правеше точно същото от скъсано гофре,свали го и провери дали не е сцепено.

Аз си пиша ама кой да прочете :dunno: провери ли това което ти казах или ти харесва да си караш така,имах същия проблем и се оправи с ново гофре,старото не се виждаше да има проблем но като го стиснах и се показа една огромна цепка а колата изгасна :banghead:

п.п.сутрин опитва ли се да гасне при първо палене?

Потребител
Аватар

Мнение от AmxBg » 09 Сеп 2012, 23:51

sims написа:
sims написа:Моето М42-Б18 правеше точно същото от скъсано гофре,свали го и провери дали не е сцепено.

Аз си пиша ама кой да прочете :dunno: провери ли това което ти казах или ти харесва да си караш така,имах същия проблем и се оправи с ново гофре,старото не се виждаше да има проблем но като го стиснах и се показа една огромна цепка а колата изгасна :banghead:

п.п.сутрин опитва ли се да гасне при първо палене?

Не не се опитва, паля без газ - няма проблеми. Може ли малко повече информация за гофрето - какво представлява, къде се намира и ква работа върши?

Следваща

Назад към E36