Атмосферен вал на М51 ,мнения
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Атмосферен вал на М51 ,мнения
Идеята разбира се е за рапределителен вал ..Ако се задържат клапаните малко повече отворени,ще е плюс.
Въпросе е от какво обаче м21д24 не е с повдигачи и не вярвам да стане,иначе като газоразпределение е наи близо.
Някои да е гледал в нета нещо като цена,и изобщо дали се предлага?
Събирам мнения и идеи.
Въпросе е от какво обаче м21д24 не е с повдигачи и не вярвам да стане,иначе като газоразпределение е наи близо.
Някои да е гледал в нета нещо като цена,и изобщо дали се предлага?
Събирам мнения и идеи.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Атмосферен вал на М51 ,мнения
Нещо като VANOS ли трябва да се прикачи.
Ще е плюс само над определени обороти, при други ще е минус.
Не ,че отричам идеята- няма по-голям фен на експериментите от мен,но тоя двигател може да се надуе по доста други начини и докара до предела на издръжливоста му, за да се търси още един начин как да го прецакаме по-бързо.
Ако се задържат клапаните малко повече отворени,ще е плюс.
Ще е плюс само над определени обороти, при други ще е минус.

Не ,че отричам идеята- няма по-голям фен на експериментите от мен,но тоя двигател може да се надуе по доста други начини и докара до предела на издръжливоста му, за да се търси още един начин как да го прецакаме по-бързо.

Интересна идея.
До какви обороти ще се развърта мотора с такъв вал(дори и да го има някъде)...май ще трябва да се увеличи и горивната камера малко ,от там да падне леко степента,която ще трябва да се компенсира с високо налягане на горивото.
Не е ли по добро просто да се разширят портовете на главата
До какви обороти ще се развърта мотора с такъв вал(дори и да го има някъде)...май ще трябва да се увеличи и горивната камера малко ,от там да падне леко степента,която ще трябва да се компенсира с високо налягане на горивото.

Не е ли по добро просто да се разширят портовете на главата

by ''kompleksa''
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Портове ,освен полиране на колекторите и вход/изход на главата .....Де да знам маи няма ефект да има.Имам едно как да кажа замисляне ли увисване ли на около 4200 об/мин.Иначе от 1500 об,до там държи гърба кънм седалката.
Идеята не е да я счупя ,а да помисля за по високия оборотен диапазон,въпреки ,че дизела по принцип не обича много да стои там.
Зная ,че въртящия момент там някъде пада .Затова събирам идеи и мнения ,за и против.
Иначе откъм гориво и въздух ,няма накъде повече.
Идеята не е да я счупя ,а да помисля за по високия оборотен диапазон,въпреки ,че дизела по принцип не обича много да стои там.
Зная ,че въртящия момент там някъде пада .Затова събирам идеи и мнения ,за и против.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пресиян Василев написа:Портове ,освен полиране на колекторите и вход/изход на главата .....Де да знам маи няма ефект да има.Имам едно как да кажа замисляне ли увисване ли на около 4200 об/мин.Иначе от 1500 об,до там държи гърба кънм седалката.
Точно портване и полиране + турбо Holset hx35 и ще имаш желаната мощност. Не се лъжи за разни атмосферни тунинги на дизела. Ако има такива ще струват колкото 3-4 омеги

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те фазите на застъпване не случайно са толкова къси
на турбодизела.След като си увеличил горивото на максимум никак не е лош варианта с по голяма тубина и то специално една идея по пропусклива топла част. Или само топлата с по голям AR или направо цялата.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
6 мнения
• Страница 1 от 1