Питане за 730i 96г.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за 730i 96г.

Мнение от BMW-73O » 04 Сеп 2012, 12:39

Здравйте!Онзи ден си взех едно бмв 730 бензин с веобразен осем цилиндров мотор.По принцип съм фен на мерцедес,но тази кола наистина ми хареса.Колата е около 220 коня и е с ръчна скоростна кутия(5 степенна).Три неща ми направиха впечетление,че може би не са на ред,но незнам дали съм прав и реших да попитам тук.Вие може и да знаете дали това е нормално или не и ако не е как се лекува.ПЪРВО- като колата е загасена и е на свободна като я запаля,натисна съединителя и в момента,в който тръгна да включвам на първа се чува едно глухо чукванне отдолу.Сякъш някой удря с юмрук по пода.Това го прави като бутна по ряско лоста.Ако плавно го бутна напред не се чува.След това ,ако освободя и пак включа на първа вече не се чува дори и рязко да го включа.ВТОРО-на втора скорост лоста леко вибрира,но само като е оставен на втора без да пипам лоста,като го хвана не се усеща грам да тресе нито пък се чува някакъв шум да кажем.ТРЕТО-като дам на контакт се чуват някакви тракания от таблото май от парното нещо.Тва тракане се чува без да барам нищо по таблото,птосто като дам на контакт и си трака нещо 5-6 секунди и спира.Незнам дали тези неща не си са нормални за тази кола.Ще ви бъда благодарен ако помогнете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Re: Питане за 730i 96г.

Мнение от emo_ch » 04 Сеп 2012, 22:45

Поздравление колега за колата! Да си я ползваш със здраве и да те слуша! По отношение на първия въпрос - не би трябвало да има някави удари и шумове. Хубаво е за всеки случай да се провери нивото на маслото в скоростната кутия. За втория въпрос мисля, че не е нищо сериозно - накаква хлабина може да се е появила и затова лостът не стои стабилно. За третия мога да кажа само, че при мен няма тракане на контакт. Пробвай дали ще го има, когато си изключил вентилаторите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Re: Питане за 730i 96г.

Мнение от Disasterr » 05 Сеп 2012, 18:42

Честито колега, много безаварийни км! Дай по-натам някакви отзиви за тоя мотор? :)
По отношение на втория ти въпрос, според мен са тампони на скоростната кутия. Сменят се обаче заедно с тези на мотора, а те са 150 лв./бр. оргиналните.
Траканията, като дадеш на контакт са от климатроника. Едни вентилатори и клапи се отварят, затварят. Колата се събужда.

Назад към Е38