Дневни светлини при Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Re: Дневни светлини при Е36
Моя модул в момента се тества на бюрото. Всичко работи, но монатажа на колата ще ме забави. Тема ще пусна ''викенда'' с всичко готово(платка не съм чертал), а снимките с монтажа ще добавя след 6-7 септ.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Само информативно да попитам, тези модули ще има ли инструкции, как да си ги сглобим сами или ще трябва да си ги закупим?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
georgi9909 написа:Само информативно да попитам, тези модули ще има ли инструкции, как да си ги сглобим сами или ще трябва да си ги закупим?
Аз лично няма да пускам тема DIY за тези модули ... , реализацията е моя и смятам да я комерсиализирам ... Нищо не е копирано от някого ,всичко е авторско !.... Схемата , чипа с който се управлява устройството (като последно остава вариянт без микроконтролер заради евентуалните проблеми , които създават понякога ) , външния вид са различни от всички подобни продукти , които се предлагат в момента ... , в което всички ще се убедят , когато пусна устройството ...
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
georgi9909 написа:Само информативно да попитам, тези модули ще има ли инструкции, как да си ги сглобим сами или ще трябва да си ги закупим?
За тези, които имат основни познания по схемотехника, как се борави с поялник и програматор за ПИК-ове ще има всичко. Сглобяваш платчицата, пишеш ПИК-а, и вързваш кабеляците по инсталацията. Ще обясня всичко. От сега да кажа.... работата с намирането на части, сглобяване и вързване не е за 2-3ч. Отнема си време. Нека всеки сам да си прецени.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
А колко ще ни струва PIC програматора?
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:А колко ще ни струва PIC програматора?
PicKit2 на Microchip e към 50лв. По нета има схемички на разни негови ''клонинги'', но не си струва да правиш и програматор специално.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:А колко ще ни струва PIC програматора?
Схеми на програматори бол ... , който иска ще му пусна схемата на моя програматор - програмира абсолютно всички PIC и ATMEL микроконтролери ... Само че има доста "чупки" в него и турдно става на тестова платка , за това задължително трябва платка да се прави за него ... Мога да пусна и PCB направо готово да си направите и платка (стига да можете или да имате кой да ви я направи)... Иначе има готови програматори на които цената варира м/у 30 -70 лв , зависи какви възможности има ..
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Metodi80 има ли някакъв напредък с твоя модул?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
georgi9909 написа:Metodi80 има ли някакъв напредък с твоя модул?
Имам малък проблем с кутийките за модула .... Работи се по въпроса ... Много скоро ще пусна модула (няма да се ангажирам с точен ден , защото по принцип трябваше днес нещата вече да са готови , но ето , че възникват разни дреболии , които бавят ... , но мисля до ден -два всичко да си дойде на мястото )....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Модула е готов (че даже вече наличните бройки свършиха
) .....
Tака съм го проектирал , че нищо да не се разглабя по колата , нищо не се реже по инсталацията , свързват се 4 кабела с помоща на клипсове и кабелни ушенца- плюс и маса директно към акумулатора , дълги и габарити към десния фар (по удобен е ) и това е всичко !
Ето как изглежда

За сега толкова ..... , повече информация утре (тоест днес) като пусна обявата в търговския раздел....

Tака съм го проектирал , че нищо да не се разглабя по колата , нищо не се реже по инсталацията , свързват се 4 кабела с помоща на клипсове и кабелни ушенца- плюс и маса директно към акумулатора , дълги и габарити към десния фар (по удобен е ) и това е всичко !
Ето как изглежда

За сега толкова ..... , повече информация утре (тоест днес) като пусна обявата в търговския раздел....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Така монтирана в коша, тази кутийка трябва да издържа на вода и прах...
Never mistake motion for action...
Колеги - разработчици,
дали така направен модула е с опция да не светят крушките по таблото и пепелниците/като при включени габарити/ и в момента в който се включат габарити/къси - да си сработва всичко и да изключва ДРЛа?
Подвозвам се тези дни с един мерц и точно така е направен - палиш и след секунди светват само дневните светлини, като таблото и всичко в купето остава "на тъмно"! В момента в който завъртя на габарити или къси си се включва таблото и осветлението където трябва да свети!
Мисля, че така е доста по добре и ще се спести ненужното светене на интериорното осветление през деня, а и на една торба крушки
дали така направен модула е с опция да не светят крушките по таблото и пепелниците/като при включени габарити/ и в момента в който се включат габарити/къси - да си сработва всичко и да изключва ДРЛа?
Подвозвам се тези дни с един мерц и точно така е направен - палиш и след секунди светват само дневните светлини, като таблото и всичко в купето остава "на тъмно"! В момента в който завъртя на габарити или къси си се включва таблото и осветлението където трябва да свети!
Мисля, че така е доста по добре и ще се спести ненужното светене на интериорното осветление през деня, а и на една торба крушки

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
kagebista написа:Колеги - разработчици,
Аз съм си проектирал схемата по този начин, но има опция да светва и всичко каквото ти е кеф. Дори в момента съм пред дилямата, кое да свети. Само дневните светлини, или дневните светлини и габаритите (предни и задни)?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
При споменатата кола от мен по-горе - дневните светлини са си късите! Но ако по този начин се направят при нашите Е36 дългите на намален процент и включвайки габарити да си сработват фаровете както им е редно ще е добре и аз лично искам този вариант. При мен вече почнаха да горят крушки от постоянни включени къси светлини, вкл. и по таблото и смятам че подобен вариант ще спести доста преждевременни главоболия по смяната им, както и икономия, както и излишно светене през деня...
Мъжът струва точно толкова,