E46 с характер -проблем със стъклата и перката за охлаждане.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: E46 с характер -проблем със стъклата и перката за охлаждане.

Мнение от © » 11 Авг 2010, 18:08

LUCIFER'S написа:
Dimitroff написа:Проблема със загряването е отстранен - виновника е перката - сменена с такава втора ръка на символична цена.
Не съм писал, че бях на почивка, но колкото и да не ми се вярваше, че перката е виновна на 100%, заради странното и поведение...се оказа, че е тя.

Сега остава да оправя и екстрата със стъклата и всичко е ок.

Прочети в ТИС има такава опция за програмиране за сваляне на стъклата с едно натискане на копчето.... някой да не си е играл с колата 8)

пише ли нещо повече за всички Е46 ли става? или въобще някаква друга по подробна информация?
н

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Авг 2010, 20:03

© написа:пише ли нещо повече за всички Е46 ли става? или въобще някаква друга по подробна информация?

Ами като влезеш в TIS../Documet../SI Diagnosis Encoding../12 Car and key memory information..../ Car and key memory functions for series E38, e39 (from 09.98), E46, E53, R50.... и четеш какви функции могат да се активират или изключват

ето и малко скр щотове за тази уан тъч функция:

Изображение
Изображение
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Авг 2010, 20:10

Винаги съм си мислел, че не става въпрос за бутона на ключа, а за самият бутон от който се отваря стъклото
Дори по спомени при мен е активно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Авг 2010, 20:24

© написа:Винаги съм си мислел, че не става въпрос за бутона на ключа, а за самият бутон от който се отваря стъклото
Дори по спомени при мен е активно

май си прав.... какво съм чел.... бях тогава на вила с компания... тежки дни :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от T.Ivanov » 12 Дек 2011, 0:26

Kolegi , molqvi da mi dadete savet !!! Pro4etoh polovinata tema i mi stana qsno 4e problemite sa nqkolko , dali dat4ik , perka , radiator , pompa , termostat ..... Az sam s 318 i 1999g. na gas . Ot kakto sam q kupil imam prolemi s ohlajdanete vinagi gubi voda.... S vremeto podmenih pompata , dat4ika , marku4i , termostata , kazan4eto kadeto se naliva vodata , nqkakvi klapani padashti se ot zad se za vodata ..... i se gubeshe voda naduva marku4ite i v daden moment svetva lampata 4e vodata q nqma !!! :( :( :( :( :( :( :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Stignah do momenta da smenq i garniturata smenih q kupih drug termostat (za marka neznam) , i misleh 4e problemite shte svarshat do tam ....uvi ne !!! :( :banghead: Noviqt termostat se okaza 4e otvarq na 105 gradusa a perkata se vklu4va vednaga sled kato otvori termostata !!! Taka q pokarah nqkolko dena i se okaza 4e pak gubi voda ..... no sega pove4e i mi se struva 4e e oshte po zle..... TAKA za 5 meseca mai i sasipah motora (DANO DA NESAM PRAV ) !!! Predpolagam 4e kato sam q karal na 105 gradusa garniturata ili neshto drugo e podalo pak i sega mai maslo i voda v edno !!!! Utre shte razbera da li sam prav znam samo 4e za 10kilm. lampata svetva i voda nqma PISNAMI kolegi !!!! MOlqvi daite savet....... ps: Namiram se v Italia i e trudno da se nameri nqkoi svesten Maistor ...kato si li4i i az ne razbiram mnogo I OPRAVI NQMA !!!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Дек 2011, 8:34

колега следващото мнение намери начин да го пуснеш на кирилица, защото такива са правилата тук

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 12 Дек 2011, 15:29

T.Ivanov написа:Kolegi , molqvi da mi dadete savet !!! Pro4etoh polovinata tema i mi stana qsno 4e problemite sa nqkolko , dali dat4ik , perka , radiator , pompa , termostat ..... Az sam s 318 i 1999g. na gas . Ot kakto sam q kupil imam prolemi s ohlajdanete vinagi gubi voda.... S vremeto podmenih pompata , dat4ika , marku4i , termostata , kazan4eto kadeto se naliva vodata , nqkakvi klapani padashti se ot zad se za vodata ..... i se gubeshe voda naduva marku4ite i v daden moment svetva lampata 4e vodata q nqma !!! :( :( :( :( :( :( :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Stignah do momenta da smenq i garniturata smenih q kupih drug termostat (za marka neznam) , i misleh 4e problemite shte svarshat do tam ....uvi ne !!! :( :banghead: Noviqt termostat se okaza 4e otvarq na 105 gradusa a perkata se vklu4va vednaga sled kato otvori termostata !!! Taka q pokarah nqkolko dena i se okaza 4e pak gubi voda ..... no sega pove4e i mi se struva 4e e oshte po zle..... TAKA za 5 meseca mai i sasipah motora (DANO DA NESAM PRAV ) !!! Predpolagam 4e kato sam q karal na 105 gradusa garniturata ili neshto drugo e podalo pak i sega mai maslo i voda v edno !!!! Utre shte razbera da li sam prav znam samo 4e za 10kilm. lampata svetva i voda nqma PISNAMI kolegi !!!! MOlqvi daite savet....... ps: Namiram se v Italia i e trudno da se nameri nqkoi svesten Maistor ...kato si li4i i az ne razbiram mnogo I OPRAVI NQMA !!!!!

Колега, загледай я дали като загрее пуши бяло и дали надува маркучите. Това е много загуба на вода и би трябвало да пуши бяло и да надува маркучите ако е духнала гарнитура или е спукала главата.

Потребител
Аватар

Мнение от T.Ivanov » 13 Дек 2011, 8:40

Гарнитурата я смених , както и 4е сутрин верно пуши малко пове4е.... но предполагам 4е наван е студено и сам на газ! След като си позагре е не пуши толкова ..... Проблема ми е 4е немога и да видя от каде е текло наливаш а те4 несе вижда от никаде а коли4еството никак нее малко ................ :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 13 Дек 2011, 12:29

Колега ако не надува маркучите, трябва да тече от някъде. Ако не надува, качи я на канал, махни кората отдолу, избърши хубаво двигателя и скоростите отдолу с парцал, запали я и я остави да работи половин, един час на место. Все от някъде трябва да потече или прокапе. Това е доста голямо количество. Провери дали не е мокър мокета под педалите и под жабката. Да не би да ти е гръмнало радиаторчето на парното.
Ако не надува маркучите трябва да си покаже от къде е. Ако надува маркучите може да гарнитура на главата, пукната глава или спукан ЕГР.
За друго не се сещам. Успех

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d
Детайли за колата: BMW E46 320d 150HP (M47N) 2004г

Re: E46 с характер -проблем със стъклата и перката за охлажд

Мнение от Jimmy_ns » 02 Сеп 2012, 21:29

Колеги, при мен проблемът с охлаждането е идентичен, но понеже виждам, че тези неща са разисквани доста отдавна нека да разкажа накратко. Колата я имам от месец. Взех е46 320d 2004г и всичко беше ок. Ходих с нея на море и ми направи впечатление, че при скорост от около 200 км/ч + климатик и 5 души по магистрала Св. Бойко стрелката за температурата започна да се покачва, намалих и пуснах парното на макс, но тя продължи и докато спра светна червената лампичка. След като спрях, оставих колата да работи и всичко си дойде на мястото. Продължих да карам в нормална скорост около 140км/ч по магистралата и всичко беше наред. Другото което забелязах е,че като съм паркирал колата на слънце след това много бавно климатика започва да духа студено. Прибрах се от морето, без абсолютно никакви проблеми. Няколко дни по-късно забелязах, че перката се включва(така че да я чувам) само когато колата е в движение (без значение от скоростта) може дори да е по инерция, но когато спрат гумите спира и тя. Това става и с и без климатик. Малко след това започна и да загрява. Оставих я да изстине, отворих разширителния съд и видях, че няма антифриз. Долях около литър вода, и следях температурата от скритото меню. За моя изненада тя беше 104 градуса(стрелката на средата), но бързо падна на 95. Продължих да карам и температурата се движеше около 100-105 градуса в задръстването. След няколко часа обаче стигна 120, а стрелката чак тогава се отклони от 12 часа. След като проверих пак нямаше антифриз. Закарах я на сервиз където ми смениха термостат, водна помпа и антифриз, защото според майстора течът бил от водната помпа. Да ама не! Пак продължи да губи вода. Даже след смяната на антифриза започна да пуши яко(даже на загасен двигател). Той каза, че проблемът бил в главата и сега е пратена да се ремонтира. Въпросът ми е дали след като се ремонтира главата трябва да сменям и перката и възможно ли е заради нея да се е повредила главата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 14 Сеп 2012, 16:33

Jimmy_ns написа:Колеги, при мен проблемът с охлаждането е идентичен, но понеже виждам, че тези неща са разисквани доста отдавна нека да разкажа накратко. Колата я имам от месец. Взех е46 320d 2004г и всичко беше ок. Ходих с нея на море и ми направи впечатление, че при скорост от около 200 км/ч + климатик и 5 души по магистрала Св. Бойко стрелката за температурата започна да се покачва, намалих и пуснах парното на макс, но тя продължи и докато спра светна червената лампичка. След като спрях, оставих колата да работи и всичко си дойде на мястото. Продължих да карам в нормална скорост около 140км/ч по магистралата и всичко беше наред. Другото което забелязах е,че като съм паркирал колата на слънце след това много бавно климатика започва да духа студено. Прибрах се от морето, без абсолютно никакви проблеми. Няколко дни по-късно забелязах, че перката се включва(така че да я чувам) само когато колата е в движение (без значение от скоростта) може дори да е по инерция, но когато спрат гумите спира и тя. Това става и с и без климатик. Малко след това започна и да загрява. Оставих я да изстине, отворих разширителния съд и видях, че няма антифриз. Долях около литър вода, и следях температурата от скритото меню. За моя изненада тя беше 104 градуса(стрелката на средата), но бързо падна на 95. Продължих да карам и температурата се движеше около 100-105 градуса в задръстването. След няколко часа обаче стигна 120, а стрелката чак тогава се отклони от 12 часа. След като проверих пак нямаше антифриз. Закарах я на сервиз където ми смениха термостат, водна помпа и антифриз, защото според майстора течът бил от водната помпа. Да ама не! Пак продължи да губи вода. Даже след смяната на антифриза започна да пуши яко(даже на загасен двигател). Той каза, че проблемът бил в главата и сега е пратена да се ремонтира. Въпросът ми е дали след като се ремонтира главата трябва да сменям и перката и възможно ли е заради нея да се е повредила главата?

Колега, перката се хваща на диагностика. Като я изкараш от сервиза, хвани някой колега с дис да я прочете и изтества. Ако има проблем ще го хване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Сеп 2012, 17:11

И от неработеща перка, фреона ти загрява в конднзатора вдига налягане и товари компресора. От там произлиза и слабият поток на въздух от климатика.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d
Детайли за колата: BMW E46 320d 150HP (M47N) 2004г

Мнение от Jimmy_ns » 16 Сеп 2012, 22:47

Благодаря за отговорите, като имам развитие ще пиша какво е станало :)

Предишна

Назад към E46