М6 кабрио и сл63
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: М6 кабрио и сл63
deomen написа:Някой хора тука не могат да преглътнат победата на Мерцедес.Нормално е да победи,щом е по-лек,все пак е с алуминиева конструкция.Тъй като Мерцедес са 3-ти в класацията на немските прениум автомобили и са догонващи, в Щутгарт работят на пълна пара.От край време те са диктували правилата в автомобилостоенето и се опитват отново да го правят.За момента е факт,че БМВ и Алди печелят повече пари от продаден автомобил и регистрират рекордни продажби,както и Мерцедес.Но с новата А-класа,която е по-красива от 1-серия според мен и B-клас ще дръпнат с продажбите,а новата генерация на S-клас ще ударят в земята конкуренцията с технология и инжинерна мисъл.
За сега едно нещо съм забелязал:БМВ пуснат ли нов модел,бият конкуренцията във всички тестове.
Ехеее, видя и ти тема BMW vs. Mercedes и айде...

П.С. Ачо, пощади човека

Последна промяна Nickelback на 01 Сеп 2012, 22:30, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
acho.rs написа:Това което каза и има смисъл да се коментира () е
Предполагам всичко това дойде от прекалено големите очаквания за М6 едно време. Летвата беше вдигната доста високо от М5
Според мен е точно така . Всички си мислеха , че като е купе , трябва да е М1 . Само че 6та серия е ГТ , не супер-спорт . Както и Мазерати ГТ .
Ами това исках да кажа и аз. Все пак М6 си остана достатъчно ценена кола, защото ако бе вярно това за недостатъка, то нямаше и като стари да са доста по-скъпи от алтернативно втора ръка М5.

Nickelback написа:
П.С. Ачо, пощади човека
Тихо и ти бе, тъкмо взе да става интересно. Ама той рано-рано приключи и обезсмисли дискусията. То всъщност то си бе заложено в моя пост с очакванията на хората.

Ехеее, видя и ти тема BMW vs. Mercedes и айде...Ама няма лошо, де усетих накъде ще тръгне тая тема
Първо сравнението въобще не е уместно, не знам как alx ги е сложил на кантар
Второ "някакъв мерцедес" бие на "някакво бмв" на "някаква писта" в рамките на "някакво предаване"... За мен това не е достатъчно да си направя извода за кой е победата... Как мислиш? И аз харесвам Мерцедес, харесвам звука им, харесвам комфорта им, но БМВ обхваща повече от критериите ми дали една е "кола" в истинския смисъл на думата
И новата S класа, която всички очакваме от доста време... да, ще удари в земята конкуренцията... за около година две и после... колелото се върти и БМВ ще са по-иновативни... както винаги е било в луксозния сегмент
![]()
П.С. Ачо, пощади човека
Ми то това е,кръговрат.Днеска е БМВ,утре някой друг.Коментара ми беше за хората,които се възмущават победата все едно е станало нещо грандиозно.Как така Мерцедес ще бие БМВ....ужас

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
M5 e дискретна кола, докато М6 е доста "забележима". различни коли, различни клиенти.
не мисля, че някой би избирал между двете. както и никой не е избирал между оригиналните Е28 и Е24.
не мисля, че някой би избирал между двете. както и никой не е избирал между оригиналните Е28 и Е24.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Колеги М6 печели в теста
Какви са тези изказвания ?! Разлика от няма и една секунда на писта не е никакъв критерии за избор на кола и то най-вече на кабриолет
Това новото SL по подхожда да се конкурира с 3та серия кабриолет, отколкото с 6та серия ако гледаме размерите
Както и да е, съсипаха хубавата кола..... нищо общо с предния модел.... .....
Целият спор заради някакво си време на някаква си писта и то като става дума за кабриолети..... е*аси, е*аси

Целият спор заради някакво си време на някаква си писта и то като става дума за кабриолети..... е*аси, е*аси

Последна промяна djkita на 02 Сеп 2012, 10:34, променена общо 2 пъти

Ех, колко сложно, позициониране, маркетинг, времена, писти, сравнения 
Ще си позволя и аз да дам своето мнение, тъй като нашето семейство беше сред типичните потребители на 6та серия. Та като такива, мога да кажа, че гореспоменатите неща изобщо не са ни интересували. Всъщност 6та серия е изключително непрактичен автомобил и никой нормален човек няма да си го купи по някакви рационални причини.
Аз лично не ги харесвам от самото начало, а впоследствие съвсем ги намразих
.
Излезе 6та серия и жена ми вика - "я колко красиво бмв, трябва да имаме едно такова". Хубаво - взехме купе 645. Ама... не щеш ли, идва лято - "ама не може ли да вземем кабрио" - ок, сменям го за единственото кабрио в дилъра (май точно беше дошло). "Ааа, ама защо не е моят цвят" ... Вече започнах да се изнервям, няколко седмици чакане още да го сменим, докато дойде нейния цвят. Ситуацията се успокои известно време (година и нещо?), докато се наложи за малко да влезе в бокса. Тогава се наложи да покара известно време гаярдо (съвсем обикновено), ама като се върна бмв-то - "Знаеш ли, моето бмв май е малко бавно?" ... ОК, точно излизаше М6, местния БМВ дилър имаше едно от първите в САЩ (беше си го взел за себе си), ама успях да го убедя да ни го даде. Първата реакция - "Ама това не е кабрио? И защо такъв миши цвят?"
(В галерията ми тук във форума има някакви стари снимки, не мисля, че беше толкова лош цвета, ама....)
Та, никъде в целия този процес не ставаше дума за времена, сравнения с амг-та и астони, цени и т.н.
И доколкото познавам няколко други изпатили, историите са подобни.
Иначе М6 мисля, че се усеща доста по-различно на пътя от М5, ако и да е същия двигател. Аз не съм пилот-изпитател като повечето хора от този форум, та може да е чисто субективно... дали е от ъгъла на седалките, разстоянието между волана и скоростния лост, кривината на тавана, или пък чисто и просто "плацебо" ефект, но определено се усеща доста различно.

Ще си позволя и аз да дам своето мнение, тъй като нашето семейство беше сред типичните потребители на 6та серия. Та като такива, мога да кажа, че гореспоменатите неща изобщо не са ни интересували. Всъщност 6та серия е изключително непрактичен автомобил и никой нормален човек няма да си го купи по някакви рационални причини.
Аз лично не ги харесвам от самото начало, а впоследствие съвсем ги намразих

Излезе 6та серия и жена ми вика - "я колко красиво бмв, трябва да имаме едно такова". Хубаво - взехме купе 645. Ама... не щеш ли, идва лято - "ама не може ли да вземем кабрио" - ок, сменям го за единственото кабрио в дилъра (май точно беше дошло). "Ааа, ама защо не е моят цвят" ... Вече започнах да се изнервям, няколко седмици чакане още да го сменим, докато дойде нейния цвят. Ситуацията се успокои известно време (година и нещо?), докато се наложи за малко да влезе в бокса. Тогава се наложи да покара известно време гаярдо (съвсем обикновено), ама като се върна бмв-то - "Знаеш ли, моето бмв май е малко бавно?" ... ОК, точно излизаше М6, местния БМВ дилър имаше едно от първите в САЩ (беше си го взел за себе си), ама успях да го убедя да ни го даде. Първата реакция - "Ама това не е кабрио? И защо такъв миши цвят?"

(В галерията ми тук във форума има някакви стари снимки, не мисля, че беше толкова лош цвета, ама....)
Та, никъде в целия този процес не ставаше дума за времена, сравнения с амг-та и астони, цени и т.н.

Иначе М6 мисля, че се усеща доста по-различно на пътя от М5, ако и да е същия двигател. Аз не съм пилот-изпитател като повечето хора от този форум, та може да е чисто субективно... дали е от ъгъла на седалките, разстоянието между волана и скоростния лост, кривината на тавана, или пък чисто и просто "плацебо" ефект, но определено се усеща доста различно.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И на кои пътища точно в САЩ на съпругата ти и се стори бавно това 645 при положение, че там ограниченията се спазват, а те дори на магистралата се спазват и са нечовешки малки? Можеш да си караш буквално прозорец до прозорез с някоя кола от Чикаго до Минеаполис примерно и да си се гледате тъпо без да се изпреварвате? 

New Hampshire.
Освен това ставаше дума за ускорение, не за Вмакс.
Иначе си има навсякъде места и подходящо време да се кара над ограниченията
.
Освен това ставаше дума за ускорение, не за Вмакс.
Иначе си има навсякъде места и подходящо време да се кара над ограниченията

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
enigma написа:Ех, колко сложно, позициониране, маркетинг, времена, писти, сравнения
Аз лично не ги харесвам от самото начало, а впоследствие съвсем ги намразих.
Излезе 6та серия и жена ми вика - "я колко красиво бмв, трябва да имаме едно такова". Хубаво - взехме купе 645. Ама... не щеш ли, идва лято - "ама не може ли да вземем кабрио" - ок, сменям го за единственото кабрио в дилъра (май точно беше дошло). "Ааа, ама защо не е моят цвят" ... Вече започнах да се изнервям, няколко седмици чакане още да го сменим, докато дойде нейния цвят. Ситуацията се успокои известно време (година и нещо?), докато се наложи за малко да влезе в бокса. Тогава се наложи да покара известно време гаярдо (съвсем обикновено), ама като се върна бмв-то - "Знаеш ли, моето бмв май е малко бавно?" ... ОК, точно излизаше М6, местния БМВ дилър имаше едно от първите в САЩ (беше си го взел за себе си), ама успях да го убедя да ни го даде. Първата реакция - "Ама това не е кабрио? И защо такъв миши цвят?"![]()
![]()
![]()
Та, никъде в целия този процес не ставаше дума за времена, сравнения с амг-та и астони, цени и т.н.И доколкото познавам няколко други изпатили, историите са подобни.
Бате в жената е проблема, не в колата...

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мда, това напомня на филма с Де Ниро "Запознай се с нашите" когато с Гелорд Факър се гонеха от светофар до светофар, ама даже бая си подминаваха ограниченията, които на ускорение се стигат за...абе 2 секунди. 
Не те хваща сън нещо да висиш в 1 часа по форумите.

Не те хваща сън нещо да висиш в 1 часа по форумите.
- Petrolhead
- Потребител
-
Енигмата пак ни нахвърля по черешите.
Бате пусни тука една паспортна снимка да я ковна на стената в хола. Да се амбицирам, не за друго
Бате пусни тука една паспортна снимка да я ковна на стената в хола. Да се амбицирам, не за друго
Petrolhead написа:Енигмата пак ни нахвърля по черешите.
Колегата обича жена си,повече от достатчно щом и угажда така

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Милионерите могат да издържат на това. Ти сметна ли колко 6-ци само е купил от изброените тук?
Като добавиш Ламботата, там какво имаше още М5 за свободното време в онази наркоманската държава и какво ли не, работите отиват на милиардер.

BMWPOWERRR_ACM написа: Ти сметна ли колко 6-ци само е купил от изброените тук?
Сменил, а не купил !!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пак почнахте да правите сметка на човека.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите