Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Мога ли да премахна ограничителя на скороста ?

Мнение от msi200 » 30 Авг 2012, 21:42

Той и да има адаптив драйв, пак си е камион и килцата се усещат. Вярно за СУВ има уникално поведение, но особено в бавни завои, разликата с лека кола е голяма/в полза на леката кола/.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 31 Авг 2012, 17:50

Да бе колега прав си, ама "фургон" с адаптивно окачване е по близко до лека кола отколкото ,без такова. Аз докато купя такава с адаптивно , що Х5-ци съм изпробвал. Нали това е смисъла на адаптивното окачвчне - да доближи поведението на СУВ-а до това на автомобила. Все пак е една от най скъпите екстри. Преди имах Е90 с обикновено окачване и щом големите завои ги взимам със същата скорост и то не на СПОРТ, значи, че окачването си варши работата.
Понеже ми стана интересна темата за възможностите на Х5-цата, реших да попитам за окачването.
ПС. Аз карам бавно и не съм съзтезател, даже понякога се образуват опашки след мен. Макс съм вдигал 180км/ч за кратко. Но съм я пробвал така в завои с по висока скорост и смея да твърдя ,че се държи повече от добре за "фургон". Даже веднъж поднесе доста, а съм с нови Бриджстоун.
Както и да е де. Сега усещам че спортистите ще ме нападнат.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X6 XDrive 3.0D
Мечтае да кара: BMW M550D X5

Мнение от soze » 01 Сеп 2012, 1:18

Така няма смисъл да приказваме, аз смятам да ви направя няколко клипа но проблема е че най близката ми магистрала от вкъщи е на 80км и само през планински район докато стигна до там. Но на отсечка от 11 км. в Република Доминикана Sosua - Cabarete аз я залепих на няколко пъти на 220км. просто нямам шанс да остана пред мен без коли а пътя е тесен и има завои от които нямаш видимост след него и просто е невъзможно да се иска повече. Вечер пък коне, крави по пътя не става да се рискува.
Колата е изключително стабилна. Но това вече зависи от много фактори от който най малкия е окачването. За моето окачване знам от дилара на тукашния представител на BMW докато ме успиваше като я купувах ми каза така. В щатите има три линии за X5, една за Европа, една за Щатите и една за Латинска Америка. Последната била с най здраво окачване. Сега не знам дали е вярно но окачването вече е на 70 000 и още не се е разхлопало а що през дупка съм минал не е истина. Това е което мен ме интересува да не ходя по сервизи за ремонти ! А че не било там спортно не ми е проблем. Аз лично я усещам като лека кола навсякъде освен като почна да спирам. Откачам и с тоя ABS и ме интересува дали може да се изключи или поне да не е толкова чувствителен ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 01 Сеп 2012, 7:54

Ти АБС-а може да изключиш, обаче ще престанат да работят всичките системи за стабилност, защото те разчитат на неговите датчици. Затова ми се струва невъзможно да го пренастройваш. Пробвай с по-хубави гуми, може да има ефект. Рънфлат гумите, особено ако са стари, не държат добре.

А относно версиите на окачването, аз знам за няколко в Европа - спортно, нормално и адаптив драйв. Имаше и някаква опция за повишена товароносимост, както и отделна опция за въздушно окачване на задния мост. Адаптив драйв се познава по бутона Sport зад скоростния лост. A дали има по-здрави части в колите за някои държави, може да се провери в realoem, но мен ме съмнява.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RuM6n » 01 Сеп 2012, 20:20

Моята е с въздушно окачване на задния мост и адаптиве драйв например, имам колега ,който има Х5 със спортно окачване и адаптиве драйв. Разликата е че неговата е с пружини отзад , а моята е с на въздушни възглавници. разлика във возията голяма няма или поне аз не усещам.

Чакаме видеоклипа с нетърпение, щото явно не знаем възможностите на колите си. :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RuM6n » 01 Сеп 2012, 20:42

По въпроса за спирачките, забелязах че и моята спира по трудно в сравнение на тази на колегата със спортното окачване. Вие как мислите ,дали е от това? Дисковете ми са много добре а и накладките са почти нови, изглежда са ги сменяли преди да я купя.

Малко се отклонихме от темата, ама колегата да ме извини и ако модераторите сметнат за необходимо, нека да ми изтрият мнението.

Потребител
Аватар

Мнение от soze » 01 Сеп 2012, 23:47

Нормално е да спира по бавно в сравнение с някоя която има по големи дискове и по добри накладки (като материал).
Аз съм се спрял сега на тия
http://www.ebay.com/itm/230659821408?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Окачването няма значение, аз като сложа тия от линка пък нека съм с мекото окачване.

Много искам колегата stocky да ми каже дали още иска да се видим на живо ! ?
Това е клипа ама камерата която ми дойде днес от eBay ме поразочарова и за нищо не става.
Дано фотоапарата снима по добре после ще го пробвам. От тубата след конвертирането хептен нищо не се вижда в километража ! :banghead:
http://youtu.be/mKeP3Uny7Hg

Един скрийн шот от компютъра на същото видео
Изображение
тука таман излизам от завой с над 215км. пътя е на две нива асвалтиран, дупки ... само спортното окачване ми липсва малко по надолу залепи 225 км.
Ако някой знае как мога да кача видиото в оригиналния му MOV format да казва
Едит: още един от вчера на същата отсечка
http://www.youtube.com/watch?v=JqR_QS5BYvA&feature=youtu.be

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 03 Сеп 2012, 13:28

Много искам колегата stocky да ми каже дали още иска да се видим на живо ! ?

В никакъв случай. Изключително много ме е страх, а и явно нямам достатъчно бърза кола (според теб). Защо продължаваш със закачките не мога да разбера? Вдигнал си 225км/ч (и то на двупосочен път с трафик) - страхотно! Наистина бях решил да не пиша повече, защото явно нещо съм те засегнал, въпреки, че не съм правил сравнения на моите коли с твоята (за разлика от теб). Никъде в коментарите не съм споменавал моя кола и не съм твърдял, че е по-бърза, нали така? Нека не спамим повече темата, в нея има информация, която може да потрябва на някой и не виждам смисъл да даваме повод на някой модератор да я заключи.

Потребител
Аватар

Мнение от soze » 03 Сеп 2012, 14:10

:OT: Съжалявам за спама. Знаеш ли колега stocky яд ме хвана много като изкара колата ми едва ли не най посредствената ( с най слабия мотор) и който и да ме хване със спортен автомобил би ме размазал като хлебарка. Та за това беше всичко а аз съм много чувствителен и на тази тема съм хиперманиак !
Верно кажи ми сега още ли мислиш че някой на това трасе със спортен автомобил има шанс срещу двутонната ми мекица ? Дето ако е на нископрофилна гума и не е ранфлекс ще си направи джантите на многоъгълник в първите два километра !
Поршето което ти споменах му дадох много як отпор на магистрала ако беше двупосочен пътя както е на клипа щях да го откажа на момента но се наложи да минем 100тина километра и накрая пак го отказах. Просто вече отказа да се гоним и върна газта. Така че толкова за подценяването на двутонко ! Не си първия който я взема на майтап но не за дълго ...
Поздрави !

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 03 Сеп 2012, 14:42

soze написа:Това е клипа ама камерата която ми дойде днес от eBay ме поразочарова и за нищо не става.
Дано фотоапарата снима по добре после ще го пробвам. От тубата след конвертирането хептен нищо не се вижда в километража ! :banghead:
http://youtu.be/mKeP3Uny7Hg

Тo от тази камера нищо не се разбира, ама нямате ли си по-широки пътища, струва ми се рисковано по лош път да се силиш така :) При тия скорости и условия задължително ти трябват спирачки, а настилката изглежда подходяща за луноход.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 10 Сеп 2012, 16:04

колеги изчетох всички мнения с интерес само не мога да си обясня авторът на темата искаше да вдигне повече от 210,после вдигна 220 ,след това х са беше много стабилен в завойте.та въпросът ми е колега защо си купи нафтова печка и искаш да върви като самолет?питам не за друго а защото имам опита с два дизела единият беше vw файтон v10 вървеше с 270 и на 60000 счупи бутало.да дизела е по икономичен но за постоянна ръчка не държи това е мое мнение.

Потребител
Аватар

Мнение от soze » 10 Сеп 2012, 19:27

Ай аз ако взема бензинка тя ще ме разбие та аз въртя около 60 000 на година. Ама проблема е че разликата няма да е фрапираща ( да не казвам и по зле) освен ако не е M модела ама там пък ... как да прежаля 170к usd и три пъти по често да ходя да зареждам ! Няма да я има тръпката защото няма да са равностойни противници ( ще слушам оправдания от сорта ако били с моята кола ... бла бла ) останалите а мен ме кефи да ме подценяват, да ме вземат за ниска топка. С две думи ... фургон, печка, най слабия мотор, окачването, мокачването и накрая ...
Тя вече е на 70к км. в момента който направи проблем с двигателя оправям го и я махам и скачам в X6 със същия мотор, ама още се триумя и може пак X5 да е.
Иначе още не мога да я пробвам както трябва и се отказах само си посиних дисковете че и задните ги гледа и те сини. Тая седмица ще ходя до столицата и ако не реша да закача джета за смяна на масла ще я пробвам колко ще вдигне.
А за разхода е пълна илюзия че пада след тунинг, грубо около 1.5л. от горе ми качи. От 9.3 9.5 на постоянно климатик сега е на 10.6 11.00 /100км.

Потребител
Аватар

Мнение от soze » 08 Окт 2012, 15:21

Най накрая го изкарах на магистрала ако може да се каже че е магистрала изобщо. Видеото ми е от телефона и е малко зле че да карам и записвам с другата ръка си е малко опасно !
http://www.youtube.com/watch?v=4goBA9IiB5U
И един шот от друга отсечка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RuM6n » 08 Окт 2012, 23:52

Колега soze ето какво още може тоя фургон:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... axM5ciGjs0

Потребител
Аватар

Мнение от soze » 13 Юни 2013, 3:39

Колеги малко извън темата ама смених 5цата със 6ца същия мотор. Нова, направи ми впечатление без много да я гоня уж в разработка ми дава разход 10.3 а горе долу на същото каране преди 5цата ми даваше 9.3 с литър по малко. Обаче днес я карам на първи сервиз и я подгоних доста и без проблеми стига до 220 - 230 км/ч докато за такива скорости на петицата и трябваше тунинг на ECU-то ( тя със тунинга и тя вдигна литър тоест около 10.5л). Аве викам си тея от 2013 да не са им пипнали мощността, обърнах нета и гледам че са си същите конски сили тези мотори. Та от къде идва тая разлика ? Ади да кажем километража да лъже ама 15-20 км разлика ! Ама и борд компютъра ли да ме лъже и той с 1 литър отгоре !!!

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6