М6 кабрио и сл63

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: М6 кабрио и сл63

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2012, 19:17

винаги съм се чудил, купуваш кола за 150 хиляди. лизинга й е около 2-3 хиляди на месец, толкова ли е проблем да даваш 600 лева за бензин вместо 400 за дизел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2012, 19:20

ако не е проблем, кой би избрал дизел изобщо ? с какво един дизел превъзхожда бензинов двигател, освен по разход ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2012, 19:24

нямам идея, и аз това се чудя. освен ако не я карат с крадена нафта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Сеп 2012, 19:41

Недейте така и дизела си има чар, не е само добрия разход ;) На някои им харесва (чарът), на други - не, но да не ходим в тая посока, че сега ще се обадят дизелджиите и темата ще отиде в коша :ok:
Несравними са двата автомобила :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2012, 19:44

Petrolhead написа:Сравнявате прекалено различни коли.
За мен показателно е че повечето 6ци които виждам в България са дизелови и се карат от жени.
Изглежда таргета на колата не е хора които търсят супер спортно кабрио

:shock: :shock: :shock:
Ти пък къде ги гледаш толкова тези дизелови 6-ци? Тука наоколо има 4-5 и всичките са бензинови. Като се замисля, дизелова 6-ца по принцип се среща рядко. Ако трябва да залагам, има около 2 пъти повече 6-ци(или около 2/3)от старата с бензинов двигател, отколкото с дизелов. Това не ви е Е60, където 3/4 от колите са дизел. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Сеп 2012, 19:46

Генетично 6цата (и предната) са си 5ци купе . Опитват се да ги позицинират по-високо и нагазват в територията на Астън Мартин и Мазерати ГТ , но ... 6цата си остава 5ца с по-ексклузивна визия и интериор .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2012, 19:58

Мда, неслучайно когато бяха пиково актуални тези модели се срещаше най-често мнението, че най-големия недостатък на М6 е именно М5.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Сеп 2012, 20:07

acho.rs написа:..Опитват се да ги позицинират по-високо и нагазват в територията на Астън Мартин и Мазерати ГТ

това изказване е несериозно

нали си наясно, че дори и 6-цата да е по-добра от мазератито и астъна.. никога няма да нагази в тяхната територия :mhihi:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 01 Сеп 2012, 20:47

BadAngel написа:
acho.rs написа:..Опитват се да ги позицинират по-високо и нагазват в територията на Астън Мартин и Мазерати ГТ

това изказване е несериозно

нали си наясно, че дори и 6-цата да е по-добра от мазератито и астъна.. никога няма да нагази в тяхната територия :mhihi:

:idea:

А и ми е малко странно точно човека дето слага нисан пред Ферари и Ламбо , да ми говори за позициониране и премиум/екзотик .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 01 Сеп 2012, 20:50

BMWPOWERRR_ACM написа:Мда, неслучайно когато бяха пиково актуални тези модели се срещаше най-често мнението, че най-големия недостатък на М6 е именно М5.

Тва трябва да си много тъп да го изръсиш . Все едно да кажеш че на С5 недостатъка е че има С4 ... даже в случая пак ще имаш повече логика , от колкото това за М6 и М5 .

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Сеп 2012, 21:03

Ако смятате да продължавате по темата дизел, отворете нова - " Ползата на новите дизели " или каквото си харесате( макар, че знаем как ще почнете да се хапете )
Продължете по темата моля. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2012, 21:41

Няма да намесваме дизелите. :mhihi:

acho.rs написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Мда, неслучайно когато бяха пиково актуални тези модели се срещаше най-често мнението, че най-големия недостатък на М6 е именно М5.

Тва трябва да си много тъп да го изръсиш . Все едно да кажеш че на С5 недостатъка е че има С4 ... даже в случая пак ще имаш повече логика , от колкото това за М6 и М5 .

Понеже тази тема и без това се изчерпа(понеже беше лишена от смисъл), дай да дръпнем един спор по този въпрос за М5 и М6. :mhihi:
Един от най-големите поддръжници, че недостатъка на М6 е М5 се нарича Джереми Кларксън. :mhihi: Хайде сега знаем какво ще кажеш за него, ама да бе само той с мед да го помажеш. Предполагам всичко това дойде от прекалено големите очаквания за М6 едно време. Летвата беше вдигната доста високо от М5 и всички очакваха нов двигател за М6 или поне модифициран. Но получиха...същия, при това 1:1. И излиза, че за доста по-малко пари получаваш кола с 4 врати(което беше доста голям плюс за Джереми :mhihi: )със същата динамика. Може да има минимална разлика в динамиката, но тя е на 98% същата. Неслучайно този клип http://www.youtube.com/watch?v=kavf8ckHxuU започва с въпроса дали наистина М6 е по-бързо с 18 000 паунда от М5. :mhihi:
Сега, за мен разликата е очевидна защо едната кола струва повече пари от другата и по принцип М5 не е недостатък, но за мен лично 4-те врати са по-скоро минус за кола, отколкото плюс. Но това защото съм пристрастен. За обикновеният човек 4-те врати са си 4 и всичките му там глупости. Предполагам е имало достатъчен брой хора, които са предпочели М5 пред М6 именно защото е по-евтин, а предлага същата динамика с повече удобства за кола. Ако не беше така, нямаше накуп да се надпреварват относно тази дискусия. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 01 Сеп 2012, 21:58

Някой хора тука не могат да преглътнат победата на Мерцедес. :mhihi: Нормално е да победи,щом е по-лек,все пак е с алуминиева конструкция.Тъй като Мерцедес са 3-ти в класацията на немските прениум автомобили и са догонващи, в Щутгарт работят на пълна пара.От край време те са диктували правилата в автомобилостоенето и се опитват отново да го правят.За момента е факт,че БМВ и Алди печелят повече пари от продаден автомобил и регистрират рекордни продажби,както и Мерцедес.Но с новата А-класа,която е по-красива от 1-серия според мен и B-клас ще дръпнат с продажбите,а новата генерация на S-клас ще ударят в земята конкуренцията с технология и инжинерна мисъл.
За сега едно нещо съм забелязал:БМВ пуснат ли нов модел,бият конкуренцията във всички тестове.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2012, 22:07

А аз пък съм на мнение, че някои хора тук се чудят как да сравнят коня с кокошката. :mhihi:
И кое са диктували от край време Мерцедес? Това трябва да е било по Хитлерово време защото откакто аз се помня в БГ наистина битува мнението "мерцедес и всички останали", но това реално е само когато няма какво да кажеш по темата. Преди години когато двама познати спореха по подобни теми един кон с капаци все така отговаряше - Мерцедеса си бил Мерцедес. Сравняваха даже някаква стара 124-ка 300д с една от първите Октавии 110 коня дизел. Та скромната Октавия вървеше 2 пъти по-добре, имаше 3 пъти повече екстри, единствено не беше параход като Мерцедеса. Не би трябвало да се сравняват подобни коли, но собственика на Мерцедеса беше типични Българин, който има Мерцедес и все едно беше последен модел ЕС-класа, а не 20 годишен кошник. Онзи с Октавията го пита да му каже една екстра, която Мерцедеса да има, а Октавията не и дебила отговаря "ами много са". Пак му казват да каже една и той пак вика много са, като накрая онзи си изреди екстрите на Октавията и се оказа, че Мерцедеса ги няма и наполовина> Което бе нормално, все пак доста години разлика в колите, но го давам за пример относно докъде може да стигне един дебил с израза "Мерцедеса си е Мерцедес". Стигнаха дотам, че дебила от яд вече като няма какво да каже и скочи на бой на онзи. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Та така де, аз откакто се помня БМВ си диктува нещата по свой си начин, а Мерцедес по съвсем друг. Нито 190-ката се е доближавала по нещо до Е30-ката, нито пък грозната очиларка до Е39! :shock: Така, че не знам какво диктуват, ама реално те си бяха коренно различни коли от БМВ.
Все едно да сравняваш птицеферма със свинеферма или с отглеждане на говеда. :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 01 Сеп 2012, 22:19

BMWPOWERRR_ACM написа:Няма да намесваме дизелите. :mhihi:

acho.rs написа:

Понеже тази тема и без това се изчерпа(понеже беше лишена от смисъл), дай да дръпнем един спор по този въпрос за М5 и М6. :mhihi:
Един от най-големите поддръжници, че недостатъка на М6 е М5 се нарича Джереми Кларксън. :mhihi: Хайде сега знаем какво ще кажеш за него, ама да бе само той с мед да го помажеш. Предполагам всичко това дойде от прекалено големите очаквания за М6 едно време. Летвата беше вдигната доста високо от М5 и всички очакваха нов двигател за М6 или поне модифициран. Но получиха...същия, при това 1:1. И излиза, че за доста по-малко пари получаваш кола с 4 врати(което беше доста голям плюс за Джереми :mhihi: )със същата динамика. Може да има минимална разлика в динамиката, но тя е на 98% същата. Неслучайно този клип http://www.youtube.com/watch?v=kavf8ckHxuU започва с въпроса дали наистина М6 е по-бързо с 18 000 паунда от М5. :mhihi:
Сега, за мен разликата е очевидна защо едната кола струва повече пари от другата и по принцип М5 не е недостатък, но за мен лично 4-те врати са по-скоро минус за кола, отколкото плюс. Но това защото съм пристрастен. За обикновеният човек 4-те врати са си 4 и всичките му там глупости. Предполагам е имало достатъчен брой хора, които са предпочели М5 пред М6 именно защото е по-евтин, а предлага същата динамика с повече удобства за кола. Ако не беше така, нямаше накуп да се надпреварват относно тази дискусия. :yes:

Обикновен човек няма да си купи 6та серия . Ценово тя е около и над 7ма серия ;)
Това което каза и има смисъл да се коментира ( :lol: ) е
Предполагам всичко това дойде от прекалено големите очаквания за М6 едно време. Летвата беше вдигната доста високо от М5

Според мен е точно така . Всички си мислеха , че като е купе , трябва да е М1 . Само че 6та серия е ГТ , не супер-спорт . Както и Мазерати ГТ .
Този клип подсказва идеята на голямото купе :
http://www.youtube.com/
(http://www.youtube.com/watch?v=3s5zDGWfJ8E)
А най-малкото вече има и 4 врато купе . Та да сравняваме СЛ 63 АМГ със М6 не е правилно . Предстои да излезе и8 , след него и новото М1 та ролята на спортиста при баварците не е отредена за тузарската версия на Ф10 ;)
Последна промяна acho.rs на 01 Сеп 2012, 22:27, променена общо 4 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум