Въпрос за маслото на кутията
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
Въпрос за маслото на кутията
колеги колата е 525тд 116 коня и 4-степенна автоматична кутия.Колко масло побира и каква марка да взема.Досега несам имал автомат и незнам, просто искам да си сменя маслото и филтара ако може някои да ми каже кви пари е.....
Re: Въпрос за маслото на кутията
mimo1987 написа:колеги колата е 525тд 116 коня и 4-степенна автоматична кутия.Колко масло побира и каква марка да взема.Досега несам имал автомат и незнам, просто искам да си сменя маслото и филтара ако може някои да ми каже кви пари е.....
кутията(от това ,което пишеш) трябва да е 4хп-18...
масло побира много ,но за смяната ти трябва доста по-малко...
марка не ти трябва ,а спецификация на маслото....
спецификацията според мен(гаражно тествано-не е достоверно,aма е многократно тествано) зависи от начина на охлаждане на маслото....
цени-те са различни всеки ден.....
филтър,ако е вълнест тип се почиства,ако е хартиен се сменя....
Сам ли мислиш да го сменяш?
Съвет: прочети важните теми и после като вникнеш малко си задай правилно въпросите...
не се заяждам,ама ако трябва да се пишат всички подробности,то по добре да ти го смени човек,вместо да пише отново написаното.
Поздрави

by ''kompleksa''
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
По вин кутията е а4s 310r събирала 3 литра маслото мисля да е atf dextron 2 na bmw,и мисля дам да си ги сменя прочел сам темата за смяна благодаря и аз...
mimo1987 написа:По вин кутията е а4s 310r събирала 3 литра маслото мисля да е atf dextron 2 na bmw,и мисля дам да си ги сменя прочел сам темата за смяна благодаря и аз...
ми защо питаш тогава,като явно знаеш...
сега сигурно къде си прочел за тия три литра там пише и дексрон 2,нали...
ама ти погледна радиатора за маслото къде и го написа-евала...
сменяй смело и защо това не ти беше в първото мнение?
хубаво си прочел

събирала над 10 литра масло и даже мога да ти кажа как да го източиш,ама....събирала 3 литра маслото
едно че няма нужда ,друго,че няма ти хареса

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mimo1987 написа:По вин кутията е а4s 310r събирала 3 литра маслото мисля да е atf dextron 2 na bmw,и мисля дам да си ги сменя прочел сам темата за смяна благодаря и аз...
Колега, добре си се насочил.

Сам можеш да си удариш една "ръчна"

- mimo1987
- младши ентусиаст
-
ivan. написа:mimo1987 написа:По вин кутията е а4s 310r събирала 3 литра маслото мисля да е atf dextron 2 na bmw,и мисля дам да си ги сменя прочел сам темата за смяна благодаря и аз...
ми защо питаш тогава,като явно знаеш...
сега сигурно къде си прочел за тия три литра там пише и дексрон 2,нали...
ама ти погледна радиатора за маслото къде и го написа-евала...
сменяй смело и защо това не ти беше в първото мнение?
хубаво си прочелсъбирала над 10 литра масло и даже мога да ти кажа как да го източиш,ама....събирала 3 литра маслото
едно че няма нужда ,друго,че няма ти хареса
Колега после се сетих че по вин може да го проверя и затова пуснах темата за да разбера някои на точно такава кутия дали е сменял и точко колко литра ще побере и последно тея 3 литра няма да стигнат така ли.....колко да взема че човека е от пловдив от които ще го взимам..
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
По ВИН нищо няма да разбереш- при автоматиците маслото не се сменя изцяло, а само частично се обновява, а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията.Обикновено влизат 5-6 литра.Някои вкарват по 4 други по 7.
Ако искаш си вземи 6 литра и ще видиш при теб какво точно ще се получи, каквото остане ще бъде за следващата смяна след 25К км.Хубаво е да погледнеш и цвета на табелката на кутията.Ако е зелен влизаш в друга категория, ако е черен караш по темата. 

- mimo1987
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:По ВИН нищо няма да разбереш- при автоматиците маслото не се сменя изцяло, а само частично се обновява, а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията.Обикновено влизат 5-6 литра.Някои вкарват по 4 други по 7.Ако искаш си вземи 6 литра и ще видиш при теб какво точно ще се получи, каквото остане ще бъде за следващата смяна след 25К км.Хубаво е да погледнеш и цвета на табелката на кутията.Ако е зелен влизаш в друга категория, ако е черен караш по темата.
ок мерси много колега..
zvetiko написа:По ВИН нищо няма да разбереш- при автоматиците маслото не се сменя изцяло, а само частично се обновява, а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията.Обикновено влизат 5-6 литра.Някои вкарват по 4 други по 7.Ако искаш си вземи 6 литра и ще видиш при теб какво точно ще се получи, каквото остане ще бъде за следващата смяна след 25К км.Хубаво е да погледнеш и цвета на табелката на кутията.Ако е зелен влизаш в друга категория, ако е черен караш по темата.
Откъде тая информация за 25-те хиляди километра . Това е най-вероятно ако ти го сменят в представителство на БМВ на цена 25 лв. за литър и то само 3 литра , е в такъв случай може ама реално на колко се сменя къде е инфото че то май и от маслото ще зависи . И ако в кутията източи 2 литра и 5 капки пак ли толкоз трябва да сипе , надали , за мен е супер грешно да се съобразяваме с това какво е имало в колата демек с някой преди нас който може и пиян да е бил кат е сменял масло или е зацепвал валове по белязки и нишани

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:zvetiko написа:По ВИН нищо няма да разбереш- при автоматиците маслото не се сменя изцяло, а само частично се обновява, а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията.Обикновено влизат 5-6 литра.Някои вкарват по 4 други по 7.Ако искаш си вземи 6 литра и ще видиш при теб какво точно ще се получи, каквото остане ще бъде за следващата смяна след 25К км.Хубаво е да погледнеш и цвета на табелката на кутията.Ако е зелен влизаш в друга категория, ако е черен караш по темата.
Откъде тая информация за 25-те хиляди километра . Това е най-вероятно ако ти го сменят в представителство на БМВ на цена 25 лв. за литър и то само 3 литра , е в такъв случай може ама реално на колко се сменя къде е инфото че то май и от маслото ще зависи . И ако в кутията източи 2 литра и 5 капки пак ли толкоз трябва да сипе , надали , за мен е супер грешно да се съобразяваме с това какво е имало в колата демек с някой преди нас който може и пиян да е бил кат е сменял масло или е зацепвал валове по белязки и нишани![]()
![]()
. Маслото влиза колкото си го дръпне от картерчето помпата и се изредят скоростите да се набуха всичко където му е мястото.
Някъде да съм казал, че трябва да налее толкова колкото източи- дал съм съвсем различна препоръка,колкото иска кутията толкова.

Откъде тая информация за 25-те хиляди километра
От един, който от 20 години прави само автоматици и от собствен опит- по тази методика около 900К без проблеми.Само уточнявам- на 25К маслото на 75К и филтъра.Разбира се ако желаеш може да сменяш маслото и през 100К, но ремонтите не са много евтини.

Периода 25 хиляди е малък наистина,но ако се точи само картера не е проблем...все пак 36лв на тия километри за подръжка на автоматика е нищо
п.п. аз взех да го сменя със спирачната течност на всеки две години

п.п. аз взех да го сменя със спирачната течност на всеки две години

by ''kompleksa''
Ако кутията ти е на ZF - за маслата в днешно време виж прикачения файл.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ето по това се подведох "а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията" затова и писах че не е правилно. Също не ми се чини добре от над 10 литра масло да се точат 3 литра и да се брои за читава смяна па макар и на 25 хиляди. Беден ми е опита с автомата ама все пак една четвърт от цялото количество и на три смени чак нов филтър надали е препоръчително клонящо към добро . Други представи имах .
vladobate написа:Ето по това се подведох "а колко точно да сипеш ще ти покаже нивото в кутията" затова и писах че не е правилно. Също не ми се чини добре от над 10 литра масло да се точат 3 литра и да се брои за читава смяна па макар и на 25 хиляди. Беден ми е опита с автомата ама все пак една четвърт от цялото количество и на три смени чак нов филтър надали е препоръчително клонящо към добро . Други представи имах .
то смяната там е просто освежаване и тъй като няма вътрешно горене и маслото е синтетика е почти разбираемо

by ''kompleksa''
15 мнения
• Страница 1 от 1