Силен мирис на бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- svetiata_79
- Потребител
-
- Кара: 320 TOURING
Силен мирис на бензин
Здравейте колеги , от вчера при загрял двигател забелязах че , като запаля отново мотора започва да тресе
все едно се губи някой цилиндър и в купето започва да мирише много силно на бензин . Колата е Е36 М52В20
Проблема се проявява само при загрял в оптимален работен режим двигател , течове поне видими на гориво не забелязах никъде .
Моля за някакви насоки че с тоя бензин не е шега работа .
P.S.
Колата е с газов инжекцион .
все едно се губи някой цилиндър и в купето започва да мирише много силно на бензин . Колата е Е36 М52В20
Проблема се проявява само при загрял в оптимален работен режим двигател , течове поне видими на гориво не забелязах никъде .
Моля за някакви насоки че с тоя бензин не е шега работа .
P.S.
Колата е с газов инжекцион .
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Силен мирис на бензин
Според мен теча е точно от маркучите в долната им част .
Най-вероятно са напукани .
Ако обаче маркучите са ти здрави и нямаш загуба на бензин има един клапан със съд цилиндричен който събира изпаренията от резервоара .Може тръбичката да се е измъкнала или спукала и от там да идва миризмата на бензин
Ако обаче маркучите са ти здрави и нямаш загуба на бензин има един клапан със съд цилиндричен който събира изпаренията от резервоара .Може тръбичката да се е измъкнала или спукала и от там да идва миризмата на бензин

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Smoocki написа:Според мен теча е точно от маркучите в долната им част .
+ 1 голяма вероятност да има напукани маркучета и аз не бях забелязал никъде да има теч на бензин , но като свалихме някои неща бързо се видя къде е проблема

- svetiata_79
- Потребител
-
- Кара: 320 TOURING
Smoocki написа:Според мен теча е точно от маркучите в долната им част .
Това означава ли , че този филтър за бензиновите изпарения има някакъв период през който трябва да се сменя ?
Днес продължавам с огледа на бензинопроводите , дано имам късмет да открия нещо - благодаря за бързите отзиви по проблема .
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
При мен тресеше и миришеше на бензин, защото ми беше скъсан гофрирания маркуч, хвърли му едно око 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Колега провери и под седалката където е помпата на резервоара .От там хвърляше на един познат нафта "318тдс "от маркуча ,които излизаше от помпата.работата е за 2 мин
погледни и маркучите за бензина които влизат в рейката.и при мен на м40 миришеше доста време и ги гледах и нищо ,докато един ден не замириса повече и не се скъса маркуча в движение
.хубаво е да се подменят с нови заради годините и голямата температура в коша.ще ти излезе не повече от 1 метър маркуч за целия горивен тръбопровод ,даже е и много.само време и финанси да имаш 
аз съм на този принцип щом са сложили нещо в коша ,значи не е колкото да отбие номера и все ще върши някаква работа.

аз съм на този принцип щом са сложили нещо в коша ,значи не е колкото да отбие номера и все ще върши някаква работа.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

6 мнения
• Страница 1 от 1