М6 кабрио и сл63

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: М6 кабрио и сл63

Мнение от acho.rs » 31 Авг 2012, 18:25

alx написа:
Bavarcho написа:битки, войни, кой е по добър, най-добър...
глупости!

В този клуб и форум членуват хора не защото БМВ е най-бързата, най-красивата, най-здравата и там каквото друго има най! БМВ е нещо много повече...

кое му е "повечето" на бмв-то в този случай? сещам се само за теглото...

иначе разбира се че повече конкуренция = по-хубави коли за нас- потребителите. но просто не ми харесва посоката в която е тръгнала любимата марка... защото все още (може би наивно) чакам да ми направят пак някой автомобил които да ме грабне така както са успявали да го направят последните 15-20 години...

Повечето му е , я да помисля половин секунда - ами ПО-ГОЛЯМА КОЛА Е по-дяволите . Сега да не започнеш да фъргаш лафове , че СЛ който НЯМА задни седалки е по-просторен от 6тцата . Та освен че М6 е един клас по-нагоре като шаси (по-широка,напълно използваеми задни седалки , + 30 см междуосие), БМВто е и 30 000 долара по-евтино в Европа (и света), май това ще е към 40 000 евро . Ей така , набързо ми дойдоха тези мисли .
И като се пуска тема у БМВ форум , че мерцедес е по-як, поне да се допусне възможност бавареа да има и други предимства освен че му се отваря покрива по-бързо със една секунда . Баси тъпата тема :kuku:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2012, 19:07

Темата е обидна за марката и форума. Ти точно(като модератор), не знам какъв пример даваш на другите. Вземи малко се позаинтересувай каква е едната кола и каква е другата, та тогава ги пускай за сравнения как "Мерцедес били по-по-по...". :kuku: Честно, не те разбирам. Уж си тест пилот в Щатите на всичко излязло, а се излагаш така пред децата тук. :mhihi:
Слагай сега Корвет и Вайпър да сравняваш с 6-цата. :mhihi:
И Порше има "маааааалко" по-различни разбирания за автомобили, от там и колите са по-различни.
Ето ти едно РЕАЛНО сравняване на модели. М-ката си е по-стара, Ц63 е по-мощен, повече от любимия ти торк има и още куп глупости и Джереми не вярва, че отговора на Мерцедес може да е по-бавен, ама... http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY ...ти чуваш Английския повече и може да различиш колко секунди стават, далеч не са една. :mhihi:
Като се появи новата М3 догодина пък не знам къде ще е този Ц63 и Мерцедес. :mhihi: Тогава сигурно и по селския начин за мерена на коли ще изостава - драга. :mhihi: Нищо против него де, даже е много атрактивен, но просто една кола не е драг, освен ако не е направена за драг.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 31 Авг 2012, 19:25

Аз до колкото си спомням последно сравняваха ГТ-Р със М5 , тъй че това тук си е ок :mhihi:
Даже 911 турбо дето започва от 175 000 евро го намесиха . То нали 911ките са известни с комфорта си...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2012, 19:27

Ами нормално. В тубата сравняват всичко с...всичко! Това влияе зле. Като видиш, че има сравнения на М3 с Бугати Вейрон и ти става явсно всичко. :kuku:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 19:30

мда. аз съм 183 висок (демек среден на ръст)- за новата м6 не зная, но на старата 6-та серия като седна да карам зад мене има 10см растояние между седалките. не знам кой може да седне отзад. новата не вярвам да е по-различна.

така че тия задни седалки стават точно за... малки деца. може би.

основната идея е, че като философия и двете коли са в един клас - голямо, тежко луксозно кабрио гт със много екстри и горе долу на една цена (поне за мене).

но... това което пропускате е ... аз не я пуснах тая тема за кой е по-най. аз проблеми нямам с нито една от двете коли и съм сигурен че и двете ще ми харесат по свой си начин да ги карам. причината да я пусна е "посока" - кой накъде върви. просто там накъдето любимата марка е тръгнала- на мене лично не ми харесва. всеки си има собствено мнение :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2012, 19:36

Хм...не останаха ли модели, които да ти харесват "накъде са тръгнали"? ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 31 Авг 2012, 19:41

alx написа:мда. аз съм 183 висок (демек среден на ръст)- за новата м6 не зная, но на старата 6-та серия като седна да карам зад мене има 10см растояние между седалките. не знам кой може да седне отзад. новата не вярвам да е по-различна.

така че тия задни седалки стават точно за... малки деца. може би.

основната идея е, че като философия и двете коли са в един клас - голямо, тежко луксозно кабрио гт със много екстри и горе долу на една цена (поне за мене).

но... това което пропускате е ... аз не я пуснах тая тема за кой е по-най. аз проблеми нямам с нито една от двете коли и съм сигурен че и двете ще ми харесат по свой си начин да ги карам. причината да я пусна е "посока" - кой накъде върви. просто там накъдето любимата марка е тръгнала- на мене лично не ми харесва. всеки си има собствено мнение :)

Ами да речем че в новата 6ца отзад е малко по-широко , което означава че две жени ще се чувстват като в кресла .
Това което правиш е все едно да сравниш М6 със ЦЛ63 и да започнеш да се възхищаваш как БМВто било по-лекокрако от Мерцедеса ... макра ЦЛ63 да е точно два пъти по-скъп от М6 .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2012, 19:44

Ами то по-скоро М6 трябва да се сравнява точно с ЦЛ 63, а не с СЛ. :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2012, 19:55

BMWPOWERRR_ACM написа:Ами то по-скоро М6 трябва да се сравнява точно с ЦЛ 63, а не с СЛ. :yes:

цл63 е премерено в м7 купе дето нито купето нито м-ката съответно съществуват... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2012, 20:04

Аз затова казах...по-скоро. Понеже нито е рак, нито е риба. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Авг 2012, 20:12

Наистина сравнението не е точно. SL - типичния роудстър, М6 - типичното грантуризмо :dunno: Нямаме си актуално Z8 за да се сравняваме с SL :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Сеп 2012, 15:21

бмв и мерцовете никога не са имали пряко противопоставени модели

но е факт, че който гледа въпросната М6-ца ще погледне и СЛ-а и тогава трябва да подкрепя тезата, че нещата са грозни

но всъщност защо има очудени, мерцовете са си коли от край време и то добри...

за задните седалки не се запъвайте, проформа са дори и при купето.. дори и при ЦЛ-а задните седалки са неставащи

просто този тип коли нямат приоритет за задните места

но пък.. монетата има и друга страна, никой не иска да върти обиколки в кабрио в крайна сметка,

кабриото се купува със сърце, не с разум... за това и не намирам никакво очарование в този тип коли, за това и производителите почнаха да им мятат некви твърди покриви, глупости и т.н... за да може все пак пазара да ги приема по някакъв начин

преди да ми скочите - да, карал съм кабрио... с твърд покрив и 4ри места
No bling at the Ring

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 01 Сеп 2012, 15:54

Сравнявате прекалено различни коли.
За мен показателно е че повечето 6ци които виждам в България са дизелови и се карат от жени.
Изглежда таргета на колата не е хора които търсят супер спортно кабрио

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 01 Сеп 2012, 19:06

SL колко генерации имат досега ? Когато МБ са ковали стандартите в този клас прави под масата сме минавали сичките ! 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2012, 19:07

Petrolhead написа:Сравнявате прекалено различни коли.
За мен показателно е че повечето 6ци които виждам в България са дизелови и се карат от жени.
Изглежда таргета на колата не е хора които търсят супер спортно кабрио

това за дизела е резултат единствено от цените на горивата :)
бмв никога не са правили "супер спортни" коли, а коли които се карат директно и си близко до пътя с тях (дори и с най-мизерните двигатели).
дори и седмиците се усещат като големи 3ки вътре. а мерцедес исторически са наблягали изцяло на комфорта. според мен за това става въпрос тук.
Последна промяна steeN на 01 Сеп 2012, 19:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум