М6 кабрио и сл63
Модератор: Общи модератори
М6 кабрио и сл63
До къде стигнахме...
Мерцедеса е по- лек, има по добра динамика при високите скорости и звучи по- добре.... И е по- бърз на някаква писта. Бмв-то е по- лесно за контролиране и... Му се сгъва покрива 1 секунда по- бързо.. Предполаам че тая секунда е взета от времето на пистата с което е по-бавно от сл-а
Допълнително мерцедеса може да бъде поръчан със пърформанс пакет (почти 1000 нютона въртящ момент) и керамични спирачки които този конкретно ги няма.
Ако това някой ми го беше казал преди 5 години щях да му се изсмея...
Мерцедеса е по- лек, има по добра динамика при високите скорости и звучи по- добре.... И е по- бърз на някаква писта. Бмв-то е по- лесно за контролиране и... Му се сгъва покрива 1 секунда по- бързо.. Предполаам че тая секунда е взета от времето на пистата с което е по-бавно от сл-а

Ако това някой ми го беше казал преди 5 години щях да му се изсмея...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: М6 кабрио и сл63
края на света може да не идва, ама нещата определено няма да са същите вече.
дали пък шефовете на бмв не остаряха вече и за това да става така, не мога да открия причината.
а може би тия от мерцедес са почнали да се вдетеняват хаха...
дали пък шефовете на бмв не остаряха вече и за това да става така, не мога да открия причината.
а може би тия от мерцедес са почнали да се вдетеняват хаха...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- mindpixel
- Потребител
-
- Кара: нов трактор
- Мечтае да кара: Singer 911
Нямам нищо против. Това е здравословна за бизнеса и потребителите конкуренция. Не е като бмв да нямат достатъчно продажби/успехи в останалите си модели. А съм сигурен че и двете коли не са никак лоши.
"If you can leave two black stripes from the exit of one corner to the braking zone of the next, you have enough horsepower."
- Mark Donohue
- Mark Donohue
- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 Touring
една загубена битка не означава, че е загубена войната. този път мерцедес са по-добри. случват се и такива неща. не мисля, че от това може да се правят някакви генерални изводи.. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
битки, войни, кой е по добър, най-добър...
глупости!
В този клуб и форум членуват хора не защото БМВ е най-бързата, най-красивата, най-здравата и там каквото друго има най! БМВ е нещо много повече...
глупости!
В този клуб и форум членуват хора не защото БМВ е най-бързата, най-красивата, най-здравата и там каквото друго има най! БМВ е нещо много повече...

Bavarcho написа:битки, войни, кой е по добър, най-добър...
глупости!
кое му е "повечето" на бмв-то в този случай? сещам се само за теглото...
иначе разбира се че повече конкуренция = по-хубави коли за нас- потребителите. но просто не ми харесва посоката в която е тръгнала любимата марка... защото все още (може би наивно) чакам да ми направят пак някой автомобил които да ме грабне така както са успявали да го направят последните 15-20 години...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Е все пак едното е с 4 седалки, другото с 2. Пък и стария SL е бил по-лек от старата М6 ( макар и само с 20 кила ) ... това поне на хартия де. Не, че и на мен не ми се ще по-радикална М6...
The7omahawk написа:Е все пак едното е с 4 седалки, другото с 2. Пък и стария SL е бил по-лек от старата М6 ( макар и само с 20 кила ) ... това поне на хартия де. Не, че и на мен не ми се ще по-радикална М6...
тия задните- не ги брой за нищо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Кабриолета може да е по-бавен, но не и купето
+ това цените на БМВ-то и Мерцедеса са доста различни
Нормално е 5,5 литровия двигател на Мерц-а да звучи по-добре
Задните седалки колкото и да са неудобни, все пак ги има, а това си е сериозен +. И някак си логично ми звучи 4 местна кола да е малко по-тежка от 2 местна .... лично мнение.

djkita написа:това цените на БМВ-то и Мерцедеса са доста различниНормално е 5,5 литровия двигател на Мерц-а да звучи по-добре
Задните седалки колкото и да са неудобни, все пак ги има, а това си е сериозен +.
колко са различни? базовите са им горе долу едни. ако бенца го натовариш със карбонови спирачки, пърформанс пакет и тн.. да- $25-30к по-скъп е... ама ...
а за задните седалки- внимавай- на тия пари ти стъпва едно порше карера с кабрио... което е също 2+2 а като динамика там нещата са още по-грозни.. дане кажа, че няма сравнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Недей да подхващаш темата натам, щото ще дойде на тея пари и GT-R с 550 коня, който не е кабрио, но прави и той грозни работи...
Между другото, и за М6 нали уж щяха да се предпалагат карбонови спирачки, какви пари отгоре са?
Между другото, и за М6 нали уж щяха да се предпалагат карбонови спирачки, какви пари отгоре са?
Сега говориме за кабриолети.
За кабоновите спирачки- ще са криво ляво $15к отгоре според мене. Можи дс бъркам разбира се.
За кабоновите спирачки- ще са криво ляво $15к отгоре според мене. Можи дс бъркам разбира се.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djkita
- младши ентусиаст
-
$113,995 срещу $146,695 за САЩ
Разлика не е малко според мен
И БМВ са могли да направят колата да е по-лека, но нали се сещате, че цената нямаше да е такава, продажбите и те щяха да са различни
$33 000 за 1 секунда разлика..... Затова и победителя от теста е М6. За тия пари - толкова! Пък и си мисля, че бързината на пистата не е определяща при покупка на луксозен кабриолет.

djkita написа:$113,995 срещу $146,695 за САЩРазлика не е малко според мен
И БМВ са могли да направят колата да е по-лека, но нали се сещате, че цената нямаше да е такава, продажбите и те щяха да са различни
$33 000 за 1 секунда разлика..... Затова и победителя от теста е М6. За тия пари - толкова! Пък и си мисля, че бързината на пистата не е определяща при покупка на луксозен кабриолет.
ябълки и круши. отидох на конфигуратора на бмв и получих $130668 за добре оборудвано такова.
мерцедеса го изкарах със същото оборудване 153955 като това включва дистроник (нямаше как да го махна) което бмв-то.. няма...
нали разбираш, че като говориме за коли за такива пари 20к са... не толкова от значение...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djkita
- младши ентусиаст
-
Така е
Споменал и аеродинамика и разбира се тегло, та за това ще копирам едни данни от ауто.ру:
БМВ 6er Cabrio
Количество мест 2+2
Длина 4894 мм
Ширина 2081 мм
Высота 1365 мм
Колесная база 2855 мм
Колея передняя 1600 мм
Колея задняя 1657 мм
Mercedes SL
Количество мест 2
Длина 4617 мм
Ширина 1877 мм
Высота 1315 мм
Колесная база 2585 мм
Колея передняя 1600 мм
Колея задняя 1604 мм
Та нормално всичко описано в теста да е така........

БМВ 6er Cabrio
Количество мест 2+2
Длина 4894 мм
Ширина 2081 мм
Высота 1365 мм
Колесная база 2855 мм
Колея передняя 1600 мм
Колея задняя 1657 мм
Mercedes SL
Количество мест 2
Длина 4617 мм
Ширина 1877 мм
Высота 1315 мм
Колесная база 2585 мм
Колея передняя 1600 мм
Колея задняя 1604 мм
Та нормално всичко описано в теста да е така........