Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
jamesj написа:И още един въпрос... Сините седани е46 в 3 разновидности ли са? Steel Blue - светло синьо, Topaz Blue - тъмно синьо и Orient Blue - тъмно синьо, биещо на черно (като на колегата горе)?

Това са цветовете за Е46 седан:
Orient Blue
Titanium Silver
Topaz Blue
Steel Blue
Steel Grey
Oxford Green
Electric Red
Grey Green
Black Saphire
Jet Black 2

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Bavarcho написа:Днес водих едни момчета до Горубляне да видят ето това 330цД - http://www.mobile.bg/11343571568477994 (купиха една Е38-ца от мен, но тази искаха да я видят за приятел)
Аз само я погледанах за две три минути...
Външно - гумите са три еднакви, четвъртата е различна. Трите имат грайфер, но са с дот началото на '08г. Дисковете са доста изхабени.
Двигателя - от капачката на маслото пушеше много здраво! (продавача ми вика това било нормално, картерни газове) То си пушеше доста силно синкав пушек. От щеката не пушеше. Колата работи около 3 - 5 минути, след което като отворих капачката на антифриза поплавъка беше на макс и самия антифриз ми се видя мръсен. Също след като я изгасихме перката се въртеше много лесно, нормалното въртене е леко трудно и като я пуснеш перката спира сама, а тази продължаваше свободно въртене. Мотора е мит, но явно не много качествено, не знам. Маркуча на хидравликата беше омаслен, но това почти всички го правят, не е болка.
Съединителня ми се стори, че не е в цветущо здраве, с тоя мотор напролет е за съединител.
По фаровете и коланите я гледах средата на 2003г. е.
Общо състояние отвън и отвътре само я погледнах не е зле, вънка няма драскотини, вътре салона е здрав, волана ми се видя боядисван.
Най-много ме издразни продавача, скапан джамбазин! За това го мразя горубляне. Много високомерно държание. Ако бях купувач никога няма да си купя кола от такъв.
Несали само автоматиците със виско или 330-ките всичките имат вискота?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Bavarcho
- Пантерчо
-
DiGital написа:
Несали само автоматиците със виско или 330-ките всичките имат вискота?
Автоматиците са с виско и ел.перка, ръчките са с ел.перка с изключение на 330Д, както 330и/328и които са и с виско. Така знам аз.

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ръчките са само с ел. перка всички.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
blacksapphire написа:Ръчките са само с ел. перка всички.
мойта е ръчка и е с виско. предполагам, понеже е 3 литра дизел както спомена колегата по-горе. има и спомагателна перка пред радиаторите и кулера - тя си е електрическа. 2 перки общо.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
За бензиновите имах предвид, не уточних за на Ники поста. 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
blacksapphire написа:За бензиновите имах предвид, не уточних за на Ники поста.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Bavarcho
- Пантерчо
-
blacksapphire написа:За бензиновите имах предвид, не уточних за на Ники поста.

Мислех, че е като дизела най-големите с виско

Не, че беше трудно да излезна и да проверя 28-цата как е преди да пиша

п.с. Пак почнахме да се отклоняваме, нека спрем до тук

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Момчета, придържайте се към темата. Няма да пиша едно и също през два поста.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги , днес гледах тази кола http://www.cars.bg/u763616 , оказа се , че е надрана от всякъде , опита за "карбонизиране" на вътрешните лайсни е неуспешен и те изглеждат ужасно ! Пича ми каза "няма проблем , свалям ти 700 лв. " Както и да е отворихме капака , мотота работеше равномерно уж , бил с някакво по-тънко масло , за мотори , за да се промие и щял да го сменя с хубаво , скоро ! Другото , което ми направи впечатление е , че колата сериозно си тресе
Все едно някой бус 90година ... Това и прегорения от цигари салон ме отказаха тотално
Склонен съм да дам още 2-3 хиляди и да взема нещо читаво от това да взема това и да ги вкарам в ремонт !

За пълна диагностика при покупка е най-добре в Камор или Дару, нали така?
Колко струва това удоволствие?
Колко струва това удоволствие?
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
bg_11 написа:Здравейте колеги , днес гледах тази кола http://www.cars.bg/u763616 , оказа се , че е надрана от всякъде , опита за "карбонизиране" на вътрешните лайсни е неуспешен и те изглеждат ужасно ! Пича ми каза "няма проблем , свалям ти 700 лв. " Както и да е отворихме капака , мотота работеше равномерно уж , бил с някакво по-тънко масло , за мотори , за да се промие и щял да го сменя с хубаво , скоро ! Другото , което ми направи впечатление е , че колата сериозно си тресеВсе едно някой бус 90година ... Това и прегорения от цигари салон ме отказаха тотално
Склонен съм да дам още 2-3 хиляди и да взема нещо читаво от това да взема това и да ги вкарам в ремонт !
Точно тази кола, ходи да я гледа и един мой познат и каза ,че е много зле и е имала удар и е със заминала демпферна шайба

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
d0tc0m написа:http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=219632226&cd=634814923560000000
Някакви мнения за тази? От Германия.
Колега колата на пръв поглед е добре на реални километри подържана е в бмв но само това цената е много висока повече от 4000-4500 евро е чист обир продавача е турчин имай го предвид че може да е направил някоя "шашма"
dimitarvvv написа:Здравейте, колеги
Наканил съм се да си купувам 318i, но не разбирам много от коли и ще имам нужда от по-експертно мнение при огледите. Има ли съфорумници, които да предлагат такава помощ срещу заплащане? Става въпрос за София или Пловдив
Видях, че един колега продава 318-ка ( http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=307141 ) и ми се струва добре на снимките, но не мога сам да я преценя..
Колега за Пловдив пиши на мен или на bai_Ilia за София Bavarcho ако имат време колегите ще ти помогнат

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Би трябвало потенциалните купувачи да са наясно, но като гледам обявите, които пускате, явно не са. Колите с най-ниски цени в определен сегмент задължително идват с някакъв недостатък/ци и трябва да сте готови на компромиси. Лайсни и демпферна шайба не са най-страшните болести, виж силен удар, е. Колата била кошница - ако не е, няма да я продават за толкова. Често проблема не е в колите, а в очакванията ви.
Never mistake motion for action...
Тази дали я е гледал някой?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Добре изглежда,но пък и паричките и не са малко..........
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Добре изглежда,но пък и паричките и не са малко..........