Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Re: Софтуер

Мнение от mitrax » 17 Авг 2012, 10:28

Veselin_LG написа:Прочетох го това. Въпроса ми идва от това че, в Склад 66 кабела който продават май е просто с конвертор за УСБ.
Иначе ако знаете какъв кабел трябва да си купя за да си ползвам серийния порт на лаптопа моля споделете.

а защо искаш на серийния да се закачиш ? УСБ-то е по-евтин вариант и не може да нямаш УСБ на лаптопа. Иначе с интерфейс на карсофт става на ком порт
Кабела от склад66 не е само с мах232, има си и фтди чип
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1312104
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 '01 525d Touring, E91'06 320d

Мнение от Pashaliiski » 17 Авг 2012, 22:31

murcielago7917 написа:[b][b][b]Здравейте Колеги , Някой ще сподели ли да ли е подкарал INPA i DIS na Windous 7 64 bits

с INPA-та нямам проблеми с WIN 7. Търся да си сваля DIS, че нещо иден намерих, но неможах да го подкарам.

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 17 Авг 2012, 23:39

320 2.2 написа:Здравеита колеги искам да попитам някой дали е имал проблем с diaghead emulator .Купих кабел от склад66 имам един стар комп с windows 7 х32 на него всичко се инсталира и работи но компа забива от време на време и немога да го ползвам иска нов хард ,новия е с windows 7 х64 и на него този diaghead emulator като го стартирам ми излиза съобщение от първата снимка като
дам Continua ми отваря програмата,искам да попитам някой дали се е сблъсквал с този проблем .Този diaghead emulator става ли за windows 7 х64 или аз съм объркал нещо .Благодаря предварително

Здравей колега! Аз също си купих кабелчето и имах същия проблем (със 64bit 7ца съм), но се поразрових малко по-напред в темата и един колега писа, че трябва да пуснеш DiagHead.exe като АДМИНИСТРАТОР!!! Как става: 1. намираш въпросното .ехе - то е в папка BMW Diagnostic Head Emulator (където си го инсталирал в C: D:) 2. Даваш десен бутон Properties, 3. В отвореното прозорче натискаш втория таб: Compatibility 4. В него най-долу има Run as administrator и го чекваш. После ОК и всичко ти е наред.
Аз гледам, че скрийн шота ти е на испански, италиански или нещо такова, значи уин 7 ти е на такъв език и не знам как се казват споменатите неща, но се надявам че ще ме разбереш.
Ако имаш после проблем с IP-то просто пускаш от диска SetupNetwork.cmd, но пак КАТО АДМИНИСТРАТОР защото то самото това ще ти пише. Трябва просто да се чете какво пише в прозореца на конзолата. Защото същия колега дето ме светна защо излиза този прозорец за който ти питаш, писа че трябвало ръчно да настройва мрежовата карта + регистрите, а то става автоматично ако си АДМИНИСТРАТОР разбира се :lol:
Айде успех :yes: Аз утре ще закача колата, за да видя какво съм направил "на сухо".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 18 Авг 2012, 0:26

Мерси колега вече го оправих по този начин дето си описъл и аз четох из нете и деиства сега всичко върви без проблеми даже го тествах сега остава само да се науча да работя с ДИС че до сега ползвах само ИНПА и ДИС-а ми е доста непознат и с него може да се прецакат много работи все пак мерси за помоща. Някой ако има същия проблем този е варианта при Windows 7 x64 .
Мерси отново колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pininfarina » 19 Авг 2012, 9:23

Здр. колеги купих си кабел от склад66 , инсталирах всичко и тръгва , но като го пусна на колата ми изписва The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated
Проверих ИП-то всичко е наред.
Прочетох темата н така и не разбрах от къде идва проблема :dunno:
Ето някои полезни файлчета.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 19 Авг 2012, 10:19

pininfarina написа:Здр. колеги купих си кабел от склад66 , инсталирах всичко и тръгва , но като го пусна на колата ми изписва The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated
Проверих ИП-то всичко е наред.
Прочетох темата н така и не разбрах от къде идва проблема :dunno:
Ето някои полезни файлчета.

По това, което си написал, излиза че акумулатора ти е под 9 волта (тоест е слаб) или не си дал на контакт?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 19 Авг 2012, 10:48

Колега аз имах същия проблем с стария кабел от програматори.бг така и не реших проблема после купих от склада и всичко си тръгна без проблем мисълта ми е че не е от акумолатор или от това че не е на контакт пробвай да преинсталираш всичко на ново ако пак не стане намери колега с работещ ДИС и пробваите с твоя кабел и ще разбереш от къде е проблема дали от колата ,кабела или от софта .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pininfarina » 19 Авг 2012, 13:20

Оправи се , ДИСа върви сега , ако някой може да обясни точно как се преинсталира ЕКУ от Евро3 на Евро 2 :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Авг 2012, 12:13

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 21 Авг 2012, 12:01

Споих пин 7 и 8 и пак нестава само с това :dunno: неможах да схвана точно каква е другата интервенция.....

Това ли точно трябва да се случи на кабела за да проработи кодировката???

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 21 Авг 2012, 13:40

_-^Pampi^-_ написа:Колеги, имам странен проблем...не мога да влезна нито в Car Memory нито в Key Memory.
Дава ми тази грешка:

Изображение

А колата ми няма DSP усилвател, къде е проблема?
Как може да се разкара това DSP?

Здравейте колеги! И при мен се получи подобна грешка, само че пише: A fault occurred during determination in the control unit GR2!
С кабела на Склада съм и техния софтуер. ИНПА-та и ДИС-а работят, като с последния си диагностицирам нормално. До колкото разбрах GR2 е круиз контрол. Не ми изписва грешка попринцип. Win-a ми е 7 х64, а колата 09.1999 318и и работя с 20 пиновия накрайник.
Целта ми е да си пусна дневните светлини. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Авг 2012, 21:59

Колеги, не мога да инсталирам VMWARE player-а, казва ми че CPU - то не ми отговаря или нещо такова. Трябва ли да инсталирам нещо допълнително или какво да направя? Мерси!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 26 Авг 2012, 22:11

При компютрите ,,нещо такова '' не върви. Напиши точно какво пише на монитора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Авг 2012, 22:38

Ето, преди го имах този плеър, но преинсталирах уиндоуса и сега не мога да го инсталирам наново.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 27 Авг 2012, 6:56

Пусни в Google текста до CPU вкл. и виж какво ще излезе. Търси и пробвай други версии на плейера. Напиши какво е това CPU да го видим, то излиза в Windows system?

ПредишнаСледваща

Назад към E46