Проблеми със скоростна кутия
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: проблем с ... скоростна кутия?
stankata777 написа:Gm кутии няма в Е60,но за сметка на това ги има в Е46 и дори в някои бензинови Е90!!!Вгражданите кутии в БМВ се произвеждат във Франция и нямат нищо общо с братчетата си в Сащ.Считат се дори и за малко по-издръжливи от ZF аналозите си,малко по-бързо превключващи,но за сметка на по-осезаемото превключване.
При Х5 също ги има доста
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
acorde написа:stankata777 написа:Gm кутии няма в Е60,но за сметка на това ги има в Е46 и дори в някои бензинови Е90!!!Вгражданите кутии в БМВ се произвеждат във Франция и нямат нищо общо с братчетата си в Сащ.Считат се дори и за малко по-издръжливи от ZF аналозите си,малко по-бързо превключващи,но за сметка на по-осезаемото превключване.
При Х5 също ги има доста
Само при Е53, който е фактически на базата на Е39.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Аз бях писал и в друга тема за този проблем. Турбината е смених на 265 000 км. Преди смяната си включваше перфектно, само оборотите дето играеха в диапазона 1500-1700. От сервиза ми казаха че явно колата е карана предимно извънградско и за това е издържала толкова. Обикновено изкарвала до 180-200 хиляди км.
bordo_77 написа:Аз бях писал и в друга тема за този проблем. Турбината е смених на 265 000 км. Преди смяната си включваше перфектно, само оборотите дето играеха в диапазона 1500-1700. От сервиза ми казаха че явно колата е карана предимно извънградско и за това е издържала толкова. Обикновено изкарвала до 180-200 хиляди км.
ОООО аз моята 1месец и 2к докато се убедих че е това и я смених

Абсолютно същите проблеми ги имам и аз!(530д 2004)!Днес звъннах в БМВ в Бургас и питах колко струва тази турбина(или конвертор) 3 бона ми казаха,почти колкото в Италия!А си мислех ,че ще е много по-евтино.Някой може ли да даде съвет къде да ходя и колко ще ми струва всичко ,защото мисля в Бг да идвам да я оправям.Пак и имам и други проблеми за оправяне,но просто в БМВ много скъпо ми излиза.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
marinuana написа:Абсолютно същите проблеми ги имам и аз!(530д 2004)!Днес звъннах в БМВ в Бургас и питах колко струва тази турбина(или конвертор) 3 бона ми казаха,почти колкото в Италия!А си мислех ,че ще е много по-евтино.Някой може ли да даде съвет къде да ходя и колко ще ми струва всичко ,защото мисля в Бг да идвам да я оправям.Пак и имам и други проблеми за оправяне,но просто в БМВ много скъпо ми излиза.![]()
![]()
При нас излиза около 2000лв. с нова турбина ZF /не рециклирана/,ново масло и нов картер

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Ilko Ivanov написа:marinuana написа:Абсолютно същите проблеми ги имам и аз!(530д 2004)!Днес звъннах в БМВ в Бургас и питах колко струва тази турбина(или конвертор) 3 бона ми казаха,почти колкото в Италия!А си мислех ,че ще е много по-евтино.Някой може ли да даде съвет къде да ходя и колко ще ми струва всичко ,защото мисля в Бг да идвам да я оправям.Пак и имам и други проблеми за оправяне,но просто в БМВ много скъпо ми излиза.![]()
![]()
При нас излиза около 2000лв. с нова турбина ZF /не рециклирана/,ново масло и нов картер
къде е това при вас колега? и колко струва само турбината ?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
Цената само на турбината е 1398лв.
Колега благодаря за отговора, но не разбрах къде е това и как е възможно оригинална ZF турбина да струва наполовина(в БМВ Бургас 3000лв,тук в Италия 1500евро без ддс) ? 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
marinuana написа:Колега благодаря за отговора, но не разбрах къде е това и как е възможно оригинална ZF турбина да струва наполовина(в БМВ Бургас 3000лв,тук в Италия 1500евро без ддс) ?
Moжеш ли да четеш??
"Местоположение: Добрич"
A на въпроса как е възможно - ами не е възможно, затова иди и я купи в Италия за 3000 евро.
Също и масло можеш да купиш там по 30 евро литъра, понеже не е възможно другаде да е наполовина.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Не ,не мога да чета.Както не може в Добрич да има повече от един сервиз.Мерси за изчерпателния отговор.Беше ми много полезен.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
marinuana написа:Колега благодаря за отговора, но не разбрах къде е това ?
Гр. Добрич бул.3-ти Март номер 102 автосервиз "М-кар"

marinuana написа:как е възможно оригинална ZF турбина да струва наполовина(в БМВ Бургас 3000лв,тук в Италия 1500евро без ддс) ?
Цените мисля да не ги коментирам

А имаш ли други части които да са по-евтини?
Tool - Fear Inoculum
- |CL|NIKI
- Потребител
-
- Кара: X3/X5/Audi CQ HTA3582r
А възможно ли е заради турбината в кутията разход градско на 3 литра дизел да е 18л/100 нормално каране и 22л/100 даване на пълна газ пак градско?
Няма нищо невъзможно!
А каква е разликата в турбинатс за 535д с тази на 530д ,като цена