Бързо намаляващ интервал на маслото
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- 730d e65
- Потребител
-
- Кара: bmw530i e60 N53B30
- Мечтае да кара: m5
Re: Бързо намаляващ интервал на маслото
Здравеите колеги гледам темата за маслото и мисля да ви кажа какво ми се случи днес. Каръмси и спирам пред вкъщи и светва че маслото ми е на минимум, там където влизъш в компа да гледъш нивото. Пише че трябва да му долея 1литър. Защо ми е паднало нивото след като птеди около 6000мили го смениха в оторизирън дилър? Карам на обороти и бързичко ако това има значение...
bmw 530i 272
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
730d e65 написа:Здравеите колеги гледам темата за маслото и мисля да ви кажа какво ми се случи днес. Каръмси и спирам пред вкъщи и светва че маслото ми е на минимум, там където влизъш в компа да гледъш нивото. Пише че трябва да му долея 1литър. Защо ми е паднало нивото след като птеди около 6000мили го смениха в оторизирън дилър? Карам на обороти и бързичко ако това има значение...

На бензинките го има в менюто 

по темата, може да е уморен двигател, некачествено масло, неподходящо масло...Долей ако знаеш какво са ти сложили, или го смени.

по темата, може да е уморен двигател, некачествено масло, неподходящо масло...Долей ако знаеш какво са ти сложили, или го смени.

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
730d e65 написа: Карам на обороти и бързичко ако това има значение...
Определено има да, а и не се знае в оторизирания сервиз какво са ти сипали и дали са сипали

- 730d e65
- Потребител
-
- Кара: bmw530i e60 N53B30
- Мечтае да кара: m5
Нали попринцип си е нормално да гори по литар на 10000к затова мисля че е нормално. Налях й кастролче 5w30 едге за longlife сега е до максимум мисля че се оправи проблема мерси все пак колеги и ще пиша и чета редовно.
bmw 530i 272
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не, не бих казал, че е нормално. Аз минах към 11000км с последното и не го е пипнала. Може би трябва да се замислиш да смениш маслото. 1л за 10000км ми се вижда множко, все пак не караш М5 
П.С. Подарявам 1л BMW 0W40 LL-04, не отваряна, ако на някой му трябва.

П.С. Подарявам 1л BMW 0W40 LL-04, не отваряна, ако на някой му трябва.

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Последната аномалия,след стремглавото падане на интервала беше обратна на до сега случващото се.След пробег от 300км интервала от 2200 стана на 2300км....пълна бъркотия с това масло...Сега очаквам да се върне до 30к....

peters75 написа:Последната аномалия,след стремглавото падане на интервала беше обратна на до сега случващото се.След пробег от 300км интервала от 2200 стана на 2300км....пълна бъркотия с това масло...Сега очаквам да се върне до 30к....![]()
![]()
![]()
![]()
Това значи че твоя двигател не гори масло ами го генерира

Tool - Fear Inoculum
Колеги сенях маслото вчера ,по книга го дават 5.5 литра но на стика показва че е малко над минимума затова сложих ме 6 литра и на стика показва посредата .трябва ли да го оставя така или да долея или
Благодаря ви предварително
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
fi4kata написа:Колеги сенях маслото вчера ,по книга го дават 5.5 литра но на стика показва че е малко над минимума затова сложих ме 6 литра и на стика показва посредата .трябва ли да го оставя така или да долея или
Ако напишеш и за какъв двигател става въпрос , може и да ти помогне някой!
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3