Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Evkata » 25 Авг 2012, 21:27

Здравейте. Ще ви помоля да си дадете мнението за този автомобил и дали виждате нещо нередно по снимки. http://www.mobile.bg/11338024730093727 Благодаря Ви!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 26 Авг 2012, 8:59

Висока цена и обръщана. Толкова - нестава.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от d0tc0m » 26 Авг 2012, 13:11

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 3560000000

Някакви мнения за тази? От Германия.

Потребител
Аватар

Мнение от dimitarvvv » 26 Авг 2012, 14:16

Здравейте, колеги :)

Наканил съм се да си купувам 318i, но не разбирам много от коли и ще имам нужда от по-експертно мнение при огледите. Има ли съфорумници, които да предлагат такава помощ срещу заплащане? Става въпрос за София или Пловдив :)

Видях, че един колега продава 318-ка ( http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=307141 ) и ми се струва добре на снимките, но не мога сам да я преценя.. :(

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Авг 2012, 14:18

Днес водих едни момчета до Горубляне да видят ето това 330цД - http://www.mobile.bg/11343571568477994 (купиха една Е38-ца от мен, но тази искаха да я видят за приятел)
Аз само я погледанах за две три минути...

Външно - гумите са три еднакви, четвъртата е различна. Трите имат грайфер, но са с дот началото на '08г. Дисковете са доста изхабени.
Двигателя - от капачката на маслото пушеше много здраво! (продавача ми вика това било нормално, картерни газове) То си пушеше доста силно синкав пушек. От щеката не пушеше. Колата работи около 3 - 5 минути, след което като отворих капачката на антифриза поплавъка беше на макс и самия антифриз ми се видя мръсен. Също след като я изгасихме перката се въртеше много лесно, нормалното въртене е леко трудно и като я пуснеш перката спира сама, а тази продължаваше свободно въртене. Мотора е мит, но явно не много качествено, не знам. Маркуча на хидравликата беше омаслен, но това почти всички го правят, не е болка.
Съединителня ми се стори, че не е в цветущо здраве, с тоя мотор напролет е за съединител.
По фаровете и коланите я гледах средата на 2003г. е.
Общо състояние отвън и отвътре само я погледнах не е зле, вънка няма драскотини, вътре салона е здрав, волана ми се видя боядисван.

Най-много ме издразни продавача, скапан джамбазин! За това го мразя горубляне. Много високомерно държание. Ако бях купувач никога няма да си купя кола от такъв.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 26 Авг 2012, 14:22

DiGital написа:Висока цена и обръщана. Толкова - нестава.

Това за обява на Evkata ли се отнася?
По какво съдиш, че е обръщана ? Като изключим факта, че незнаино защо има две копчета за огледалата :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 26 Авг 2012, 14:30

Лепенката на дясната колонка :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 26 Авг 2012, 14:43

UBAH5 написа:Лепенката на дясната колонка :yes:

Е тя не стой ли попринцип там?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 26 Авг 2012, 14:51

Има копче за регулиране на огледалата отдясно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 26 Авг 2012, 15:07

не е обръщана, по-скоро кората е от англичанка колкото да закърпят положението, иначе не виждам как ще са сменили волан, мокети, кабели, лепенки, ключалки и ще са оставили бутона за огледалата :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от dido0o``` » 26 Авг 2012, 15:10

latrel написа:не е обръщана, по-скоро кората е от англичанка колкото да закърпят положението, иначе не виждам как ще са сменили волан, мокети, кабели, лепенки, ключалки и ще са оставили бутона за огледалата :winky:

:yes: пък да не говорим за ABS модула..

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 26 Авг 2012, 16:12

UBAH5 написа:Лепенката на дясната колонка :yes:

А къде трябва да е лепенката за бега, Ваньо? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 26 Авг 2012, 16:55

Bavarcho написа:Днес водих едни момчета до Горубляне да видят ето това 330цД - http://www.mobile.bg/11343571568477994 (купиха една Е38-ца от мен, но тази искаха да я видят за приятел)
Аз само я погледанах за две три минути...

Външно - гумите са три еднакви, четвъртата е различна. Трите имат грайфер, но са с дот началото на '08г. Дисковете са доста изхабени.
Двигателя - от капачката на маслото пушеше много здраво! (продавача ми вика това било нормално, картерни газове) То си пушеше доста силно синкав пушек. От щеката не пушеше. Колата работи около 3 - 5 минути, след което като отворих капачката на антифриза поплавъка беше на макс и самия антифриз ми се видя мръсен. Също след като я изгасихме перката се въртеше много лесно, нормалното въртене е леко трудно и като я пуснеш перката спира сама, а тази продължаваше свободно въртене. Мотора е мит, но явно не много качествено, не знам. Маркуча на хидравликата беше омаслен, но това почти всички го правят, не е болка.
Съединителня ми се стори, че не е в цветущо здраве, с тоя мотор напролет е за съединител.
По фаровете и коланите я гледах средата на 2003г. е.
Общо състояние отвън и отвътре само я погледнах не е зле, вънка няма драскотини, вътре салона е здрав, волана ми се видя боядисван.

Най-много ме издразни продавача, скапан джамбазин! За това го мразя горубляне. Много високомерно държание. Ако бях купувач никога няма да си купя кола от такъв.

хахахахха било нормално викат :lol: както я описваш колега, моторът е бил за отваряне със сигурност. интериорите и външния вид винаги е безупречен - особено на коли като нашите. няма как да се продаде занемарена кола над 10 бона. к**ва ги винаги. имам приятели джамбази и видът винаги според тях е приоритет. не са много хората , които карат коли в официални сервизи преди да ги купят само след обстоен преглед. затова се разчита на любов от пръв поглед - 1000лв надолу и "успешна" сделка и за двете страни...

по повод "нормалното" пушене мога да кажа, че явно моята кола е ненормална. имам клип от тази зима сниман на температури близки до нулата, където колата ми се държи ненормално непушейки от никъде...правете си сами изводите, кое е нормално...

http://youtu.be/szVZKID9xEA

незнам на какво се дължи предполагам начина по, който е проектиратна главата и зоната около капака отгоре, но там няма никакъв вятър и съответно пари. имал съм две ТДИ-та преди това, които бяха в топ състояние и просто си духаха. при различните, коили е различно ама за този мотор съм убеден, че не е нормално....

евала колега, че си огледал колата, за да спестиш времето и парите на заинтересованите.
"Чемодан, вокзал, Москва"

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Авг 2012, 17:11

bai_ILIA написа:
хахахахха било нормално викат :lol: както я описваш колега, моторът е бил за отваряне със сигурност. интериорите и външния вид винаги е безупречен - особено на коли като нашите. няма как да се продаде занемарена кола над 10 бона. к**ва ги винаги. имам приятели джамбази и видът винаги според тях е приоритет. не са много хората , които карат коли в официални сервизи преди да ги купят само след обстоен преглед. затова се разчита на любов от пръв поглед - 1000лв надолу и "успешна" сделка и за двете страни...

по повод "нормалното" пушене мога да кажа, че явно моята кола е ненормална. имам клип от тази зима сниман на температури близки до нулата, където колата ми се държи ненормално непушейки от никъде...правете си сами изводите, кое е нормално...

http://youtu.be/szVZKID9xEA

незнам на какво се дължи предполагам начина по, който е проектиратна главата и зоната около капака отгоре, но там няма никакъв вятър и съответно пари. имал съм две ТДИ-та преди това, които бяха в топ състояние и просто си духаха. при различните, коили е различно ама за този мотор съм убеден, че не е нормално....

евала колега, че си огледал колата, за да спестиш времето и парите на заинтересованите.

Е аз и не очаквах друго като ми казаха "има едно 330цД нов внос от италия, на Горубляне". То и след като отидохме като продавача ми каза, че е от Южна Италия. (от северна рядко изпадат читави коли, но от южна...)
И аз продавам коли от време на време (само че не от Италия и не с връщани километри и скрити дефекти), момчетата дойдоха сутринта за едно Е38 което продавах и трябваше да си направят застраховка, а само на горубляне работят в неделя. Докато чакахме застраховката, бяха обещали на техен приятел които има интерес да я погледнат (от Бургас са), питаха ме дали бързам да огледам с тях колата, пък аз не бързах. Те я гледаха по-обстойно аз само й метнах един два погледа...
Двигателя ми се стори зле от това което написах, виското със съмнително състояние, съединителя позаминал. Външно само я обиколих от всякъде и се сетих да им кажа коя година е (защото продавача се обясняваше, че документите не били при него и не може да ми ги покаже) е не е болка за умиране, че не е средата на '04г. а на '03г. но все пак.
Сетих се че може да спестя огледи на някой четящ форума. Все пак с диагностика и по-обстоен оглед може да се определи по-добре състоянието.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jamesj » 26 Авг 2012, 18:38

dimitarvvv написа:Здравейте, колеги :)

Наканил съм се да си купувам 318i, но не разбирам много от коли и ще имам нужда от по-експертно мнение при огледите. Има ли съфорумници, които да предлагат такава помощ срещу заплащане? Става въпрос за София или Пловдив :)

Видях, че един колега продава 318-ка ( http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=307141 ) и ми се струва добре на снимките, но не мога сам да я преценя.. :(

Със сигурност има такива хора във форума, но не знам кои са. Трябва да те упъти някой от по-старите членове.

Ама и аз да попитам - знаете ли нещо повече за колата на колегата? На снимките добре изглежда...

И още един въпрос... Сините седани е46 в 3 разновидности ли са? Steel Blue - светло синьо, Topaz Blue - тъмно синьо и Orient Blue - тъмно синьо, биещо на черно (като на колегата горе)?

ПредишнаСледваща

Назад към E46