как да изгася ламбата за наклатките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: как да изгася ламбата за наклатките
avox76 написа: Трикът се състои в следното - откачват се двете клеми на акумулатора и с по-голям ключ се прави мост между накрайниците на двата кабела. :
Датчика за накладките сам по себе си представлява напълно обикновен мост/верига , тоест тои прави верига м/у съответни пинове на таблото , което е сигнал за електрониката вътре в таблото , че има датчик ..... , в резултат лампата на таблото угасва .... В този датчик няма абсолютно нищо специално! Когато диска претрие този датчик (в резултат на износване на накладките) , веригата се прекъсва и лампата светва ..... При свързване на мост (обикновен проводник ) м/у двете пинчета на буксата на датчика се изчаква малко (около 30 секунди) и лампата изгасва , същото се прави и при подмяна с нов датчик , монтира се датчика , подава се на контакт , чака се 30 секунди и лампата изгасва сама , не е нужно да се откача акумулатора .... Та директния отговор на въпроса как да си изгасите лампата за накладките е следния - или правите мост чрез проводник м/у двата пина на буксата в която се включва датчика , или си купувате нов датчик и го сменяте .... Във форума има писано за това , не е лошо да се ползва търсачката !
- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
съгласен съм с колегата Metodi .
А смяната е лесна вдигаш на крик, изваждаш тази част на датчика която е в жлеб зад накладките.
След това проследяваш другата част на кабела, който влиза в една кутия ,захваната към купето- мисля беше към вътрешната част на задният калник .Та отваряш въпросната кутия, която беше черна при мен , откачаш датчика от там ,закачаш новия, и по обратен ред монтираш.
Слагаш джантата с гумата сваляш от крика , качваш се даваш на контакт и натискаш спирачката ,изчакваш малко и индикаторът изгасва.(освен ако и другият датчик е за смяна )
Цялата работа отнема към 30 мин спокойна работа и е не са нужни специални умения.
А смяната е лесна вдигаш на крик, изваждаш тази част на датчика която е в жлеб зад накладките.
След това проследяваш другата част на кабела, който влиза в една кутия ,захваната към купето- мисля беше към вътрешната част на задният калник .Та отваряш въпросната кутия, която беше черна при мен , откачаш датчика от там ,закачаш новия, и по обратен ред монтираш.
Слагаш джантата с гумата сваляш от крика , качваш се даваш на контакт и натискаш спирачката ,изчакваш малко и индикаторът изгасва.(освен ако и другият датчик е за смяна )
Цялата работа отнема към 30 мин спокойна работа и е не са нужни специални умения.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
reyes.e30 написа:колеги преди извесно време ми светна ламбата за наклатките смених ги но продължи да свети , маистора които ми ги сменя каза, че трябвало да се заноли компютара вярно ли е и как става това мерси

А аз се чудя, как може да се толерира изобщо мнение без 1 точка, 6 правописни грешки и тн. Според мен изобщо не трябва да се отговаря на такива.
Ламбата е само при Ламби!
Научи се да пишеш и спри да се излагаш! Не прилича на голям човек да не може да пише правилно.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Датчиците седят на предна лява и на задна дясна накладка, най-добре ги оголи и ги дай на късо, после махни едната клема, сложи я и си готов
После следиш накладките отвънка.

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2