Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530 xd
Детайли за колата: 530 xd, LCI

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от bmwss » 20 Авг 2012, 18:17

Kolio82 написа:Колеги, какво ще кажете за тази обява. Уж има сервизна история, та си мисля, че дори и на тези километри, има още хляб в нея. Също да ме насочите към проверена фирма, която се занимава с доставки по поръчка на коли от Германия.

Благодаря предварително.

Колега, първото изречение в обявата ти казва че има проблеми и някакъв странен шум в скоростната кутия. Трябва доста да одмислиш нещата преди да се спуснеш до велика германия, където колите винаги са с "доказана" история. А повярвай ми точно там ти правят сервизна книжка за отрицателно време, тъй като има доооооооооооооста места който са оторизирани сервизи. Във форума има и доста теми така че може да се поровиш.

Потребител
Аватар
Кара: 530 xd
Детайли за колата: 530 xd, LCI

Мнение от bmwss » 20 Авг 2012, 18:20

тъй като чакам одобрение от админите не съм мн сигурен какво писъх преди малко, но шума според обявате идва от съединителя. Преди май писъх нещо друго

Потребител
Аватар
Кара: 525ix 94'

Мнение от Kolio82 » 20 Авг 2012, 21:05

bmwss написа:Колега, първото изречение в обявата ти казва че има проблеми и някакъв странен шум в скоростната кутия. Трябва доста да одмислиш нещата преди да се спуснеш до велика германия, където колите винаги са с "доказана" история. А повярвай ми точно там ти правят сервизна книжка за отрицателно време, тъй като има доооооооооооооста места който са оторизирани сервизи. Във форума има и доста теми така че може да се поровиш.

Благодаря колега, ще посъбера още парички, за по-читав екземпляр.

Потребител
Аватар

Re: Въпрос отностно е60

Мнение от kstavrov » 25 Авг 2012, 14:38

Кажи на твоят човек, че такава кола читава може да си купи за 17-18к, щото ако е чете тук ще излезне, че трябва да си милионер, за да караш е60. Масовото мнение е, че струват по 30к и поддръжката е по 7-8к годишно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 25 Авг 2012, 23:50

За 30к екземплярите се очаква ,че тия 7-8 к ще са ти спестени за начало, но ако си вземеш някоя за 17-18к не очаквай например да и е сменен дпф за 3000 лв или пък да е с чисто ново турбо за 2-3000 и с нови дискове и накладки или пък масло на скоростна кутия ,демпферна шайба ,колектор и т.н Не ,че е гаранция че и на тази за 30 са сменени ,но надеждата умира последна :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 26 Авг 2012, 3:42

Да,тези ефтините са много зле,повечето не си знаят километрите и имат една камара неща за смяна...

Потребител
Аватар

Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от genchoe60 » 26 Авг 2012, 14:11

Колеги купих си е е60 530 д от мюнхен със сервизна исттория на 112000 км карах я в мкар пловдив и още 4 сервиза няма какво да се сменя по нея свалих колектора да махна пеперудите тъй като се уплаших от темите във форумите не бяха мръднали и доста здрави бяха рязахме ги със флекса стигам до извода че километрите са отзнение и то голямо дано за вбъдеще да е безпроблемна.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 26 Авг 2012, 18:45

Да,километрите са от голямо значение,именно тези които се продават в БГ са на такива цени защото не си знаят километрите :)
Карай си със здраве количката колега :yes:

Потребител
Аватар

Няколко въпроса 525 d 2005/08

Мнение от E36tds » 01 Сеп 2012, 21:46

Здравейте колеги днес бях на оглед на въпросния автомобил и имам няколко въпроса . Колата е на 290 хил. нормално омаслено около всмукателния колектор (гарнитури или цял колектор ще се види като се отвори) другото което забелязах е наличие на пушек и миризма на изгорели газове от страната на испускателния колектор (ето тук вече не съм на ясно дали модела от 2005 е със металния или с чугунения колектор) и още нещо ми направи силно впечатление като натисна съединителя колата вдига 200 - 300 оборота повече видя ми се доста странно ? В момента обмислям покупката имайки предвид че на тея километри и предстои и смяна ангренажа и още куп други неща. Интересува ме вашето мнение за което благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Няколко въпроса 525 d 2005/08

Мнение от mad_presley » 01 Сеп 2012, 22:21

E36tds написа:Здравейте колеги днес бях на оглед на въпросния автомобил и имам няколко въпроса . Колата е на 290 хил. нормално омаслено около всмукателния колектор (гарнитури или цял колектор ще се види като се отвори) другото което забелязах е наличие на пушек и миризма на изгорели газове от страната на испускателния колектор (ето тук вече не съм на ясно дали модела от 2005 е със металния или с чугунения колектор) и още нещо ми направи силно впечатление като натисна съединителя колата вдига 200 - 300 оборота повече видя ми се доста странно ? В момента обмислям покупката имайки предвид че на тея километри и предстои и смяна ангренажа и още куп други неща. Интересува ме вашето мнение за което благодаря предварително.

Като натиснеш съединителя всяка Е60 с ръчни скорости вдига обороти, както и държи спирачка, докато потеглиш. Щом мирише на изгорели газове до изпускателния, значи е спукан и си е от ламарина.

Потребител
Аватар
Кара: Всичко на 2+ колела
Мечтае да кара: Jaguar E-Type
Детайли за колата: А6 2.5Tdi
LR Disko 300Tdi
Suzuki GV 2.0 D
Honda VF750

Коя да купя? 535 Е60 или 530xd Е61

Мнение от tytovla » 02 Сеп 2012, 11:23

Здравейте колеги!
Предстои ми покупка на автомобил, който по препоръка на брат ми ще бъде Е60/Е61 530xd или 535 - туринг (комби по нашему...), Дизел и в двата случая...
От няколко дни чета форума и главно в тази част (Е60/Е61) - Адмирации за труда да споделите всички тези полезни неща!
Нещото което неприятно ме изненада обаче е това въздушно окачване отзад... Принципно не съм привърженик... (след ужасен опит с един олроуд)
Спрял съм се на две коли и бих искал и вие да изкажите мнението си (разбирам, че сигурно ще бъдат различни и да-аз ще си нося отговорността и т.н и т.н)
1.Вариант. 535 Е60 '05 189к км.
Какво не ми хареса: Има гаден ключ (дори старата ни кола А6 '97 е с по-хубав!)- при това само един - и няма бутонче за start/stop.
Нямаше задни светлини, но това може и да е от крушките.. (но ако е от тях защо не даде грешка някаква...)
Нямаше и резервна гума - за нея четох тук, че някой имат - други не...
Какво ми хареса - уникално ускорение и чувство на стабилност. Визия.
2. Вариант. 530 xd Е61 '07 неизвестни км (по километраж 144к)
Тази още не съм я карал...Но човекът ми изпрати VIN-a. От една година е тук - регистрирана.
Пропуснах да отбележа - първата не е регистрирана.
Та с две думи - кое комби да си взема? (външно са еднакви)

Интересното е че и двете са почти в един ценови диапазон - около 22к

Потребител
Аватар
LR Disko 300Tdi
Suzuki GV 2.0 D
Honda VF750

Мнение от tytovla » 03 Сеп 2012, 6:37

Добро утро!
Аз обаче упорито си чакам вашите мнения...
Само да добавя, че на 530xd не и работят чистачките.
Четох(тук), че ремонта им е към 800 eur. Парите са си доста, да, но ме притеснява, че беше исказано мнение, че ако е повреден управляващ блок, то той е свързан и с други системи...
В момента май очаквам във форума да си имаме и врачка...
Аз така или иначе тази седмица ще водя колите на доктор(сервизен преглед) и ще споделя за всяка информация.

Никой ли не е имал и двата модела, че да сподели наблюдения?
Приятен (и успешен!) ден на всички - и безаварийно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 03 Сеп 2012, 11:48

За въздушното окачване - според мен не трябва да го сравняваш с Олроуда, което е кошмарно като се развали.
При БМВ има един компресор който често сдава багажа на коли 2004-2006 година. Смяната е около 1000 лв.
Други проблеми почти няма. Възглавниците са супер здрави, най-много някой от двата сензора да даде фира.

За светлините отзад - може да са прекъснати кабелите в пантите на задния капак, що се отнася до светлините на капака. За другите няма причина да не светят.

Ако искаш бутон за старт стоп - търси кола произведена след Септември 2005.

И за двете коли най-доброто което можеш да направиш е да прочетеш темата "Е61 - Често срещани проблеми и техните решения" - там всичко е описано подробно и ще ти спести много възможни главоболия.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар
LR Disko 300Tdi
Suzuki GV 2.0 D
Honda VF750

Мнение от tytovla » 03 Сеп 2012, 13:53

Da6ip - точно от теб(извинявай, че на ти...) очаквах "включване" - благодаря за насоките.
Аз темата за която говориш я "изкълвах", но по-скоро искам да чуя ако сега се отдаде възможност на човек, който примерно е карал една от двете модификации, дали би избрал другата...
Да не стане така- купувам примерно 535, после да се окаже, че 530 xd я превъзхожда в нещо (изключвам 4х4) или пък обратното...
И относно светлините - забравил съм да допълня, че става въпрос за светлините при вкл. задна скорост...

И само да вметна няколко неща относно тест-а с капачката за наливане на масло на дизелов двигател:
1. МБ 124 '85 3.0 6 цил. редови. - на 200000 го купих по километраж, на 389000 го продадох. Духаше като за световно, та чак пръски от масло имаше...
Колата си вървеше нормално и не ми гореше масло! (въпреки пръските)
2. ЛР Диско 2.5 Дизел, 4 цил. редови, 200000км-реални - същата работа! Още си я карам по полетата - не бута масло...

Та това прословуто духане - да не е някаква химера? Питам, да не се излагам пред хората отворил капака на Е61 и гледам какво става през капачката на двигателя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 03 Сеп 2012, 23:18

Щом са светлините на задна, сигурно са прекъснати кабелите. Изключвам бушон или нещо такова елементарно. Ремонта трябва да се направи, понеже тия кабели там са за всичко възможно, не само за светлини.

Двете коли са доста различни:
Ако цениш мощност и бързина, и сигурни км, 535d е за тебе.
Ако цениш практичност за зимата и трудни терени - xd! Ако е фейслифт (произв. след 03/2007) даже е идеална, ама малко ме съмнява за тия пари..

За духането през капачката на маслото нямам какво да кажа.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61