Чукане в двигател M50B20 с Ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Чукане в двигател M50B20 с Ванос
Проблемът е следният:
В посочения двигател се чува едно чукане, когато от празен ход се преминава през 1000-1500-2000 оборота.
Това нещо изчезва сякаш след 2к оборота и нещо...
На празен ход няма никакви смущаващи звуци в ДВГ-то...
Чукането е глухо, със сравнително ниска честота е и не е от Ваноса със сигурност, както и повдигачи не са. Обаче не мога да го определя от къде иде. Лошото е, че съм голяма мания на тема "Как ми звучи колата" и направо се побърквам. А вчера придобих досадното чувство, че т'ва се чува и когато маторя се връща на обратно, сиреч изключвам от скорост на 2,5к или 3к оборота и докато се връща към празния ход го усещам пак. Хммм туй май ще да значи, че нема да е от детонации в мотора...
Това го има от бая време насам, но не съм забелязал да се увеличава. Просто от време на време му обръщам повече внимание...
Някой от вас, ако има по-обстойни наблюдения върху собсвения си агрегат тип M50B20 ще съм благодарен за инфо.
В посочения двигател се чува едно чукане, когато от празен ход се преминава през 1000-1500-2000 оборота.
Това нещо изчезва сякаш след 2к оборота и нещо...
На празен ход няма никакви смущаващи звуци в ДВГ-то...

Чукането е глухо, със сравнително ниска честота е и не е от Ваноса със сигурност, както и повдигачи не са. Обаче не мога да го определя от къде иде. Лошото е, че съм голяма мания на тема "Как ми звучи колата" и направо се побърквам. А вчера придобих досадното чувство, че т'ва се чува и когато маторя се връща на обратно, сиреч изключвам от скорост на 2,5к или 3к оборота и докато се връща към празния ход го усещам пак. Хммм туй май ще да значи, че нема да е от детонации в мотора...

Някой от вас, ако има по-обстойни наблюдения върху собсвения си агрегат тип M50B20 ще съм благодарен за инфо.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- turbo
- старши ентусиаст
-
Работата е, че звукът хич ама хич не е метален, а е мноооооого глух и по-скоро е като думкане, а не чукане...
Абе все едно са детонации в мотора, само че го забелязах, че го има и като се връщат оборотите наобратно...
Абе някой от вас с такъв мотор не може ли да направи такова проучване по двигателя си... Аз имам лек спомен, че един М52Б20 го правеше същото ама сега не ми е под ръка тая бегачка да я преслушам пак...

Абе все едно са детонации в мотора, само че го забелязах, че го има и като се връщат оборотите наобратно...
Абе някой от вас с такъв мотор не може ли да направи такова проучване по двигателя си... Аз имам лек спомен, че един М52Б20 го правеше същото ама сега не ми е под ръка тая бегачка да я преслушам пак...

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
- turbo
- старши ентусиаст
-
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
дано не е просто предположение.
между другото съм чувал такова чукане и от амортесъорчето дето е на оптяжната полка на ремъка провери и него успех

10 мнения
• Страница 1 от 1