Почистване на MAF сензора (дебитомер)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)

Мнение от mili4uk » 06 Юни 2012, 14:08

Колеги,
някой от Овча Купел има ли такъв да изчистим и моя че не мога да го намеря по магазините >?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 06 Юни 2012, 14:25

mili4uk написа:Колеги,
някой от Овча Купел има ли такъв да изчистим и моя че не мога да го намеря по магазините >?

В Ауто Плюс има такъв спрей, ако не намериш пиши едно лично ще го изчистим .....
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 06 Юни 2012, 17:42

Днес си купих и аз спрея-12,5лв. от Ауто+.Намерих и с 300 зора накрайника-ТС 25,за 1 лев,на някой от Варна ако мога да услужа, да званка.Сега се заемам с пръскането.Утре ще пиша за ефекта. тел.0888 246 099

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мнение от asotsf » 23 Авг 2012, 18:28

Ето и моят случай накратко:
От горе долу 2 седмици карам колата 2000 година е и го имаше този проблем с ускорението. Вчера с помощта на едно момче закачихме колата той изтри грешките и след това тези които продължаваха да се натрупват бяха "needle motion sensor", което предполагам е умната дюза и проблем с дебитомера който не помня точно как го даваше като име. Докато карах успях и да видя разликата между реалните и стойностите които дебитомера отчиташе - имаше около 4 пъти разминаване в тях. Та разкачихме въпросният дебитомер и направо се влюбих в тая кола, просто времето от 2000 оборота до прекъсвача се стопи буквално! Та днес реших да дам последен шанс на въпросния дебитомер и да го почистя със СиеРСи спрея, но разлика във вървенето не получих, а и дебитомера ми беше чист на пръв поглед. Сега остана да купя новия и да го програмираме със същото момче.
За тези които се чудят какъв е номера на техния дебитомер просто махнете капака в/у капачката за маслото, разкачете въздуховода и ще успеете да прочете дали сте със стар или нов, моят лично завършва на 314.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Авг 2012, 7:46

Щом колата ти има умна дюза то тя е 136к.с., а там препорграмирането на дебитомера става посредством цялостна подмяна на софтуера - за разлика от 150к.с. мотора, където има опция за адаптация на дебитомера без да се флаш-ва ЕКУ-то...просто да го имаш в предвид :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 24 Авг 2012, 10:06

armagedon01 написа:
mili4uk написа:Колеги,

В Ауто Плюс има такъв спрей, ако не намериш пиши едно лично ще го изчистим .....

Не само в Ауто плюс го има...та даже и на по-ниска цена може да се намери и на друго място.... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 24 Авг 2012, 17:28

За дебитомера ясна е работата ще се взима нов, но искам да попитам за умната дюза подлежи ли на ремонт или се подменя с нова, каква и е цената и съответно труда за ремонта ориентировъчно говорим.
При първа възможност ще сменя дебитомера, но засега е разкачен и имам чувството, че нафтата буквално ми изтича отнякаде. То вярно че само на прекъсвач се кара по светофарите ма чак пък толкова голям разход не ми се нрави. На борда ми показва 11.5 л/км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 24 Авг 2012, 17:52

asotsf написа:За дебитомера ясна е работата ще се взима нов, но искам да попитам за умната дюза подлежи ли на ремонт или се подменя с нова, каква и е цената и съответно труда за ремонта ориентировъчно говорим.
При първа възможност ще сменя дебитомера, но засега е разкачен и имам чувството, че нафтата буквално ми изтича отнякаде. То вярно че само на прекъсвач се кара по светофарите ма чак пък толкова голям разход не ми се нрави. На борда ми показва 11.5 л/км.

Аз взех дюза втора ръка и съм доволен - 180лв. Потърси в търговския раздел, виждал съм и за по-малко. Също така мисля, че може да я рециклираш. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d 163kc

Мнение от vip65 » 24 Авг 2012, 20:12

asotsf написа:За дебитомера ясна е работата ще се взима нов, но искам да попитам за умната дюза подлежи ли на ремонт или се подменя с нова, каква и е цената и съответно труда за ремонта ориентировъчно говорим.

По добре не си давай парите за умна дюза и с работеща и с неработеща ефекта е един и същи.
Това ти го пиша от личен опит и аз преди се набутах с пари за нищо. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 25 Авг 2012, 8:58

:OT:

Това с умната дюза не е така. Аз лично, след смяната се преродих. Преди това колата беше супер спъната и нямаше никакъв ряз..

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 25 Авг 2012, 9:53

аз лично не съм доволен от спрея в аутоплюс,няма хубаво налягане при вспръскване и не се изчистват добре :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 25 Авг 2012, 11:09

В крайна сметка не може да се очакват чудеса от този спрей, когата дебитомера си е изпял песента вече. В моя случай сензора си беше чист и просто за подсигуряване реших да го пръсна да видим дали ще има разлика.
Забелязах от няколко дни, че има едно сълзене на нафта някъде точно под мотора на колата. Възможно ли е да е от този Needle motion sensor иначе казано умната дюза?

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 25 Авг 2012, 13:36

може да,провери си и маркучите за излишното гориво

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 25 Авг 2012, 20:08

Както споменах по-горе маф сензора е разкачен в момента. Има ли вариант да фърля тунджа поради това, че разхода в завишен и неадекватен?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 26 Авг 2012, 17:55

asotsf написа:Както споменах по-горе маф сензора е разкачен в момента. Има ли вариант да фърля тунджа поради това, че разхода в завишен и неадекватен?

С откачен дебитомер колата си пуши стабилно и е по-висок разхода, да.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46