Дневни светлини....
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
Re: Дневни светлини....
Аз не съм фейслифт (декември 2006-та ми е колата) а поведението на светлините е точно както Georgieff го описа. Лично за мене това си е една безкрайно полезна екстра и дори се чудя защо при другите марки не е така 

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
drianov написа:Аз не съм фейслифт (декември 2006-та ми е колата) а поведението на светлините е точно както Georgieff го описа. Лично за мене това си е една безкрайно полезна екстра и дори се чудя защо при другите марки не е така
Ако може и други колеги да се включат - дали това е опция или стандарт - аз съм 2005 и не се получава

Georgieff написа:Реших, че постоянното палене/гасене на ксенона ще прецака крушките по-бързо от по-дългото светене. Не знам дали съм прав.
прав си.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
raddy написа:drianov написа:Аз не съм фейслифт (декември 2006-та ми е колата) а поведението на светлините е точно както Georgieff го описа. Лично за мене това си е една безкрайно полезна екстра и дори се чудя защо при другите марки не е така
Ако може и други колеги да се включат - дали това е опция или стандарт - аз съм 2005 и не се получава
ако не се лъжа е стандарт
моята е 2005 и също го имам

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Гецата написа:raddy написа:drianov написа:Аз не съм фейслифт (декември 2006-та ми е колата) а поведението на светлините е точно както Georgieff го описа. Лично за мене това си е една безкрайно полезна екстра и дори се чудя защо при другите марки не е така
ако не се лъжа е стандарт
моята е 2005 и също го имам
И аз го имам. Всичко е въпрос на програмиране, както казаха колегите по-горе.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Моята също не е фейслифт.
Всичко си го пише в инструкцията.
Обикновено се налага просто да се прочете и малко да се разцъка менюто после.
Ако сте без навигация ви трябва инструкцията за без навигация.
Доколкото си спомням, иконката на малкия дисплей беше нещо като "отключено катинарче" и после на следващото "заключено катинарче". В смисъл - при отключване какво да прави и при заключване какво да прави. Трябва да влезеш в това меню и да разцъкаш опциите. Имай предвид, че настроийките се запомнят за ключа, който е вкаран - ако си с два трябва да ги направиш два пъти.
Ако не успееш да се справиш, утре ще си взема инструкцията да снимам страницата, че не съм с колата на работа.
Всичко си го пише в инструкцията.
Обикновено се налага просто да се прочете и малко да се разцъка менюто после.
Ако сте без навигация ви трябва инструкцията за без навигация.
raddy написа:Аз пробвах - не се получава,в менюто нямам никакви опции за светлини (без i-Drive съм)
Доколкото си спомням, иконката на малкия дисплей беше нещо като "отключено катинарче" и после на следващото "заключено катинарче". В смисъл - при отключване какво да прави и при заключване какво да прави. Трябва да влезеш в това меню и да разцъкаш опциите. Имай предвид, че настроийките се запомнят за ключа, който е вкаран - ако си с два трябва да ги направиш два пъти.
Ако не успееш да се справиш, утре ще си взема инструкцията да снимам страницата, че не съм с колата на работа.
Touring & windsurf club
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
В юзър менюала си е съвсем ясно посочено:
When you open the driver's door with the ignition
switched off, the exterior lighting is automatically
switched off if the light switch is in
position 0(OFF), 2(Low-Beam) or 3(Auto)
Съответно има активиране и деактивиране през менюто но аз не съм забелязал да го имам...
Съответно има активиране и деактивиране през менюто но аз не съм забелязал да го имам...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- raddy
- младши ентусиаст
-
drianov написа:В юзър менюала си е съвсем ясно посочено:
Точно това съм го чел в книжката и го нямам и на двата ключа,мисля че точно за него говори и колегата Георгиев...
Май ще съм единствения при който я няма тази възможност

raddy написа:drianov написа:В юзър менюала си е съвсем ясно посочено:
Точно това съм го чел в книжката и го нямам и на двата ключа,мисля че точно за него говори и колегата Георгиев...
Май ще съм единствения при който я няма тази възможност
Няма да си единствен много хора няма да го имат. Аз също го нямам. Това е защото има един модул FRM той контрулира почети всичко в колата фарове,централно и много други неща. Та този модул има 3 разновидности и зависи от обурудването на колата, ксенон, навигация и тн. в FRM 1 няма такива фунций като горе описаните, да се записват в ключа.
Това е модула може да се заменя със по нов FRM 2 и FRM 3 на файслифт е само FRM 3
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... ll_module/
- raddy
- младши ентусиаст
-
cupra написа:Няма да си единствен много хора няма да го имат. Аз също го нямам. Това е защото има един модул FRM той контрулира почети всичко в колата фарове,централно и много други неща. Та този модул има 3 разновидности и зависи от обурудването на колата, ксенон, навигация и тн. в FRM 1 няма такива фунций като горе описаните, да се записват в ключа.
Това е модула може да се заменя със по нов FRM 2 и FRM 3 на файслифт е само FRM 3
Предполагам това значи че от менюто няма как да станат дневните светлини - а именно решението е програмирането,както при теб, нали правилно съм разбрал...

raddy написа:cupra написа:Няма да си единствен много хора няма да го имат. Аз също го нямам. Това е защото има един модул FRM той контрулира почети всичко в колата фарове,централно и много други неща. Та този модул има 3 разновидности и зависи от обурудването на колата, ксенон, навигация и тн. в FRM 1 няма такива фунций като горе описаните, да се записват в ключа.
Предполагам това значи че от менюто няма как да станат дневните светлини - а именно решението е програмирането,както при теб, нали правилно съм разбрал...
Да правилно само прекодиране.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
cupra написа:raddy написа:cupra написа:Няма да си единствен много хора няма да го имат. Аз също го нямам. Това е защото има един модул FRM той контрулира почети всичко в колата фарове,централно и много други неща. Та този модул има 3 разновидности и зависи от обурудването на колата, ксенон, навигация и тн. в FRM 1 няма такива фунций като горе описаните, да се записват в ключа.
Да правилно само прекодиране.
В крайна сметка какво трябва да направя за да не пускам всеки път фарове? Колата ми е 2005г и е боса от към екстри и маи го нямам това меню!
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Понеже не получих отговор..... За да са пускат фаровете със запалване на двг-то, от Дарукар казаха, че за кола която няма такава опция от мнюто трябва да се закачи на комп. 50лв за кола над 7год, 79лв за кола под 7 год., фаровете стоят в положение къси светлини и когато се махне ключа гаснат без да оставят светещи габарити!
Жоро 320и написа:Понеже не получих отговор..... За да са пускат фаровете със запалване на двг-то, от Дарукар казаха, че за кола която няма такава опция от мнюто трябва да се закачи на комп. 50лв за кола над 7год, 79лв за кола под 7 год., фаровете стоят в положение къси светлини и когато се махне ключа гаснат без да оставят светещи габарити!
Кажи им на Дару че има един в Пловдив който ги прави без пари!
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5