Какво знаят младите за комунизма в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какво знаят младите за комунизма в България?

Мнение от MatriX_Fucked » 08 Юли 2012, 14:07

Зам. държавният секретар Лестър Д. Малори, отговарящ за междуамериканските отношения, в меморандум, разискван с президента на САЩ, пише:

"Не съществува ефективна политическа опозиция в Куба, следователно единственото предвидимо средство, което притежаваме днес, за да отслабим вътрешната подкрепа на революцията, е чрез разочарованието и унинието, въз основа на незадоволеността и икономическите трудности. Трябва да се използва веднага всяко възможно средство за затрудняване на икономическия живот в Куба. Трябва да се отказват пари и доставки за Куба, за да се намалят реалните заплати и възнагражденията в пари, за да се причини глад, отчаяние и сваляне на правителството."

И така вече 45 години...

Подробности за живота в изолирана Куба - ейто тук:
http://bg.mondediplo.com/article217.html
Без страх, без спирачка!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 08 Юли 2012, 19:13

Мдаааа, хАмерикаааа, земята на неограничените възможностииии :clap:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 08 Юли 2012, 20:39

Започнах да чета задочните репортажи които е чел Георги Марков по радио Свободна Европа.
http://chitanka.info/book/1614-zadochni ... -bylgarija

Който го вълнува това може спокойно да почете и да види скапаната реалност-никаква промяна от тогава.Ако нямаш връзки пари и не си "наш човек" си просто една нула.
Изображение
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Юли 2012, 21:39

http://vbox7.com/play:785c70ecb8

Защото по времето на комунизма, нямаше да има такива въпроси. Чакай малко, басейна си е частен и си пускам които искам? :ranting:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 09 Юли 2012, 0:20

jordanpar написа:Много по-интересна тема би била ''Какво разбират младите под демокрация в България и има ли тя почва у нас?''
Защото с всичката свобода която ти дава живота днес,с необятната информация която има в интернет пространството,с далеч по-напредналите начини и технологии за съвременно комуникиране ,с далеч повечето на брой и по-богаташки синчета и дъщерички в наши дни и начини всеки който иска да забогатее,да се води такъв ограничен начин на живот си е направо прахосничество.
Фейсбук,скайп,аха.бг,тийнпроблем,живот в стремеж за впечатляване на хора,които не ги интересува с неща които не ти вършат работа,свободен достъп до алкохол,липса на вечерен час,всеки петък като осми декември,бяло ин дъ нос, анаболи и спорт още на 16 години не за собствено здраве и самочуствие,а че по-бързо да впечатлим вмирисаните кифли с пет седмични солариума и две кила ботокс и силикон ,които представляват днешните млади каки--еб@л съм ти и свободията,аааа пардон съвремената демокрация,рийш ли!!!!!
Всеки трети гойнянко бленува за БМВ,мерцедес или ауди,ама не щот разбираш ли е голям фен и разбирач на тия марки,ами пичките по-лесно вдигали краката с тях.Криворазбрана ''свободизация''.
Едно време се мъчехме да не порастваме бързо,сега искат от деца да преминават към зрели хора направо-еми когато прескачаш стъпала в развитието си,еволюцията ти го връща двойно.

:yes: :bowdown: :yes:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 09 Юли 2012, 2:08

Kroki написа:http://vbox7.com/play:785c70ecb8

Защото по времето на комунизма, нямаше да има такива въпроси. Чакай малко, басейна си е частен и си пускам които искам? :ranting:

Ми ако е пълно с мангали няма да стъпя в тоя басейн! Прави са си хората... циганите трябва да се отделят и да се затворят с решетки!!!!!!!!!!!! :ranting:
Изображение Изображение Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Юли 2012, 10:59

Смисъл, аз подкрепям НЕ пускането на циганите!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 09 Юли 2012, 18:01

BENZINO VN написа:Започнах да чета задочните репортажи които е чел Георги Марков по радио Свободна Европа.

ето и едно негово много интересно есе на тема "Ще изчезне ли българският народ?" ... :shock: смятай писал го е много години преди да се притесняваме дали циганите ще ни превземат...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 09 Юли 2012, 18:27

ineedmoney написа:
BENZINO VN написа:Започнах да чета задочните репортажи които е чел Георги Марков по радио Свободна Европа.

ето и едно негово много интересно есе на тема "Ще изчезне ли българският народ?" ... :shock: смятай писал го е много години преди да се притесняваме дали циганите ще ни превземат...

Ако продължиш да четеш ще видиш колко такива съвпадения ще видиш в записките му...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 08 Авг 2012, 0:10

Тва което знам аз за комунизма е само хубаво защото според мен.. баба ми и дядо ми и майка ми и баща ми си спомнят младините и само хубави спомени им нахлуват в главата... много съм мъничък аз да коментирам на такива теми ама... :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 24 Авг 2012, 14:22

Bogat-Beden написа: най-престижните и пе4еливши професии- барман,сервитьор, ТИР -аджия :)

И моряк .... та за комунизма да кажа и аз бил съм чавдарче и пионерче и за малко да стана комсомол ма се отървах де дойде "онанизма" времето когато всеки който е от партийна рода стана велик а обикновенните граждани кучетата ги яли
ПОМНЯ "лябът" на трийсе стинки Добруджа, сиренето на два и шейсет и кашкавала на три и двайсе на "СУПЕРА" така му викахме тогава на кварталния магазин .... купуваха бутилките от лимонада, бира, олио, и бурканчетата от кисело млеко .... имаше марципани родопчета и други такива шукарии заместители на "фашисткия" шоколад най-върлите комунисти тогава говереха че вносните сапуни FA Rexona ги правели от човешка мазнина .... Имаше страшни техники печки Раховец телевизори Велико Търново хладилници Мраз и Зил радиоприемници VEF и всичко това се продаваше в железарията или в "Универмага" (много тъпа дума) ... абе "чудеса" на техниката .... живот като на кино майка ми инженер работеше тогава и вземаше 250 лв пара .... баща ми моряк и у нас всичко внос ... ужас всичко у къщи беше фашистко :(
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2012, 15:09

Ужас, ужас ама като си купиш бойлер караше по едно поколение. За 20 мин е готов за къпане и като го се изкъпеш и го изключиш на другия ден вечерта има за още едно къпане :mhihi:

А не сега- Теси 2-3 год макс. Или Аристон за една торба пари с чукасиму дисплея и компютър и кво ли не. Работи точно .... 4 минути :shock: :shock: :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 24 Авг 2012, 17:30

Когато се правят оценки на "онова време", не може да се каже категорично добре или зле е било. Имало е и положителни и отрицателни моменти. Аз лично си спомням повече положителни неща, особено свързани с детството. Такова детство сега моите деца не могат да имат.
Нака само нахвърлям някои неща, които съвременните деца трудно могат да си представят - прашките, фунийките, лагерниците, игрите по строежите... Като се сетя само по цял ден на вън - нямахме мобилни телефони, но пък си имахме сигнал с уста, нямахме байкове, но си имахме сгъвайки, футболните топки бяха от кожа (не от балатум), нямаше 100 вида сладолед, но пък за сметка на това сметановия от гюма си беше от сметана... да споменавам ли за бомбичките дето правехме :mhihi:
BMW Crash master

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2012, 17:33

Ако можеше да се пътува свободно тогава,никой нямаше да се оплаква от "комунизЪма"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 24 Авг 2012, 19:26

Е.Димитров написа:Ако можеше да се пътува свободно тогава,никой нямаше да се оплаква от "комунизЪма"

Тогава този строй щеше да бъде най-великия :mhihi: сърбите са имали тази привилегия .... ааааа да не забравя и ако тогава е имало и разрешение да се купуват "фашистки" автомобили като BMW, Merc Audi бг-то щеше да е раят на земята
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата