Ниски пружини?
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Ниски пружини?
5 или 6 см...гумата ме бърка...мисля че е 6.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Мерси. Яко относителна е таа работа с пружините както стана ясно. Сега отидох до колата и разтоянието от долен ръб 16-ка до калника е 568мм. По онаа таблица от Аутодата излиза, че съм с 13мм по ниско от М5, чиито пружини отговарят на -20мм, което според мен означава, че тоя Вайтех е -35мм? Плюс минус 10мм. Иво е с вайтех -35мм ама па е с 17-ка. То остава секи който знае какви пружини и джанти е сложил да мери от жанта до калник и другите да си праат заключения с какво са и какво искат да правят. Да земем си направим една таблица ние с реални стойности или па да заключи некой темата и да мирясаме всички?! 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
KPETEH написа:Мерси. Яко относителна е таа работа с пружините както стана ясно. Сега отидох до колата и разтоянието от долен ръб 16-ка до калника е 568мм. По онаа таблица от Аутодата излиза, че съм с 13мм по ниско от М5, чиито пружини отговарят на -20мм, което според мен означава, че тоя Вайтех е -35мм? Плюс минус 10мм. Иво е с вайтех -35мм ама па е с 17-ка. То остава секи който знае какви пружини и джанти е сложил да мери от жанта до калник и другите да си праат заключения с какво са и какво искат да правят. Да земем си направим една таблица ние с реални стойности или па да заключи некой темата и да мирясаме всички?!
Зависи с кой мотор си , с алуминчо предницата подскочи

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:KPETEH написа:Мерси. Яко относителна е таа работа с пружините както стана ясно. Сега отидох до колата и разтоянието от долен ръб 16-ка до калника е 568мм. По онаа таблица от Аутодата излиза, че съм с 13мм по ниско от М5, чиито пружини отговарят на -20мм, което според мен означава, че тоя Вайтех е -35мм? Плюс минус 10мм. Иво е с вайтех -35мм ама па е с 17-ка. То остава секи който знае какви пружини и джанти е сложил да мери от жанта до калник и другите да си праат заключения с какво са и какво искат да правят. Да земем си направим една таблица ние с реални стойности или па да заключи некой темата и да мирясаме всички?!
Зависи с кой мотор си , с алуминчо предницата подскочи, ако си бил с м30б35 едно ако си м52 б28 е друго.
+ умора на метала,от който са направени пружините....

by ''kompleksa''
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Жики е прав. Те пружините беха на м60, аз бях забравил. В случая колата е по висока именно заради теглото на мотора.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- byxal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 740i/6
- Мечтае да кара: BMW е34
- Детайли за колата: черна с шадоулайн!
а разлики в Мтех има ли?!
Съдя по белезите на тях

1-5-4-8-6-3-7-2
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
ivan. написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:KPETEH написа:Мерси. Яко относителна е таа работа с пружините както стана ясно. Сега отидох до колата и разтоянието от долен ръб 16-ка до калника е 568мм. По онаа таблица от Аутодата излиза, че съм с 13мм по ниско от М5, чиито пружини отговарят на -20мм, което според мен означава, че тоя Вайтех е -35мм? Плюс минус 10мм. Иво е с вайтех -35мм ама па е с 17-ка. То остава секи който знае какви пружини и джанти е сложил да мери от жанта до калник и другите да си праат заключения с какво са и какво искат да правят. Да земем си направим една таблица ние с реални стойности или па да заключи некой темата и да мирясаме всички?!
Зависи с кой мотор си , с алуминчо предницата подскочи, ако си бил с м30б35 едно ако си м52 б28 е друго.
+ умора на метала,от който са направени пружините....
Как ги мерите тез милиметри.....на Дондуков по на равното ли....реалните стойности са ....нереални...втора употреба,части са като на жена ми луфта....на 18 е била спица,сега е мекица....

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Е ти па са... Остави я таа тема да почива в мир бре. В движение ги мериме тия неща разбира се...
ши*ана снимка съм ти постнал дека съм ги мерил. Не се обиждай - искам да съм саркастичен като теб. Втора, трета, пета употреба, няма чак такова значение при втора, трета употреба автомобил. Жените са друго нещо - не мож ги сравнява, там с годините пораства, а колата изветрява. 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
За какво са ви тия Мтех пружини и други такива ... Слагайте си нормалните и си джиткайте... Няма на писта да ходите... А и пломбите ви ще изпаднат от тия дупки по Софето... Аз съм с Айбах и смело мога да твърдя, че на една сбирка като бяхме наредили колите май мойта беше по-ниска от почти всички... Което не е много за хвалене с тия гадни спящи полицаи при които дори със 17ките пак ми опира колата... Отврат е тая работа... Иначе колата е излязла от завода с Мтех, някой и е сменил в последствие пружините, но при мене така дойде....
За какво са ви тия Мтех пружини и други такива
Сега нищо не каза

дай да сложим и тънките стабилизиращи щанги с гуми 195/65/15 ,щото масово излизали с такива
п.п. може да е писано някъде,но аз пак да попитам -външно по какво може да се познаят дали са Мтех или не?

by ''kompleksa''
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ivan. написа:За какво са ви тия Мтех пружини и други такива
Сега нищо не каза![]()
дай да сложим и тънките стабилизиращи щанги с гуми 195/65/15 ,щото масово излизали с такива
п.п. може да е писано някъде,но аз пак да попитам -външно по какво може да се познаят дали са Мтех или не?
Не съм казал такова нещо... Просто на мене ми е писнало от дупки и твърдо окачване... Ако бяхме по-човешка страна иди-дойди, ама тука в тая каруцарска България мерси...
SaSo написа:ivan. написа:За какво са ви тия Мтех пружини и други такива
Сега нищо не каза![]()
Не съм казал такова нещо... Просто на мене ми е писнало от дупки и твърдо окачване... Ако бяхме по-човешка страна иди-дойди, ама тука в тая каруцарска България мерси...
Не става въпрос за някакво брутално окачване...
Аз бих казал ,че мтех не дава никакъв дискомфорт,но за да съм сигурен трябва ми трябва отговор на този въпрос:

by ''kompleksa''
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
ivan. написа:SaSo написа:ivan. написа:За какво са ви тия Мтех пружини и други такива
Сега нищо не каза![]()
Не става въпрос за някакво брутално окачване...
Аз бих казал ,че мтех не дава никакъв дискомфорт,но за да съм сигурен трябва ми трябва отговор на този въпрос:п.п. може да е писано някъде,но аз пак да попитам -външно по какво може да се познаят дали са Мтех или не?
Предните Мтех пружини са със оранжева маркировка, а задните със зелени

- byxal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 740i/6
- Мечтае да кара: BMW е34
- Детайли за колата: черна с шадоулайн!
georgipass написа:Предните Мтех пружини са със оранжева маркировка, а задните със зелениПоне при мен така бяха ! И още нещо, разлика в комфорта спрямо стоковите не усетих

1-5-4-8-6-3-7-2
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3