Смяна масло - разлика 10 в 40 - 10 в 60 кастрол
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- S.T.T
- Потребител
-
- Кара: 320 седан Vanus
- Мечтае да кара: bmw 850 alpina...
Смяна масло - разлика 10 в 40 - 10 в 60 кастрол
Добьр ден колеги другата седмица ще сменям маслото на 3 - ката понеже почна да бие клапьн.Колегите казват , че Кастрол е маслото за бмв , но сьм чувал , че 10 в 60 е по - ''спортно'' ако мога така да го нарека.Литьр 10 в 40 го намерих за около 15 лв , та интересува ме каква е разликата между 2 - те и каква е цената на 10 в 60 за литьр поздрави !
ако е от значение двигателя е 2 , 150 коня ванус 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Смяна масло - разлика 10 в 40 - 10 в 60 кастрол
Как така маслото ремонтира клапЬни? Цената за 10В- 60 е от 25лв нагоре и не съм убеден, че ти трябва такова. Също не съм убеден, че и 10В- 40 ти е правилното масло. Само не питай защо и какво, защото е писано и дискутирано доста.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
S.T.T написа:Добьр ден колеги другата седмица ще сменям маслото на 3 - ката понеже почна да бие клапьн.Колегите казват , че Кастрол е маслото за бмв , но сьм чувал , че 10 в 60 е по - ''спортно'' ако мога така да го нарека.Литьр 10 в 40 го намерих за около 15 лв , та интересува ме каква е разликата между 2 - те и каква е цената на 10 в 60 за литьр поздрави !ако е от значение двигателя е 2 , 150 коня ванус
Колега ти чакаш да почне да бие нещо и тогава да смениш маслото ли?Общото м/у тези два типа масло е че не са за този двигател едното е полусинтетика другото е синтетично ако ме разбираш какво говоря

- S.T.T
- Потребител
-
- Кара: 320 седан Vanus
- Мечтае да кара: bmw 850 alpina...
клапьн може да бие от скапано масло , или от липса на такова
3 ката я зех преди 2 седмици а миналия собственик каза, че го е сменил.Уви не е или го е колко се каже.По щеката има , но не е в необходимото равнище вьпреки , че на таблото отчита пьлни черти без една. Иначе аз до сега сьм карал винаги с 10 в 40 и 5 - цата е сьс сьщото не ми е правила проблеми.Като цяло до сега са ме сьветвали с такова да карам 

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Колега това на таблото няма ама абсолютно нищо общо с това колко масло имаш в двигателя. То показва след колко време трябва да влезеш в сервиз по стандартите на БМВ за "профилактика" (така да се каже).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Стига с тоя клапьн. Нито е клапьн, нито той ти трака от проблем с маслото. Казва се клапАн и в никой случай един клапан няма да ти трака ако ти е по-малко маслото или е някакво гадно.
И преди като караше 5-ца мислеше, че това с чертичките ти е нивото на маслото?
Силно ти препоръчвам да отделиш време да почетеш във форума. Ще намериш интересн неща
И преди като караше 5-ца мислеше, че това с чертичките ти е нивото на маслото?

Силно ти препоръчвам да отделиш време да почетеш във форума. Ще намериш интересн неща

6 мнения
• Страница 1 от 1