Впечатления от 528I?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Впечатления от 528I?
Turturelo написа:^ нали знаеш, че това е Е60?
Не смятам че е различно при F10
Tool - Fear Inoculum
^ E60 545i е атмосферен V8 бензин, F10 528i е 4 цилиндъра бензин с турбо. Въпросният E60 535d бе първата генерация с 272 к.с., настоящата 535 е 313 .. двете поколения имат тотално различно обезшумяване, та едва ли.. сигурно си прав.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Абе разбирам, че ме тикате към дизела и честно да кажа започвам да се оглеждам и за 530D
. Освен това, той нали подлежи на тунинговане този двигател? Или още е рано да се говори за чипване?

BMW предлагат фабричен чип тунинг при които гаранцията остава - не съм сигурен обаче дали го има за 530д. Не те тикаме никъде просто минусите които изтъкна за дизела не са вярни. Иначе като се качиш на 2те коли ще разбереш коя искаш.
Tool - Fear Inoculum
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Ами аз кой знае какви минуси не съм и споменал, даже казах, че няма смисъл да започваме спор, но едно добре издържано изтъкване на минуси и плюсове би било не лоша идея. Към Модовете
: знам, че темата бенз.<>дизел е покъртително издъвкана, но може би ще е добре да се погледне на нея от гледна точка на новите технологии, които изкарват дизела все по-напред. Ако ли пък не съм прав, ще я приключим веднага и ще си остане питанката ми за 528I Vs. 530D.

Emooo написа:BMW предлагат фабричен чип тунинг при които гаранцията остава - не съм сигурен обаче дали го има за 530д. Не те тикаме никъде просто минусите които изтъкна за дизела не са вярни. Иначе като се качиш на 2те коли ще разбереш коя искаш.
би ли споделил повече информация?
ivo1bg написа:Ами аз кой знае какви минуси не съм и споменал, даже казах, че няма смисъл да започваме спор, но едно добре издържано изтъкване на минуси и плюсове би било не лоша идея. Към Модовете: знам, че темата бенз.<>дизел е покъртително издъвкана, но може би ще е добре да се погледне на нея от гледна точка на новите технологии, които изкарват дизела все по-напред. Ако ли пък не съм прав, ще я приключим веднага и ще си остане питанката ми за 528I Vs. 530D.
не подценявай после и момента с продажба - докато от 530d ще намериш пазар веднага, при 528i ще ти трябва повечко време..
Аз съм човек с доста тежък крак и динамиката никога не ми е достатъчно, но ако трябва да гледам обективно за ежедневна кола повече от 30d не ти трябва в лек автомобил. Добра динамика, надеждна кола, икономична за мощността си и дори да си в настроение в 200+ km/h скорости отговаря на изискванията. Държи си цената, бих метнал едно xDrive в концепцията и е идеалната кола. Апропо не съм бил никога фен на 5Series, но F10 ме накара да го сложа в списъка си на следващ автомобил.
Turturelo написа:Emooo написа:BMW предлагат фабричен чип тунинг при които гаранцията остава - не съм сигурен обаче дали го има за 530д. Не те тикаме никъде просто минусите които изтъкна за дизела не са вярни. Иначе като се качиш на 2те коли ще разбереш коя искаш.
би ли споделил повече информация?
http://www.bmwusa.com/Standard/Content/ ... erkit.aspx
Tool - Fear Inoculum
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Влади, понеже Ф10 е и в моя списък със следващите
, според теб това е оптималния мотор на серията така ли? като изключим подразделението де
иначе аз до вариант Х едва ли ще стигна

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Това с продажбата в последствие почти никога не ми е минавало през главата, защото обикновенно си карам колите достатъчно дълго за да не мисля толкова напред. Сегашната я карам близо 5 години. Но въпреки това си абсолютно прав. Останалото, което сподели, напълно ми влиза в концепцията и ме удовлетворява и за това наистина започвам да клоня към такъв двигател. Има и още нещо, което ме блъска в такава посока и то е, че близък приятел, който живее в Германия си взе такава от магазина и като го питам нещо, само ми мучи с изцъклени очи и вика "няма такава кола".
Convertible написа:Влади, понеже Ф10 е и в моя списък със следващите, според теб това е оптималния мотор на серията така ли? като изключим подразделението де
![]()
Винаги съм твърдял, че много зависи за какво и как си ползва човек колата, какво търси в колата, колко кара, колко е "удовлетворяващата" го динамика ... отделно веднъж на xDrive през зимата в България и пътувания в страна - никога повече нормално мислещ човек няма да се върне на rwd. Според мен това е смисления двигател при положение, че човек вади парите и си купува колата. Под това отново подчертавам, че не е варианта, в който му я купува някой друг, а работещ разумен индивид си избира оптимална кола. 550i xDrive е страхотна кола ... обичам я .. обожавах всеки километър в нея, но ако си ползва човек колата активно и трябва да я продаде след това, трябва да е самоубиец, за да я поръча. 525d също е чудесна кола, но ако пътува много и има динамичен начин на шофиране то по-високи километри има нещо, което и липсва. Поне през моята призма. Не че не стоях зад едно S65AMG с F11 525d xDrive от Белград до границата и пича караше мъжки - напълни ми душата. Да, на правите ме оставяше точка в огледалото, но се налагаше да намаля заради велия трафик на моменти и го настигах. 520d също е чудесен автомобил. Ако карате харизматично и нямате голям размер обувки има феноменален разход и достатъчно динамика. Много зависи ..
ivo1bg написа:Това с продажбата в последствие почти никога не ми е минавало през главата, защото обикновенно си карам колите достатъчно дълго за да не мисля толкова напред. Сегашната я карам близо 5 години. Но въпреки това си абсолютно прав. Останалото, което сподели, напълно ми влиза в концепцията и ме удовлетворява и за това наистина започвам да клоня към такъв двигател. Има и още нещо, което ме блъска в такава посока и то е, че близък приятел, който живее в Германия си взе такава от магазина и като го питам нещо, само ми мучи с изцъклени очи и вика "няма такава кола".
точно, че караш 5+ години би следвало да те замисля още повече колко ще струва колата след толкова време.. заедно с дори по-важното е естествено колко километра правиш на година, което би следвало да ти даде смислена калкулация за разлика в гориво и обезценяването. Дори и да и се въртят малко километри след 5 години не можеш да искаш много по-висока цена, заради това че колата е малко карана. В някой случай това е ценно предимство, но не и при масов автомобил като 5Series. Моята настояща кола за четири и половина години е загубила 100 000лв. от началната си цена.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Когато съм си купувал кола, наистина не съм се замислял за момента на продажбата и, защото той по презумция ми е далеч във времето. Никога не съм си купувал еднодневки, освен в случаите, когато сам си ги правя такива
. И в този ред на мисли като купувам кола не правя (не съм правил) сметка за колко и как ще я продам след време. Ако днес си купувам кола за 100 пари, много-много не ме интересува дали след 5-6 години тя ще е 20 или 25 пари. Разбира се ако днес трябва да продавам колата си е обратното и живо ме интересува дали ще я продам за 20 или 25, но такъв тип човек съм и за това е хубаво да се водят подобни дискусии, за да се виждат и други гледни точки и човек да може да вземе "информирано решение"
. За съжаление минаха годините, в които взимах импулсивни решения, но времето минава и сега все по-често обмислям и претеглям нещата. Още повече, че знам, че има време за всичко и за никъде не бързам.
На кратко, колата я карам всеки ден, като в повечето случаи е на кратки разстояния и то в центъра на София. Един два пъти в седмицата ми се налага да отида някъде из страната и тогава ми пораства номера на обувката, та за това ми трябва по-......така да бъде мощността. Иначе на година минавам около 20-25 000км. с личната си кола. Та с тези данни и доводите дадени от теб, мисля, че 530D/xD ще бъде едно отлично решение.

На кратко, колата я карам всеки ден, като в повечето случаи е на кратки разстояния и то в центъра на София. Един два пъти в седмицата ми се налага да отида някъде из страната и тогава ми пораства номера на обувката, та за това ми трябва по-......така да бъде мощността. Иначе на година минавам около 20-25 000км. с личната си кола. Та с тези данни и доводите дадени от теб, мисля, че 530D/xD ще бъде едно отлично решение.
Аз също не съм от най-пресметливите купувачи на автомобили, но след като се огледах в по-неразумни автомобили началото на тази година стигнах до извода, че вече е време да се позамислям за тези неща .. особено с икономическата обстановка в България и реалните бъдещи купувачи, когато реша да си сменям возилото (обикновено след 3 години). Затова и минах на смислен вариант.
Моят съвет е да отидеш и да вземеш едно 530xd и да се повозиш един уикенд. Само d вече трудно ще намериш в дилърите, просто всичко живо пазарува xDrive.
Моят съвет е да отидеш и да вземеш едно 530xd и да се повозиш един уикенд. Само d вече трудно ще намериш в дилърите, просто всичко живо пазарува xDrive.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Turturelo написа:Аз също не съм от най-пресметливите купувачи на автомобили, но след като се огледах в по-неразумни автомобили началото на тази година стигнах до извода, че вече е време да се позамислям за тези неща .. ......

В крайна сметка наистина ще покарам 2-3 автомобила и може би накрая ще взема едно 530xD. Със сигурност колата няма да е нова, защото покупката на чисто нов автомобил ми е извън границите на разумното и ще гледам за Premium Selection на 1-2 години по възможност от Германия.