Въпрос/чета за Е90 330д (блутут и ск.кутия)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Въпрос/чета за Е90 330д (блутут и ск.кутия)

Мнение от BMW120 » 23 Авг 2012, 7:11

Купих една 330д (с здраве да си я карам :bchug: ) и видях че нямам блутут което за мен е доста важна екстра имайки предвид и факта, че 30мин след като я взел ме спряха за говорене по телефона :ranting: , та въпроса ми е може ли да се инсталира блутут и колко би ми струвал...не говоря за разни паррот или подобни а за този който си го има в навигацията....

Другия въпрос е относно скоростната кутия и т.н. когато я купих я карах в БМВ да я прегледат и ми казаха, че нещо по картер/скоростна кутия се омаслило и трябвало да се сменя маслото на скоростната кутия и някаква пласмасова джаджа ама не разбрах каква, май датчик ли е какво е....някой да има представа колко парички е това удоволствие.

Иначе колата върви на копеле....влюбен съм в нея :kuku: :kuku: :kuku:

И да ви питам градско колко ви гори и извънградско със скорост около 170-190 (за хората със същия мАтор)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D

Re: Въпрос/чета за Е90 330д (блутут и ск.кутия)

Мнение от alex70 » 23 Авг 2012, 8:35

Aко скоростната кутия е автоматик смяната на масло + филтър+ датчик излиза около 500 лв в нормален сервиз. Поне на мене ми излезе толкова (320 д) .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: M3

Мнение от Lamjta » 23 Авг 2012, 9:09

Колега най-вероятно ти сълзи скоростно масло от между скоростите и пластмасовия картер -филтър на самите скорости.
Той се стяга с много болтчета към скоростите и по принцип с притягане няма да се преустанови теча.
Най-много да спукаш капака. Задължително си провери количеството масло в скоростите, защото сигурно е намаляло от теча.
За най-сигурно смени картер-филтъра, маслото, буксата за кабела/от нея също може да тече масло/, и при смяната на тези консумативи да ти продухат охладителя на скоростите, така ще си обслужил цялата скоростна кутия.
Аз лично незнам за подмяна на датчик при скоростите който може да дава проблем за теч.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Авг 2012, 9:42

Има ретрофит кит за блутут, но мисля, че е само варианта с конзола в подлакътника, не може да се вкара в навигацията или радиото. Най-малкото, трябва да разкостиш половината купе, за да вкараш антените, но зависи колко твърдо си решил да го инсталираш. Най-добре питай при дилър дали може и какво струва.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 23 Авг 2012, 10:50

Зависи дали колата ти има подготовка за блутуут или не. Това можеш да го разбереш като си провериш кабелите или екстрите по вина. Ако имаш подготовка, ти трябва само 1 модул и програмиране на колата, без разглобяване.

В противния случай, разкостването не е чак толкова голямо.Маха се задната седалка, няколко пластмаси на страничните колони (средна и предна) и леко се "открехва" тавана отпред до челното стъкло, за да се набутат кабелите до плафона, където са антената и микрофона. Не знам само от къде ще намериш кабелите за микрофона и антената, мисля че не вървят към ретрофит кита. Аз на времето взех цяла инсталация от някаква горяла италианка и си взех нужните кабели от там. Не помня колко точно ми излезе цялото начинание на времето, но мисля зе беше някъде около 800лв.
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93