Ръжда прагове ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Ръжда прагове ?

Мнение от Centurione » 15 Авг 2012, 15:57

Здравейте колеги,
Праговете на колата ми( БМВ Е34 ) са тръгнали да гният(най-вече зад предна лява гума). Да ги правя ли или да купувам нови? И стават ли фейс-лифтови прагове на модел(520) от 1988г? Ще съм благодарен и ако дадете ориентировачни цени за нови прагове! :yes:
Live forever or die trying

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Ръжда прагове ?

Мнение от VesoPesa » 15 Авг 2012, 20:55

Праговете са еднакви и за всички 34-ки.
Цената на праг е 75 лева от хубавите(за подробности на лично да не е реклама)
Ти сам си прецени кое ще ти е по-изгодно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 16 Авг 2012, 17:51

Смяна е оправията. Кърпенето не е решение. Моите бяха втасали, смених ги и бабичката светна. Цената колегата ти я е написал.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 16 Авг 2012, 18:23

Благодаря за отговорите, вече взех решение. :angel:
Live forever or die trying

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Авг 2012, 19:21

а заден десен панел дали се продава?
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 16 Авг 2012, 21:57

Bavarishe написа:а заден десен панел дали се продава?

Дамммммммммм :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 19 Авг 2012, 14:10

предпочитам да правя ръжда,отколкото да възстановявам уморена кола.Части има и това е добре :D
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Авг 2012, 13:36

И освен отпред зад гумата сигурно и отзад е смърт. То нормално де на 20 години кола, гумите хвърлят всякакви лайна там няма начин просто.
Аз взех 2 нови сега ги правя в момента. При свалянето на левия праг установих, че е кърпена някога(Прага е сменян от заварката до задната гума)
Смятам после да ги нахраня с горено масло докато прелее и след това да го източа и какво остане вътре остане и колко изкара изкара.
Хубаво е по принцип при смяна и ръба на пода да се оправи както трябва, че ако се разчита на стария нещата не отиват на добре
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 20 Авг 2012, 18:40

DLVasilev написа:И освен отпред зад гумата сигурно и отзад е смърт. То нормално де на 20 години кола, гумите хвърлят всякакви лайна там няма начин просто.
Аз взех 2 нови сега ги правя в момента. При свалянето на левия праг установих, че е кърпена някога(Прага е сменян от заварката до задната гума)
Смятам после да ги нахраня с горено масло докато прелее и след това да го източа и какво остане вътре остане и колко изкара изкара.
Хубаво е по принцип при смяна и ръба на пода да се оправи както трябва, че ако се разчита на стария нещата не отиват на добре

Само виж да нямаш дупка от прага към купето, че такава смрад настава след наливането на маслото :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Авг 2012, 19:18

alchohol написа:
DLVasilev написа:И освен отпред зад гумата сигурно и отзад е смърт. То нормално де на 20 години кола, гумите хвърлят всякакви лайна там няма начин просто.

Само виж да нямаш дупка от прага към купето, че такава смрад настава след наливането на маслото :ranting:

Запушват се всички отвори отвсякъде, и се налива откъм веждата отзад, та да може и нея да я покрие, след това се отпушват по един отвор отгоре и дренажите отдолу, да се изтече.
Аз преди малко вдигнах мокета и.......имам нужда от прегръдка :mhihi:
Толкова влага и толкова мъка изтекоха. Откъде се взеха мамицата им
Асфалтовото покритие и него го свалих и под него същата история(Влага), но там не е прогнило поне.
И на майстора дето я е правил да му го тура и на него ако си беше свършил преди години работата като хората сега нямаше да се занимавам с това
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 20 Авг 2012, 19:44

Моята от дясно някой разбирач, като я е вдигал на крик е прецакал тапата на пода. Естествено въбще не съм видял това при покупката на бабето. Миналата година я запуших със силикон, но за съжаление не повдигнах мокета. Сега като смених праговете реших да погледна за да видя как е положението. Не от прегръдка, а от валидол имах нужда след като видях какво се беше случило. Вода, кал, изгнила ламарина, пак кал и така до откат. Сигурно 2-3 литра съм изцедил от дунапрена. И ето как от едно куцо повдигане е угнил пода в под краката на пасажера. Тенекиджията го беше кръпнал, ама отвътре да погледне- къде ти :ranting:. Затворил гняста и готово. Два дни си играх със сушене, мазане с ръждопреобразувател и боядисване на пода отвътре.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 20 Авг 2012, 21:09

И при мен беше така и от двете страни !...Наистина на човек му трябват успокоителни след такава гледка ...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 20 Авг 2012, 21:48

Хора, мислех си, че съм сам в тая гадна приказка :mhihi:
Проверете си и под тонколоните в краката какво е положението, че при мене и там е зле(просто бръкнете с ръка до дъното, ако има нещо ще го усетите веднага), под гредите на седалките понеже е кухина и там е така, та утре ще ги демонтирам тия греди да открия кухината и да я обработя и нея и това само от лявата страна, а като се сетя, че от дясната ме чака същото че и отгоре лошо ми става.
Поне 2-3 см лента от пода трябва да я изрежа, да изградя наново най-долната част на вътрешните прагове, да изградя и ръба на външните прагове отдолу, да напасна новия праг, да го запечатам с нещо силно, да изградя няколко вътрешни профилчета дето преебах, понеже не знаех, че са там след това битуми, шагрени, глупости и това само защото майстора си е оставил ръцете и защото в нашата мила родина сипват сол, лайна, киселини и шитни само и само да не чистят
А Погледнете си и под задните седалки какво е положението. Пада се баш на най-забутаното място в ъгъла откъм вратите. При мене отляво е дупка, отдясно е тръгнало, а преди година нямаше и точица.
В багажника от лявата страна, там дето седи усилвателя на хай-фи то-пада се вътрешната част на калника и там е тръгнало, но все още подлежи на спасение.
На много 34-ки забелязвам тръгва и ръба на задните калници над бронята точно(Най-често отляво, не знам защо)
Изображение
Ето едно от стандартните места. Не се ли збави навреме става като при мене после
Изображение
За праговете и веждите говорих малко по-напред
Изображение
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 21 Авг 2012, 19:25

ee кат гледам тия снимки мойта е кат нова
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 21 Авг 2012, 19:31

А аз като гледам за пореден път се убеждавам, че е по-добре човек да вземе италианка дет е карана с 3 литра масло 30 К км, отколкото перфектна германка... Мотор се прай, сменя и т.н., ама тая пущина ръждата няма спиране.

Следваща

Назад към E34