Загрява при каране с висока скорост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Загрява при каране с висока скорост
А сигурен ли си, че новия термостат работи правилно? Намери някакъв стар термостат, изтърбуши го и пробвай така.
Ами почваш отначало проверяваш термостата еле да е нов , махни го и карай така на висока скорост виж какво се случва . Има доста случаи на нов термостат неработещ коректно и както и на почистен радиатор ,а отвътре няма добра пропускливост , това съм чел многократно по форума. Обезвъздушаването провери пак знам че е по-трудно при бензинките , парно имаш ли жегаво.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако не е от термостата радиатора е чист няма течове и е добре обезвъздушена системата остават само възможните
1 калпава водна помпа с недостатъчен дебит
2 недобре извършен ремонт на главата
По метода на елиминирането вече виждам че си отстранил някои от възможните причини но друг начин няма.
По метода на елиминирането вече виждам че си отстранил някои от възможните причини но друг начин няма.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Jordana написа:Ако не е от термостата радиатора е чист няма течове и е добре обезвъздушена системата остават само възможните
И аз си мисля за водна помпа нещо тази новата не ми хареса как се върти шаибата свалих я наново да проверя при 4 месечна експлатация в какво състояние е , и изглеждаше добре видимо нямаше нищо нередно, термостата го пробвах как отваря и на колко градуса и изглеждаше добре , но дали отваря докрай

За сега благодаря за съветите
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Може и новата помпа да няма достатъчен дебит,както предположиха "по-нагоре".
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Колега след като пробваш без термостат или пробит такъв и резулата пак е греене пробвай с оригинална водна помпа с пластмасова турбинка от някой приятел назаем или от другаде и сподели за резултата,че много ми е интересно дали наистина колегите тук във форума са прави,че оригиналната пома с пластмасовите лопатки е с по-голям дебит.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Помпите с метална турбина са с доказано по-нисък дебит. Само че говорим за няколко градуса, а не за прегряване чак. Освен ако тая, дето си сложил е съвсем неефективна. Иначе да - най-добре когато се сменя помпа, да е оригинална с пластмасова турбинка.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Ако колата някога преди да я купиш е карана с вода,отвътре по тръбичките полепва котлен камък и намалява топлоотдаването.Пробвай с друг радиатор.При мен симптомите бяха същите и се оказа радиатора.Успех! 

- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Колега да се включа и аз, при мен проблема е точно същия мотора пак е М52Б28 карам без термостат двата ми радиатора са съвсем чисти лично съм ги свалял и почистил, сега остана да проверя и водната помпа че моята е с металната турбинка и тя ме съмнява дали прави необходимия дебит. Че и аз се виждам вече в чудо .
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
cool_ice написа:Колега да се включа и аз, при мен проблема е точно същия мотора пак е М52Б28 карам без термостат двата ми радиатора са съвсем чисти лично съм ги свалял и почистил, сега остана да проверя и водната помпа че моята е с металната турбинка и тя ме съмнява дали прави необходимия дебит. Че и аз се виждам вече в чудо .
Ти си провери мъркучетата от главата към ел.клапаните за парното,да не изпускат налягане и течност.Миналото лято не грееше нали? А от тогава само термостат и водна помпа си сменял и тези мъркучета.
Ако е помпа ,трябва сериозно да се е скапала,особенно ако турбинката и не е лята а със заварявани лопатки посредством точкови заварки.На мен ми се струва,че разликите в дебита между металните и пластмасовите турбини ще да е малка и чак до критични аномалии едва ли биха довели.
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
cool_ice написа:Колега да се включа и аз, при мен проблема е точно същия мотора пак е М52Б28 карам без термостат двата ми радиатора са съвсем чисти лично съм ги свалял и почистил, сега остана да проверя и водната помпа че моята е с металната турбинка и тя ме съмнява дали прави необходимия дебит. Че и аз се виждам вече в чудо .
колега, да се кара без термостат е напълно грешно, когато в по горния си пост написах че ще пробва без такъв имах на предвид че ще пробвам с пробит с 8мм дупка а не без да има никакъв тъй като по този начин меша двата кръга и проблема става още по голям. След проба с пробит термостат и нова водна помпа проблема си остана и се оказа от климатика

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Аз обаче не разбрах важната подробност дали колата ти заграваше само когато е включен климатика и скоростта ти е висока или и при изключен климатик.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Малко съм предубеден към такова лесно решение на проблема главно поради две причини
1 Какво общо има климатика с охладителната система ? Според мене нищо освен че се ползва неговата ел перка ако е с допълнителен датчик във водния радиатор
2 Как въобще е включвал този климатик на такива налягания 30 бар ? Той би трябвало да изключи от пресостата много по рано и по ниско и по високо налягане ако е запушен капиляра
Според мен такива аномалии в температура само при екстремни натоварвания или много високи външни температури говорят за проблеми в начален стадий и обикновено с течение на времето се задълбочават .Всеки случай е сам за себе си така че дано се е оправило от климатика но на мен не ми се вярва да е само това.
1 Какво общо има климатика с охладителната система ? Според мене нищо освен че се ползва неговата ел перка ако е с допълнителен датчик във водния радиатор
2 Как въобще е включвал този климатик на такива налягания 30 бар ? Той би трябвало да изключи от пресостата много по рано и по ниско и по високо налягане ако е запушен капиляра
Според мен такива аномалии в температура само при екстремни натоварвания или много високи външни температури говорят за проблеми в начален стадий и обикновено с течение на времето се задълбочават .Всеки случай е сам за себе си така че дано се е оправило от климатика но на мен не ми се вярва да е само това.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Не им харесвам точно това на охладителните системи на БМВ-тата ни(говоря за тези с големите двигатели),че работят на предела си.Всичко сменено,всичко здраво а все пак при температура над 35 градуса на вън и малко повече обороти и скорост и хайде стрелката на температурния датчик тръгва надясно.
Dream_BMW написа:Не им харесвам точно това на охладителните системи на БМВ-тата ни(говоря за тези с големите двигатели),че работят на предела си.Всичко сменено,всичко здраво а все пак при температура над 35 градуса на вън и малко повече обороти и скорост и хайде стрелката на температурния датчик тръгва надясно.
И аз съм забелязал същото, оф отдъхнах си щото вече си мислех че изперквам

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3