Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Re: Демпферна шайба - проверявайте
koleto_78 написа:По-горе си написал цена от 315лв за SNR и ако е 220лв тогава Кортеко-то идва много по-скъпа.Аз сложих Дайко.Колко ще кара и дали става незнам.
Това е цената без отстъпа, а с отстъпка е около 220 лв
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
© написа:Не знам дали сте обърнали внимание на случаите когато се слага една шайба, след 5000км се слага нова, след това пак има някакъв проблем и така ... За това внимавайте. Всъщност дори не знам дали са описани в темата, но аз познавам няколко човека с подобни проблеми. А mitaka7 продава авточасти
От него си поръчах шайбата и утре идва при мен.Още утре като взема демпферната шайба и всички ролки съм подготвил да подменя и живот и здраве ще се види всичко.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
От толкова много щайби, които съм продал, от Кортеко всички са доволни. Други марки въобще не искам и да продавам. 
Много хора бъркат като се подлъгват от цената - взимат по-евтина, но после излиза по-скъпа.

Много хора бъркат като се подлъгват от цената - взимат по-евтина, но после излиза по-скъпа.

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
1. След като купих колата се оказа разбита шайбата смених я с някаква турска която ми препоръча един майстор идиот!
и така я сложи че изпадна.
2. Както и да е след като изпадна я върнахме обратно и колата изкара около 500км с нея
3. След като се разби турската шайба взех шайба Гейтс "уж добра марка" тя изкара 10 000км. не изпадна а ми скъса ремъка и си останах да чакам пътна помощ отново. Беше се спраскала доволно.
4. Започнах да си мисля че да спрасква шайбите може да е разбито нещо при вала
но ме оспокоиха че всичко е точно и е било просто "късмет" със шайбите
5. Сега вече съм с такава от Акционерно Дружество Дару Кар
От тук стигнах до извода че не съм толкоз богат да купувам евтини неща. Това е 4-та шайба на колата от както я имам 3 години, от тук колеги си правете извода сами за себе си защото на мен ми идваше да засиля тъпата кола в язовира!

2. Както и да е след като изпадна я върнахме обратно и колата изкара около 500км с нея

3. След като се разби турската шайба взех шайба Гейтс "уж добра марка" тя изкара 10 000км. не изпадна а ми скъса ремъка и си останах да чакам пътна помощ отново. Беше се спраскала доволно.
4. Започнах да си мисля че да спрасква шайбите може да е разбито нещо при вала

5. Сега вече съм с такава от Акционерно Дружество Дару Кар

От тук стигнах до извода че не съм толкоз богат да купувам евтини неща. Това е 4-та шайба на колата от както я имам 3 години, от тук колеги си правете извода сами за себе си защото на мен ми идваше да засиля тъпата кола в язовира!

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
така е колега. аз затова директно в АД-то за оригинална понеже не ми се занимава повторно.
сигурен съм обаче, че има и добри алтернативни марки като Кортеко, които споменават колегите по-горе. Просто нямах възможност да ги проучвам понеже мойта шайба почти се разпадна, а в София живея близо до АД-то и реших да им пия от безплатното кафе докато я сменят
изпих 3 кафета даже, че се изнервих от цената хахахахахах.
друг аргумент в полза на истинска шайба е, че често пътувам по АМ Тракия и ако се разпадна някаде заради нея пак ще има 200-300лв пътна помощ. така, че по-добре пари за шайба отколкото на мародерите...
имам приятел, който кара 330-ка като мойта с рециклирана шайба за 100лв в Пловдив и ще го видим колко ще изкара. за всеки случай си запазих старата ако се наложи нещо занапред...
сигурен съм обаче, че има и добри алтернативни марки като Кортеко, които споменават колегите по-горе. Просто нямах възможност да ги проучвам понеже мойта шайба почти се разпадна, а в София живея близо до АД-то и реших да им пия от безплатното кафе докато я сменят

друг аргумент в полза на истинска шайба е, че често пътувам по АМ Тракия и ако се разпадна някаде заради нея пак ще има 200-300лв пътна помощ. така, че по-добре пари за шайба отколкото на мародерите...
имам приятел, който кара 330-ка като мойта с рециклирана шайба за 100лв в Пловдив и ще го видим колко ще изкара. за всеки случай си запазих старата ако се наложи нещо занапред...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
личен опит-никакви рецеклирани или други марки освен оригинална,защото излиза да си вземеш няколко ментака вместо оригинална и ще минеш цената от 500-600 лева 

- csx
- кандидат ентусиаст
-
Монтирах демпферната шайба от Митака и всичко е на шест.Направих няколко обиколки със силен форсаш и нямам никакви забележки и се надявам така и да си остане.Поздрави и благодарности на Митака.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
unikalen88 написа:личен опит-никакви рецеклирани или други марки освен оригинална,защото излиза да си вземеш няколко ментака вместо оригинална и ще минеш цената от 500-600 лева
Не е точно така, рециклирах си турбината но на правилното място и вече 30 000км никакви ядове не съм имал. Колата върви страхотно но подпушва, което ме дразни. Въпреки, че изхвърлих катализаторите се съмнявам, че е от тях.

Извода ми е или рециклираш оригинална част или си купуваш същата оригинална!
csx написа:Монтирах демпферната шайба от Митака и всичко е на шест.Направих няколко обиколки със силен форсаш и нямам никакви забележки и се надявам така и да си остане.Поздрави и благодарности на Митака.
В началото всичко е на шест, изчакай 10 000км.-20 000км. и тогава ще си покаже ако нещо не е като хората. И при мен с демпфера всичко беше повече от ОК но за 3 000км. имайки предвид, че караме автомобили на над 200 000км, 300 000км. и тези шайби най-вероятно не са сменяни никога. Сам си направи сметка колко километра трябва да минеш за да изпадне или се разбие шайбата ако всичко е нормално!

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Август 2010 сложих Кортеко закупена от Елит Кар във Варна.Дори като я смених пуснах снимки (около 10та страница в тази тема). Да съм минал макс 25 000км. ( карам и друга кола) .
В момента шайбата е за смяна. Свалиха я и имаше много луфт и от там се чува отвратително тракане особено на място като работи.
Тук чета само добри отзиви за Кортеко ама аз не останах доволен. Може да съм случил на менте или калпава бройка - не знам ! Но е за смяна.
В момента шайбата е за смяна. Свалиха я и имаше много луфт и от там се чува отвратително тракане особено на място като работи.
Тук чета само добри отзиви за Кортеко ама аз не останах доволен. Може да съм случил на менте или калпава бройка - не знам ! Но е за смяна.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
В тази тема няколко пъти съм писал, че по-хубаво специално за демпферната шайба от оригинална няма. Кортеко-то е най-добро от афтър маркетите. Въпроса обаче опира до финанси и хората като чуят 500лв им става лошо. Явно не всеки може да си позволи да си купува оригинални части. Има елементи, с които компромиси обаче не трябва да се правят. А като гледам как ги рециклират, направо ми става лошо. Ама като няма парички е така. За това има си и лаф, който е много верен - евтиното винаги излиза по-скъпо....
За това мислете преди да купувате.
За това мислете преди да купувате.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Митак аз не съм те упреквал в нищо колега
Тук сме за да си помагаме и споделяме опит нали така
Просто казах какво се случи с моето Кортеко за има няма 24 000 км. Може и менте да е била . Аз и преди да я купя бях на мнение ,че оригинала е най-доброто. Просто такава беше ситуацията тогава и се доверих на Качеството на Кортеко

Просто казах какво се случи с моето Кортеко за има няма 24 000 км. Може и менте да е била . Аз и преди да я купя бях на мнение ,че оригинала е най-доброто. Просто такава беше ситуацията тогава и се доверих на Качеството на Кортеко

Последна промяна Kalinski на 18 Авг 2012, 8:07, променена общо 1 път
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
няма кортего няма нищо само оригинална,няма смисъл да се заблождават само хората,моята за 10 к е същата,на празен ход трака си е*е мамата.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
Колега, ти си сложил най- калпавата демпферна шайба дайко, която е пълна смешка....Даже си дал много пари за нея.
Не виждам кой залъгва хората като лично аз доста отдавна повтарям ОРИГИНАЛНОТО е най-доброто. Всичко друго е компромис.
калински, нищо лично към никой. Защо реши, че аз съм собственика на Кортеко?
Шегата настрана, но има много хора, които са доволни от Кортеко-то. За това го казвам, че на който не му се дават пари за оригинал, Кортеко-то е най-добър вариант от всички останали афтър маркети.
Не виждам кой залъгва хората като лично аз доста отдавна повтарям ОРИГИНАЛНОТО е най-доброто. Всичко друго е компромис.
калински, нищо лично към никой. Защо реши, че аз съм собственика на Кортеко?

- Koki4`
- Потребител
-
- Кара: e46 320D-136 / e61 525xD
- Мечтае да кара: е92 - 335D
А какво ще кажете за SWAG , някой има ли наблюдение или ползвал ли е техните шайби. 

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
ОРИГИНАЛ колега няма сваг маг слагаш оригинала и колата като я пращаш на вторични шайбата ще е там и здрава най вече
Алкохол ДА шофьорлък НЕ