Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Изглежда запазено, но годината не е тази
Няма никакви екстри освен 4-те ел стъкла, километрите е ясно положението. Отиди и я виж, стига да е добре технически, екстри ще си сложиш полека лека. Коментар на цената би трябвало да има сериозен 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
vaskop написа:Здравейте!Тази дали е ходил някой да я гледа
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Читава се вижда,но те на снимка всички са кукли!Ако има колеги от Пловдив и знаят за читаво Е46 320 D ,да пишат на личен,много ще съм благодарен!От 2 месеца обикалям из града и съм меко казано потресен от кошовете ,който се продават за по 6-7000 лв!
Малко е поизлъгал с годината на производство. Иначе изглежда добре, но все пак не е лошо да се види на място.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
vaskop написа:Здравейте!Тази дали е ходил някой да я гледа
Читава се вижда,но те на снимка всички са кукли!Ако има колеги от Пловдив и знаят за читаво Е46 320 D ,да пишат на личен,много ще съм благодарен!От 2 месеца обикалям из града и съм меко казано потресен от кошовете ,който се продават за по 6-7000 лв!
Релефа на волана не е оригигинален. Правят го като услуга в една фирма. С други думи явно е бил доста гладък -> колата е поне на 200хил. Не че е много за тази кола, но все пак. Топката на скоростите също не е оригиналната или е оригиналната, но подложена на същата процедура като волана. Останалото поне по снимки изглежда добре. Аз бих отделил време да я видя въпреки измислената година и километри.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
pimpo написа:Релефа на волана не е оригигинален. Правят го като услуга в една фирма. С други думи явно е бил доста гладък -> колата е поне на 200хил. Не че е много за тази кола, но все пак. Топката на скоростите също не е оригиналната или е оригиналната, но подложена на същата процедура като волана. Останалото поне по снимки изглежда добре. Аз бих отделил време да я видя въпреки измислената година и километри.
Пръскан е със шегрен - само една фирма в Горубляне го правят. (известна е, но няма нужда да й правя реклама като я кажа)
Този волан за да се изтърка

И да поправя колегата които съм цитирал - не знам колко коли си виждал на 200хил, но тази кола ако съдиме по волана най-вероятно е 2 х 200хил. км. (а и по това, че е нов внос в БГ без доказани километри).
Като гледам книжката.. не разбирам смисъл да се снима по този начин, второ се съмнявам да е от тази кола.
Според мен ако наистина беше от тази кола това си е истинска находка (но волана ме връща в реалността)... на 60хил е била '05г. - на 100хил. е била '09г. - следователно ако напрвиме проста сметка за 4 години е минавала по 10хил. на година (грубо) - от '09г. до сега са 4 години което ако се кара по същия начин (а принципно доста сервизни кинижки съм видял и последните години почват да карат по-малко) са пак 40хил. километра - следователно тая кола според книжката релано ще е 140 - 160хил. км. което за Е46 320Д 2000г. си е направо прецедент. А на 150 - 160хил. този волан не вярвам да се изтърка, дотолкова, че да се наложи въстановка. А и знам, че колите се купуват за да се карат.
Другото което не ми хареса.... автокъщата на всяка обява пише "чисто нова" и никакво допълнително описание.
Освен другото... за тези пари със стария мотор, без съществени екстри

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Хора, започвате да разтягате локуми и да си пишете за спорта. Давайте съществени мнения и препоръки.
12-годишен автомобил няма как да изглежда като нов. Нормално е за тези години да бъде захабено нещо и после освежено, за да бъде продадена колата. Всички е46-ци не са докарани от музея в Мюнхен, а хората са ги карали с години и ние ги купуваме като 2-ра или 3-та ръка. За това винаги казвам, че колата е хубаво да се гледа на място. Дали е на 200-300 или 400хил. км. ,пипната ли е колата както трябва е недоказуемо реално на колко км. Всеки от нас, който си продава автомобила би поправил забележките по колата си, с цел по-лесна продажба. Така че в повечето случай гледайте на място с човек, който разбира.
12-годишен автомобил няма как да изглежда като нов. Нормално е за тези години да бъде захабено нещо и после освежено, за да бъде продадена колата. Всички е46-ци не са докарани от музея в Мюнхен, а хората са ги карали с години и ние ги купуваме като 2-ра или 3-та ръка. За това винаги казвам, че колата е хубаво да се гледа на място. Дали е на 200-300 или 400хил. км. ,пипната ли е колата както трябва е недоказуемо реално на колко км. Всеки от нас, който си продава автомобила би поправил забележките по колата си, с цел по-лесна продажба. Така че в повечето случай гледайте на място с човек, който разбира.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
mitaka7 написа: Нормално е за тези години да бъде захабено нещо и после освежено, за да бъде продадена колата. Всички е46-ци не са докарани от музея в Мюнхен, а хората са ги карали с години и ние ги купуваме като 2-ра или 3-та ръка.

Колата си е освежена, вътре е чиста, няма драскотини, протрито, на снимките изглежда с хубави гуми, фаровете и са полирани

Здравейте,
Днеска ходих да гледам едно 318i, ето какво забелязах което ме смощава и изглежда притеснително, молже ли да споделите в следствие на какво се получават тези проблеми:
- в двигателя почти нямаше масло
щеката закачаше съвсем леко на върха...
- когато извадих щеката по страните и се беше насъбрала някаква мръсотия като "боза" цвета беше сивкав, другото интересно беше че щеката беше ръждясала
- като отворих капачката за наливане на маслото при работещ двигател духаше адски силно и имаше страхотни пръски масло - цялата ми ръка за секунда почерня - напръска ми чак ризата на рамото - това не ми се струва никак нормално (или моята кола има проблем защото на моята имам вакуум).
Това бяха нещата който забелязах на пръв поглед.
Поздрави,
Михаил
Днеска ходих да гледам едно 318i, ето какво забелязах което ме смощава и изглежда притеснително, молже ли да споделите в следствие на какво се получават тези проблеми:
- в двигателя почти нямаше масло

- когато извадих щеката по страните и се беше насъбрала някаква мръсотия като "боза" цвета беше сивкав, другото интересно беше че щеката беше ръждясала
- като отворих капачката за наливане на маслото при работещ двигател духаше адски силно и имаше страхотни пръски масло - цялата ми ръка за секунда почерня - напръска ми чак ризата на рамото - това не ми се струва никак нормално (или моята кола има проблем защото на моята имам вакуум).
Това бяха нещата който забелязах на пръв поглед.
Поздрави,
Михаил
- pimpo
- младши ентусиаст
-
xeforce3 написа:Здравейте,
Днеска ходих да гледам едно 318i...
- Това да не е било на работещ или доскоро работил мотор? Ако е така е нормално

- Бозата и ръждата по щеката значи само едно - влага, която най-вероятно се е озовала там от пробила гарнитура на главата. Ремонта е минимум 300кинта.
- Духането през капачката не е нормално, но често това е илюзия заради вибриращия въздух. Пръскането на масло зависи от разположението на капачката спрямо клапаните. При някои пръска при други - не. Не знам за конкретния мотор как е.
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
Здравейте,
- двигателя беше студен, не беше работил, просто нямаше масло...
- това не звучи толкова страшно, може ли да се окаже и друг проблема за бозата по кожуха на щеката и ръждата?
- моля някой ако знае дали при N42B20 и N46B20A да каже дали е нормално от капачката да духа и пръска масло?
Поздрави,
Михаил
- това не звучи толкова страшно, може ли да се окаже и друг проблема за бозата по кожуха на щеката и ръждата?
- моля някой ако знае дали при N42B20 и N46B20A да каже дали е нормално от капачката да духа и пръска масло?
Поздрави,
Михаил
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
xeforce3 написа:Здравейте,
Поздрави,
Михаил
Ти сериозно ли мислиш за покупка на кола, в двигателя на която почти няма масло и има боза.
Първо, за това ,че няма масло, говори, че или го гори, или тече от някъде.
Второ, знаеш ли колко време е карана колата без масло и най-малкото, колко пъти са я тествали досега и настъпвали и товарили за да я видят дали е ок, само докато е в автокъщата.
Карането на колата без/с малко масло си е лошо.
А за бозата какво да ти кажа, може да е конденз, може да е антифриз в маслото, може да са боклуци от много рядка смяна на маслото.
Не знам какво се чудиш още? Няма смисъл от тая кола.
ПС:
Аз съм с N42B20, от щеката не духа, от капачката не съм сигурен какво прави/като я отворя падат оборотите и колата тръгва да гасне/. За пръските масло, мисля ,че е нормално, защото като отворя капачка виждам непосредствено под нея веригата и е нормално мисля да пръска от нея. Но е малко и са ситни капчици...не ми прави ръката цялата в масло.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Si non confectus, non reficiat.
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
Помпата на ABS-a,ключалката на вратата..изглежда ми обръщана 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
Мда, по принцип в Пловдив повече от половината обяви са обръщани англичанки защото там има сервиз който само това прави
Най-вероятно и тази е минала от там. Но иначе колата иглежда добре, а и в Англия поддръжката на автопарка е несравнимо по-добър от Италия. Според мен си струва да се види.

грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
Здравейте,
Със сигурност волана е обръщан, вижте също огледалата лявото е по-отворено от дясното.
Колата изглежда много добре дори и със сменен волан
Поздрави,
Михаил
Със сигурност волана е обръщан, вижте също огледалата лявото е по-отворено от дясното.
Колата изглежда много добре дори и със сменен волан

Поздрави,
Михаил
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги дайте мнение, че от 4 дни съм в дилема:
Да взема фейслифтовата е46/2002г 2.0d/150коня за 6500лв. постничко от към екстри или да до дам до 8500лв и да взема е46/2001г преди фейслифта...но 3.0xd всички екстри ето снимчици на xd и на другото. Дайте мнение и съвет моля. Женами ще го кара... та xd-то ми се струва по сигорно поне през зимата.
Да взема фейслифтовата е46/2002г 2.0d/150коня за 6500лв. постничко от към екстри или да до дам до 8500лв и да взема е46/2001г преди фейслифта...но 3.0xd всички екстри ето снимчици на xd и на другото. Дайте мнение и съвет моля. Женами ще го кара... та xd-то ми се струва по сигорно поне през зимата.
"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "