спешна помощ за ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
спешна помощ за ABS
Здравейте ! Трябва ми малко помощ относно проблем с колата ми и знам че тук мога да намеря компетентни съвети.
316 от 1996 . Лампата на абс-а ми свети в движение, но по-някога изгасва. Постоянното светене смятах че е датчик на едно от четирите колела. Но когато не свети се появява странно поведение на колата или по-скоро на педала на спирачката. Примерно карам с 40 км в час и започвам да натискам спирачката, и когато съм почтиии спрял, започва нещо като леки вибрация в педала, все едно хидравлично нещо се напопва, чува се звук също който мога да оприлича като метал в метал но не точно.......след като спра на място изчезва и така за период от 8-9 спирания..и повече не се появява за 5 дена да кажем....колата я купих скоро, а ме е страх защото спирачките не са шега работа а мога да отида на майстор чак след като чуя вашите мнения за възможности за проблема.. Благодаря!
316 от 1996 . Лампата на абс-а ми свети в движение, но по-някога изгасва. Постоянното светене смятах че е датчик на едно от четирите колела. Но когато не свети се появява странно поведение на колата или по-скоро на педала на спирачката. Примерно карам с 40 км в час и започвам да натискам спирачката, и когато съм почтиии спрял, започва нещо като леки вибрация в педала, все едно хидравлично нещо се напопва, чува се звук също който мога да оприлича като метал в метал но не точно.......след като спра на място изчезва и така за период от 8-9 спирания..и повече не се появява за 5 дена да кажем....колата я купих скоро, а ме е страх защото спирачките не са шега работа а мога да отида на майстор чак след като чуя вашите мнения за възможности за проблема.. Благодаря!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: спешна помощ за ABS
Някой датчик е най-вероятно. Това потреперване на педала е точно АБС-а, който очевидно се включва безпричинно. На диагностика би трябвало да излезе кой датчик е. Ти все пак хвърли по едно око. Може някъде видимо да има нередност и да нямаш нужда от закачане на комп.
Благодаря ! Това беше много полезно !
Знаете ли вариянт за проверяване на не работещ сензор без закачане на компютър ?
Знаете ли вариянт за проверяване на не работещ сензор без закачане на компютър ?
- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
sk8 написа:Благодаря ! Това беше много полезно !
И аз искам такъв вариант без компютър но май няма защото и моята лампа свети и АБС не работи и АСЦ-то... Иначе тва с вибрациите си е точно АБС който при рязко натискане на спирачка не позволява пълното блокиране на колелетата и също така подпомага по къс спирачен път доколкото е възможно

4 мнения
• Страница 1 от 1