Е39 Парктроник - разлики в датчиците
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- alexandrov1
- Потребител
-
Е39 Парктроник - разлики в датчиците
Здравейте, колеги!
Карам от няколко месеца Е39 530D фейслифт комби, но единият датчик - на задната броня среда-ляво - дефектира.
Знае ли някой каква съвместимост има с другите модели на БМВ и дали има разлики в датчиците - преди и след фейслифта и евентуално предни-задни?
В EBay ги има стотици по 10-20Евро, нови и употребявани, но не съм запознат с тази материя и не искам да рискувам без да се информирам предварително.
Или пък, ако някой знае - в Пловдив, Бургас или София (пътува се често), да си взема датчик от тук, примерно до 40-50лв?
Предварителни благодарности!
Карам от няколко месеца Е39 530D фейслифт комби, но единият датчик - на задната броня среда-ляво - дефектира.
Знае ли някой каква съвместимост има с другите модели на БМВ и дали има разлики в датчиците - преди и след фейслифта и евентуално предни-задни?
В EBay ги има стотици по 10-20Евро, нови и употребявани, но не съм запознат с тази материя и не искам да рискувам без да се информирам предварително.
Или пък, ако някой знае - в Пловдив, Бургас или София (пътува се често), да си взема датчик от тук, примерно до 40-50лв?
Предварителни благодарности!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Е39 Парктроник - разлики в датчиците
В твоя случай, най-вероятно датчиците ти са три пинови, но най-сигурно да свалиш един от крайните, че е по-лесно, да видиш със сигурност. Намират се и на по-тънки цени от 50 лв., трябва просто да потърсиш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Извинявам се че ползвам темата на колегата но и при мен един датчик отказва но парктроника някой път работи с останалите три някой път неще. Въпросния датчик като го изместя на друго място не работи, като сложа някой от другите датчици на неговото място си работят. Иначе казано съм сигурен че датчика не работи. Взех един датчик от колега от форума и го монтирах на мястото на неработещия но уви парктроника не иска да работи
Та въпроса в крайна сметка: трябва ли нещо да се кодира при смяна на датчик на парктроника че да заработи или и датчика от колегата не работи? Датчиците са трипинови.
ПП На моя датчик си има продуктов номер на "новия" няма но има една цапната точка с червена боя. На външен вид са еднакви.
ПП2 Става въпрос за задния парктроник

ПП На моя датчик си има продуктов номер на "новия" няма но има една цапната точка с червена боя. На външен вид са еднакви.
ПП2 Става въпрос за задния парктроник

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
gentata написа:Та въпроса в крайна сметка: трябва ли нещо да се кодира при смяна на датчик на парктроника че да заработи
Не.

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Май си има някакъв проблем с този ляв вътрешен сензор, защото и на мен ми српя да работи, взех нов датчик и го смених, и новия не работеше. Някаква идея от какво е?
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
5 мнения