Нормален ли е този разход за 318тдс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Нормален ли е този разход за 318тдс?
Това вече е друга бира ама май и така трябваше да започнеш. Иначе прочети си първото изречение на първия пост и ще разбереш и защо са всички постове по-надолу. Що обвиняваш термостата и ако мислиш че от него има значение ( ако не затваря добре примерно ) разхода защо не си отговори на въпроса още като засече на по-ниски околни температури което също оказва значение на разхода нагоре. И тва с градското като разход е супер измислица и всеки трябва да съди за собствената си кола засичайки и относително съпоставяйки с предишни такива , но разход от 1 лътър разлика и то засечен на малък пробег е трудно да се нарече промяна в разхода на колата. Определено разлика от 1 литър за през зимата в повече е нормално за всяка една кола и по твойте данни нзачи ти се е дигнал от 6.5 до към 7.5 в студеното време останалия половин литър ама никак не можеш да го смяташ за някакво точно измерване имайки предвид различните условия на движение на колата както и човешкия фактор зад волана. А колкото до по-бавното загряване на двг само не ми казвайте че при 22градуса сутрин в 8 часа лятото и при -2градуса сутрин зимата двг ще загряваи в двата случая за еднакво време ако можете въобще да осигурите останалите фактори влияещи на разхода с еднакви стойности. И да вземе някой да им свирне на тия от БМВ че обявения им разход от 8.5л/100км градско е повече от грешен даже невероятно пресилен .АЗ бя пуснал такава тема и явно разхода ми беше повишен с над 2-3 литра над обществено обявения във форума ама и си го засичам на поне 300-400км и колега вече ми е под твоя 8 на сто по твойте думи ама и ми играе с малко под литър на всяко засичане - що ли , сигурно термостата ми бачка кога си поиска или през 300км сипвам боклуци в двигателя и после пак нещо оригинално като например 3-годишно масло продавано от официалния вносител. Не е ли по-добе да се опишат всички фактори влияещи за повишен разход и всеки да си ги проверява как може вместо да рзатягаме локуми как тук се карат коли поне два пъти по читави от заводски излезли. Да от недобре затварящ термостат се дига разхода поради по-бавно достигане на раб. темп. от двг , от околната темп. също зависи разхода , от броя студени стартове , от работата на двг без да извършва полезна работа ( да придвижва колата, то и затова азходомера отива в безкрайност на празен ход на място ) , от лошо гориво , от намален приток на въздух ( замърсен въздушен филтър ) , от прескачане на компресия от един цилиндър в съседен , от нарушена центровка на газоразпределението , поради недобра центровка на впръскването на гориво , поради запушване в изпускателния тракт ( демек лошо "дишане" на двг ) , защото турбината не дава достатъчно въздух онеже е прецакана или клапана е запецнал в оворено положение или маркуча на мапа е изскочил,спукан,задръстен, оради запушване ( затлачване ) на филтър картерни газове , щото кракът ми е тежък че съм обул зимните кубинки , поради това че отзад си мъкна инструментите тежащи 60кг а пък аз съм 125
( тва е при мен май ) , поради пикаещи дюзи , щото термостата не е за мойта кола няма нищо че тоя дет свалих преди това беше същия ( някой галфон преди нас е бил мастер
, аз примерно съм с 80градусов такъв щото така искам и сигур ми е по-висок разхода и от това ама вече съм доволен ) , поради ...и т.н. още толкоз съм изпуснал. И въобще тая тема няма край . Сега колега помисли добре и претегли колкото се може повече параметри и прецени що аджеба стана така и хубаво зареждаш на една колонка ама само от първия път да се стряскаш може кофти партида гориво да си улучил , нъл тъй . Живи и здрави.ПС: Само да допълня преди времебях чел че 100кг по-голямо тегло вдигат разхода с половин литър сега за градско или извън е ставало на идея не се почсняваше
. А и двигателното масло също влияе на разхода ама ми се струва не чак толкоз че да се говори за лоша поддръжка с идеята че отиваш в магазина с парите си и ти продават буклуци пък и никой не може да заяви че по-евтиното е подобро винаги и навсякъде още повече не сме и не сме длъжни да сме професори по това кое е качествено и кое не и кой магазин е лъжлив и кой истински. Успех на всички с по-ниския разход все още очаквам да има подобени рекорди , самио никой не се е похвалил да е бил моя 13+ градско
.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз съм докарвал до 12 градско ама каране само до края на синьото, после гасене, изстиване и пак до края на синьото и пак гасене..
За да ми е нисък разхода, освен, че мотора явно ми е в добро състояние аз карам с нов оригинален термостат, виско и помпа. К&N въздушен, оригинален маслен, оригинален горивен филтър. Всичко това се сменя на 6000, както и масло 5W-30. След смяната на 5W-40 с 5W-30 разхода падна с точно 0,5/100 средно.

За да ми е нисък разхода, освен, че мотора явно ми е в добро състояние аз карам с нов оригинален термостат, виско и помпа. К&N въздушен, оригинален маслен, оригинален горивен филтър. Всичко това се сменя на 6000, както и масло 5W-30. След смяната на 5W-40 с 5W-30 разхода падна с точно 0,5/100 средно.
Със сигурност добрия мотор си има значение ама добър добър ма колко да е добърbum_bum написа:Аз съм докарвал до 12 градско ама каране само до края на синьото, после гасене, изстиване и пак до края на синьото и пак гасене..![]()

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Фактор е и начина на каране. Аз определено не мисля, че ТДС-ката е най-бързата кола и не се опитвам да го доказвам. От там идва и част от добрия разход.
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
Тоя разход зависи и от географското разположение на местноста ме съмнява
Искам да дам един пример.Аз съм от Русе когато карам в нашия край колата ми дава разход (извънградско)6.5-7 литра с 90-100 км. в час,лятото се връщах от язовир Батак през Пазарджик-Пловдив посока Прохода на републиката (хаимбуаза) до там колата (325тдс) ми даде разход 4.5 л.на 100 км.пак със скорост 90-100 км.в час.Та мисълта ми е че отговарят колеги от различни местности в страната и надали ще се получи адекватен отговор.Според мен ти най добре си знаеш колата и мисля че сам ще се оправиш 

tosho_72 написа:Тоя разход зависи и от географското разположение на местноста ме съмняваИскам да дам един пример.Аз съм от Русе когато карам в нашия край колата ми дава разход (извънградско)6.5-7 литра с 90-100 км. в час,лятото се връщах от язовир Батак през Пазарджик-Пловдив посока Прохода на републиката (хаимбуаза) до там колата (325тдс) ми даде разход 4.5 л.на 100 км.пак със скорост 90-100 км.в час.Та мисълта ми е че отговарят колеги от различни местности в страната и надали ще се получи адекватен отговор.Според мен ти най добре си знаеш колата и мисля че сам ще се оправиш
Колега колата ти е дала по нисък разход понеже си я карал на по дълго разстояние, предполагам и с по малко стартове.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, днес направих нова равносметка на разхода. Преди няколко дни напълних догоре (нафтата се виждаше на гърлото на резервоара). Изминах 400 км, от които 330 извънградско и само 70 градско, като градското е на топъл мотор и в ненатоварен трафик, а извънградското е с равномерно и целенасочено икономично каране със скорост 100-110 и само с един пасажер. Даде точно 4.9 на 100. Изумен съм. Изчислението е напълно точно.
- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
От кола до кола има разлика нали ама за 1.8 мотор тва си е бая... Мойто 2.5 тдс комби гори колкото твойто така като чета 8 градско
- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
stanio_89 написа:колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
Колега с чипа попринцип не го ли дават да ти падне разхода ? Аз поне така съм чувал или ти си я настъпваш из града?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
stanio_89 написа:колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
и аз така + още 1-2 жокера абсолютно същите стойности - за м51 тва са перфектните цифри, дай боже всеки му. Друг е въпроса, че напоследък зареждам само от колонката и нещо не ме кефи 27лв на 100км.
dobrev3 написа:stanio_89 написа:колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
Колега с чипа попринцип не го ли дават да ти падне разхода ? Аз поне така съм чувал или ти си я настъпваш из града?
И кой ви лъже постоянно че с чипа ще падне разхода . Чувал ли си за закона на Мечо Пух "Колкото повече толкова повече "

- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:dobrev3 написа:stanio_89 написа:колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
И кой ви лъже постоянно че с чипа ще падне разхода . Чувал ли си за закона на Мечо Пух "Колкото повече толкова повече "и с чипа е така хем пуска повече гориво за да даде повер хем пък отгоре на всичко да падне разхода , няма такъв филм. Натискаш ли педала харчи тва е положението , аз съм го докаравал и на 5 и на 13 л/100 кой квото и да разправя.
Да бе и аз не успях да си го обясня как пускаш повече гориво и че и да ти гори и по малко нещо не ми се връзваше ама викам щом тъй са казали хорта от фирмата така да бъде...Моята 325тдс-ка ми гори го смятах на пълен резервоар нормално каране без чип съм и квито и да било подобрения 8 литра/100 км.
dobrev3 написа:vladobate написа:dobrev3 написа:stanio_89 написа:колега мойто 325 тдс ми дава в града от нас до работата и вечер каде варта из града 10нафта като колата е със чип без катализатор спортно гърне без клапан егр изван грацко със 120км 6.5
И кой ви лъже постоянно че с чипа ще падне разхода . Чувал ли си за закона на Мечо Пух "Колкото повече толкова повече "и с чипа е така хем пуска повече гориво за да даде повер хем пък отгоре на всичко да падне разхода , няма такъв филм. Натискаш ли педала харчи тва е положението , аз съм го докаравал и на 5 и на 13 л/100 кой квото и да разправя.
Да бе и аз не успях да си го обясня как пускаш повече гориво и че и да ти гори и по малко нещо не ми се връзваше ама викам щом тъй са казали хорта от фирмата така да бъде...Моята 325тдс-ка ми гори го смятах на пълен резервоар нормално каране без чип съм и квито и да било подобрения 8 литра/100 км.
На мен ми обясниха, че с чип разхода пада само при условие, че запазиш маниера и стила си на каране, както преди чипа. Логиката е, че след чипа имаш по висок въртящ момент и като цяло повече вървеш и ако караш както преди, подаваш по-малко газ и именно от това идвало икономията. Почнеш ли да си я настъпваш и да се кефиш на чипа-икономия NO!
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
аз със 40лева бензин в сандански 318ис минавам 80км 20 от които са ми извън града със скорост 180-200 но идва кам 18 разход
и нз просто какво може да и е........

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3