Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!

Мнение от dmx_525 » 12 Авг 2012, 20:16

Който е по наясно да помага!Днес сутринта докато си проверявах нивото на маслото(понеже го сменях вчера)съвсем случайно се натъкнах на буквално спраскан тънак маркуч,който за мен води незнайно каде :dunno: !?!Да не говорим,4е винаги до сега съм го взимал за кабел а не за маркуч :oops: !!!Маркучето излиза от основата на клапана за обратната нафта(под номер-3 на снимката)до колкото съм запознат и отива някаде ама така и не разбрах каде ,въпреки дългото ми пулене!?Единственото ми предположение съм го отбелязал под номер-2,ама то е само водач на маркуча (според мен) и колкото и да се гъзех не намерих каде трябва да влезе отскубналия се край.Не намерих и схема по която да се ориентирам.Интересното обаче е че не съм забелязал нищо необичайно в поведението на колата до сега,което ме навява на мисълта,4е е някакъв вакумен маркуч, който не е от първостепенна важност щом по нищо не се забеляза че е извън строя.Ако може някой да помогне,че не ми се ходи при кожудерите да ме обръснат без сапун за нещо дребно като това :help:
036.JPG

За съжаление имам само двама приятели с Е39-ки,но те са с 530d и 520i няма как да си помогна :banghead: май ще ходя да ме дерат :mrgreen: !!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна dmx_525 на 14 Авг 2012, 14:11, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???

Мнение от malkiq » 12 Авг 2012, 22:06

Здравей, колега би трябвало да отива в смукателния колектор отдолу над щеката за маслото горе долу.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 13 Авг 2012, 11:22

това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 13 Авг 2012, 13:51

cls6666 написа:това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката

С много дупене ще видиш щуцерчето. Препоръчвам ти малко огледалце да ползваш, че трудно се вижда.

То и колата ти не върви изобщо ако този маркуч е изваден. Влиза в авариен режим и си кара по заводски данни без да отчита, че има налягане в колектора. Демек ползваш около 90 к.с. и то при 4790 об :mhihi:

Смени го този маркуч с нов. Можеш да си купиш същия, който е за нафта. Така и така си почнал маркучите взими направо 1.5м. от този маркуч, и с останалия метър си смени маркучетата за обратната нафта. Работа за 10 мин. е. Цената на всичко ще е 9лв. Маркуча го има в Ауто1, Ауто + .

Смени маркучите докато колата е студена, защото иначе трябва да го правиш с ръкавици и пак можеш да се изгориш.

:OT:
Има ли пластмасов колектор с този щуцер? Аз мислех, че всички са с дебитомери и без МАП сензор.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар
Кара: E39'97 525 tds M51
Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))

Мнение от dmx_525 » 13 Авг 2012, 14:30

До колкото разбирам от самото начало е трябвало да сваля кората на мотора,че да се види този щуцер между колектора без да си давам толкоз зор?!Евала пичове :yes: определено ми решихте проблема.Чак ме е срам,че се наричам фен на марката,а с един маркуч немога да се оправя :mhihi: Хубаво е,че го има форума и такива като вас да ни помагат иначе ще има да пълним джобовете на и без това алчните"майстори" които само гледат какво още може да те закърпят,а не да помогнат.Благодаря още веднъж за помоща момчета :clap:
Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 13 Авг 2012, 20:06

Zubcho написа:
cls6666 написа:това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката

С много дупене ще видиш щуцерчето. Препоръчвам ти малко огледалце да ползваш, че трудно се вижда.

То и колата ти не върви изобщо ако този маркуч е изваден. Влиза в авариен режим и си кара по заводски данни без да отчита, че има налягане в колектора. Демек ползваш около 90 к.с. и то при 4790 об :mhihi:

Смени го този маркуч с нов. Можеш да си купиш същия, който е за нафта. Така и така си почнал маркучите взими направо 1.5м. от този маркуч, и с останалия метър си смени маркучетата за обратната нафта. Работа за 10 мин. е. Цената на всичко ще е 9лв. Маркуча го има в Ауто1, Ауто + .

Смени маркучите докато колата е студена, защото иначе трябва да го правиш с ръкавици и пак можеш да се изгориш.

:OT:
Има ли пластмасов колектор с този щуцер? Аз мислех, че всички са с дебитомери и без МАП сензор.

тдс -а на Е39 и Е38,както и на някой Е36 има и дебитомер и мап сензор,дебитомера гони еко нормите ,а мапа показва на компа колко е налягането в колектора тоест кога започва да надува турбото и съответно да коригира горивото
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!

Мнение от Стефановски » 15 Авг 2012, 21:45

Колеги, този МАП сензор обслужва ли се и по какво се разбира дали дава правилна информация на компютъра?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!

Мнение от Zubcho » 17 Авг 2012, 8:01

Стефановски написа:Колеги, този МАП сензор обслужва ли се и по какво се разбира дали дава правилна информация на компютъра?

Ако не работи, колата ти ще е спряла. Замерва се с мултицет на буксата. В е34 някъде беше обяснено и стойностите, които трябва да показва. Мисля ги пише и в Аутодата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Назад към E39