Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от RaHzElChO » 12 Авг 2012, 8:40

xeforce3 написа:Здравейте,
От няколко месеца имам E46 325Ci, като цяло съм доволен от това което BMW предлага на почитателите си, но съвсем скоро ще дойде зимата и ще се чуда как да карам колата в снега... затова започвам да се оглеждам за кола 4х4 за зимата, разгледах различни модели на Subaru, Audi и VW, но мисля, че правилния избор е BMW :) за съжаление не съм запознат със системата за 4х4 която е монтирана на E46, прочетах доста мнения че не е xDrive както на другите Е9*. Може ли някой който кара 330хi да ми отговори на следните въпроси:
- какъв е принципа на работа на X-системата при E46
- скъпа ли е подръжката на 4х4
- какви недостатъци има?
- какви плюсове има?
Благодаря предварително на всички!
Поздрави,
Михаил

Колега, дай на лично, за да не спамим темата.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320Ci '01
Мечтае да кара: BMW E46 M3 CSL
Детайли за колата: M54B22 170hp/210 Nm at 3500 rpm

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Zidankata » 12 Авг 2012, 10:52

Здравейте,колеги.Ще ходя да гледам тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тъй като не съм запознат много с е46-ците,на какво да обърна внимание при огледа.Искам да попитам дали има някои колеги,които биха дошли с мен до автокъщата да е огледат и ако е възможно да е "прочетат" колата,срещу съответно заплащане.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: E60 535d

Мнение от Jerk » 12 Авг 2012, 14:59

iliq_vasilev написа:Здравейте колеги,кажете ми мнение за този автомобил: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details и някой ако е ходил да го гледа да сподели мнение.Благодаря предварително.

Не знам, колега.. Продавача е напварил 3 снимки с такава резолюция, че абсолютно нищо не мога да кажа. Единственото, което се вижда на 100% е шофьорската седалка с петната по нея. Снимката на джантата е супер зле. Човека й иска почти 13 хиляди лева, а 1 читава снимка няма..В допълнителната информация пише "поръчков модел", какво й е слагано допълнително, което заводското го няма? Виж таблото какво е избледняло в сравнение с черния цвят на Airbag-a до шофьорското място. Айде поне има екстри - волани, шибедах, парктроници ала бала..и каско :mhihi: И все пак цената е малко висока дори ако колата е изправна и няма страшни косури.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 12 Авг 2012, 17:12

Zidankata написа:Здравейте,колеги.Ще ходя да гледам тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тъй като не съм запознат много с е46-ците,на какво да обърна внимание при огледа.Искам да попитам дали има някои колеги,които биха дошли с мен до автокъщата да е огледат и ако е възможно да е "прочетат" колата,срещу съответно заплащане.

Не изглежда никак зле с изключение на температурата на двигателя :wave:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 12 Авг 2012, 17:39

mustang1986 написа:
Zidankata написа:Здравейте,колеги.Ще ходя да гледам тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Не изглежда никак зле с изключение на температурата на двигателя :wave:

Тва от ъгъла на снимане се е получило :mhihi:
Иначе колега, ако имаш възможност взимай някой с теб,който е в час, гледайте хубаво, една диагностика ако възможност и така.
На мен купенцето ми допада.
ПС: да, тия сервизни книжки са ясни :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 12 Авг 2012, 17:42

И на мен ми се струва , че температурата е от ъгъла на снимане,но едно на ум - провери до къде загрява , само дано да стигне бензина за теста! :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Мечтае да кара: E60 535d

Мнение от Jerk » 12 Авг 2012, 18:24

Много красива, браво! (: Вътре и отвън е чудна! Остава да издействаш диагностиката, която е повече от задължетелна, понеже не вярвам да ти се дават 9 хиляди лева понеже човека е написал някво описание в обявата за колата. И все пак мисля, че този автомобил е бил добре поддържан! Ако няма някакви фрапиращи проблеми под капака парите, които й искат не са никак много. (:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 12 Авг 2012, 20:24

Jerk написа:
iliq_vasilev написа:Здравейте колеги,кажете ми мнение за този автомобил: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details и някой ако е ходил да го гледа да сподели мнение.Благодаря предварително.

Не знам, колега.. Продавача е напварил 3 снимки с такава резолюция, че абсолютно нищо не мога да кажа. Единственото, което се вижда на 100% е шофьорската седалка с петната по нея. Снимката на джантата е супер зле. Човека й иска почти 13 хиляди лева, а 1 читава снимка няма..В допълнителната информация пише "поръчков модел", какво й е слагано допълнително, което заводското го няма? Виж таблото какво е избледняло в сравнение с черния цвят на Airbag-a до шофьорското място. Айде поне има екстри - волани, шибедах, парктроници ала бала..и каско :mhihi: И все пак цената е малко висока дори ако колата е изправна и няма страшни косури.

Седан с фарове от купе - те т'ва е вече поръчков модел :mhihi: (+ тва кожата на волана изглежда ужасно)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 12 Авг 2012, 20:40

Ако я взимаш заради "оригиналния М-пакет" си избери друга :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 13 Авг 2012, 12:36

Колега, здравей!
Преди да купя моята каляска съм гледал 2 коли от тази къща. Останах с впечатление 50/50. Момчето (Анчо) ми даде ключовете на колите и каза да правя тестове и тн. в региона (аз съм от Дупница), само да е в границите на нормалното. Километражите са средно върнати (ако може така да се каже) и нямаше сериозни дертове по колите, които аз пробвах (няма да се увличам, защо не ги купих). Имай на ум, че работещите в автокъщата търгаши са големи омайници, и какви ли не глупости ми наговориха за колите, докато накрая не казах "от града съм, не ми въртете баластра-моабет". Ако ти дадат да тестваш - задължително диагностика! Ако пък не, огледай другите автокъщи. Понякога (макар и 1 на милион) има и добри коли. И никога не вярвай на врелите-некипели на джамбазите :yes:

Едит: За съжаление не мога да помогна с диагностиката :( Ако има нещо друго дето те интересува - давай на ЛС :yes:
Последна промяна skoklev на 13 Авг 2012, 12:46, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 13 Авг 2012, 19:24

Здравейте,
Някой гледал ли е тази кола: http://www.cars.bg/u641530, какви са впечатленията ви? Заслужава ли си?
Поздрави,
Михаил

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Авг 2012, 19:43

Някой гледал ли е тази кола: http://www.cars.bg/u641530, какви са впечатленията ви? Заслужава ли си?
Поздрави,
Михаил

Добре изглежда има си мулти волан, 4 х ел.стъкла, ел.шибедах, парктроник, ЦД, хубавите лайсни, лети джанти оригинал, най-хубавата екстра автоматик.
Цената също ми се струва добра :D
Километрите то е ясно, но не са най-важното ако е добре технически.
Според мен ако търсиш подобно комби си заслужава да отидеш да я видиш :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 13 Авг 2012, 19:48

Поздрави,
Михаил

Дано не съм в грешка, но тая кола, от тая автокъща я гледах като купувах мойта кола, което беше края на МАРТ :shock: . Разбира се и цената беше с 1000лв. нагоре.
Ако е била много хубава, досега да е продадена!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 750Li

Мнение от xeforce3 » 13 Авг 2012, 19:49

Здравей,
Благодаря много за отговора, мисля да е вида тази седмица, колата изглежда добре, но на снимки винаги изглеждат много по-добре от това което са в действителност :)
Какво трябва да се провери когато се купува автоматик като за начало?
cHaunepucTa не си в грешка, колата е на пазара от доста време, цената беше доста по висока преди 3-4 месеца.
Поздрави,
Михаил

Потребител
Аватар

Мнение от vaskop » 13 Авг 2012, 23:51

Здравейте!Тази дали е ходил някой да я гледа
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Читава се вижда,но те на снимка всички са кукли!Ако има колеги от Пловдив и знаят за читаво Е46 320 D ,да пишат на личен,много ще съм благодарен!От 2 месеца обикалям из града и съм меко казано потресен от кошовете ,който се продават за по 6-7000 лв!

ПредишнаСледваща

Назад към E46