Подмяна на уплътнения на съклата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Подмяна на уплътнения на съклата
Здравейте, колеги 
Налага ми се да подменя гуменото уплътнение което се намира от външната страна на стъклата на вратите тък като влиза вода във 3 от 4те врати и то не малко и влиза и в купето
Няма друго от какво да е .Колата е седан и имам хромирани лайсни.Днес се опитах да махна тези лайсни, защото имам такова уплътнение от е36 и исках да проветя дали случайно няма да стане с него.Въпроса ми е някой правил ли е тази смяна да ми каже как се свалят лайсните, дали не са лепени или са поставени по друг начин и дали уплътнението е заедно с тях или може да се подменя само то ...Ако някой е наясно и с цената на тези уплътнения - моля за помощ 
Благодаря
Налага ми се да подменя гуменото уплътнение което се намира от външната страна на стъклата на вратите тък като влиза вода във 3 от 4те врати и то не малко и влиза и в купето
Благодаря
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Подмяна на уплътнения на съклата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 34&t=97091
viewtopic.php?t=89695
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=110314
viewtopic.php?t=89695
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=110314

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
ПРИВЕТ КОЛЕГА ДВАТА ВИДА УПЛАТНЕНИЯ НЯМАТ НИЩО ОБЩО . НА Е 36 ИМА ПРОЦЕП В САМАТА ВРАТА , А НА Е 46 ПРОЦЕПА Е В САМАТА ЛАЙСНА . ТВЕТО УПЛАТНЕНИЕ ИЗЛИЗА КАТО НАПЬНЕШ С ОТВЕРКА ОТ ВЬТРЕШНАТА СТРАНА , НО ИМАЙ НА В ПРЕДВИТ ЧЕ СЕ КРИВЯТ МНОГО ЛЕСНО . ЗА ЦЕНА НЕ ЗНАМ , НО МОЖЕ ДА ПРОВЕРИШ В СЕРВИЗ НА BMW , НО ЦЕНАТА ТАМ ЩЕ Е МНОГООООООООООО СОЛЕНА . ПРЕДИ ДА ПОЧНЕШ ДА ВАДИШ УПЛАТНЕНИЯТА СЕ УВЕРИ ЧЕ ТЕЧА Е ОТ ТАМ 
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Колега, мерси ... Изчетох всичко, но там никъде не намерих отговор на това как се свалят лайсните, дали уплътненията са към тях или се сменяват отделно, евентуално колко струват.От всичко изписано ми стана ясно че изолацията трябва да е добре залепена, но нормално ли е да влиза вода във вратата и да попада по мачинките и т.н. независимо от това че после изтича от отворите в дъното на вратите и заради добре залепеното уплътнение не влиза в клупето.Не ми е струва нормално да е етака и надали някой инженер така го е мислил
идеята ми е да сменя уплътненията с нови и това би следвало да реши проблема и да не влиза вода изобщо във втарите ..На старат ми 18годишна е36тица капчица не влизаше във вратите а на някои врати дори липсваше изолацииката ... не е логично да не може да се оправи такъв проблем на по- новия модел... за това питам как да си сваля тези уплътнения 
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
КОЛЕГА УПЛЬТНЕНИЕТО Е КЬМ САМАТА ЛАЙСНА И НЕ СЕ МАХА ОТДЕЛНО, МНОГО ТРУДНО СЕ МАХАТ ,А СЬОТВЕТНО И СЛАГАТ. АКО ИСКАШ МИ СЕ ОБАДИ 0886 501602 КРАСИМИР ИЛИ МИ ДАЙ НОМЕР ДА ТИ СЕ ОБАДЯ И ДА ТИ ОБЯСНЯ КАК СЕ МАХАТ 
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега krasi2bmw
Не мислех че е в едно с лайсната ,но май е така
Днес си правих опит в бутилки с вода и заливайки прозореца при отворена врата видях как се стичат капките .. после свалих кората и видях че си тече бая прилично, но не знам точно от къде .. от едната страна на уплътненията изглежда сякаш са леко отворени в крайщата ... не знам дали е от там ..., но имам една врата от която и капка не влиза (за сега ) и там е същото ... та вече се виях в чудо с тази недомислица на производителите ... а по-лошото е че не знам дали е от самите уплътнения или само от напасването им ... Ще звънна в ДаруКар и ще питам ... ако все пак ги взема нови и ми ги сложат дават 1г. гаранция ... и поне това е хубаво... пък и там ще се тества като се ложат .. ще видя колко дълбоко ще забият ножа и ако не е до кокал ще видя направо там да правя колата, та да се реши от веднъж тоя глупав проблем че идват точно месеците в които здраво ще си повалява 
Днес си правих опит в бутилки с вода и заливайки прозореца при отворена врата видях как се стичат капките .. после свалих кората и видях че си тече бая прилично, но не знам точно от къде .. от едната страна на уплътненията изглежда сякаш са леко отворени в крайщата ... не знам дали е от там ..., но имам една врата от която и капка не влиза (за сега ) и там е същото ... та вече се виях в чудо с тази недомислица на производителите ... а по-лошото е че не знам дали е от самите уплътнения или само от напасването им ... Ще звънна в ДаруКар и ще питам ... ако все пак ги взема нови и ми ги сложат дават 1г. гаранция ... и поне това е хубаво... пък и там ще се тества като се ложат .. ще видя колко дълбоко ще забият ножа и ако не е до кокал ще видя направо там да правя колата, та да се реши от веднъж тоя глупав проблем че идват точно месеците в които здраво ще си повалява BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- mustang1986
- ентусиаст
-
Дадох ти ги да разбереш откъде ти влиза водата.В грешна посока си се насочил.Не ги пипай уплътненията.Проблема е,че се разлепя звукоизолацията под кората на вратата и от там се стича на вътре в купето.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Да, прав си ..от там тече
Въпроса който искам да реша е как да спра водата да влиза освен вътре в купето и изобщо под уплътнението и стъклото
този проблем искам да реша генерално, без лепене на найлони и дриги такива ... въпреки че в крайна сметка ако другото е твърде скъпо и това ще направя, както е при голяма част от колегите тук, както прочитам 
Благодаря наистина Инфото беше доста полезно освен по моя въпрос и при евентуални бъдещи течове.Благодарение на прочетеноето ще взема мерки да не се запушва никъде защото и моята има шибедах и прочетох че и тва е трън в за
ника 
Благодаря наистина Инфото беше доста полезно освен по моя въпрос и при евентуални бъдещи течове.Благодарение на прочетеноето ще взема мерки да не се запушва никъде защото и моята има шибедах и прочетох че и тва е трън в за
ника BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- mustang1986
- ентусиаст
-
Пробвай да залепиш местата където се е понадиглала изолация под кората с нещо и виж дали пак ще тече

Колега проблема с влизането на вода не вярвам да го решиш защото при всички коли е така влиза вода затова от долната страна на вратата има дупки за изтичане на водата .Както е писал колегата по горе проблема е в изолацията под кората разлепена е от вратата и от там влиза отиваш в БМВ и искаш butyl tape кажи че ти трябва за изолацията на вратата защото има различна дебелина 3-4-5-6мм мисля че не е скъпо на мен ми го подариха затова не мисля че е скъпо
Махаш кората после дърпаш леко изолацията и режеш с макетно ножче близо до изолацията после махаш това дето е останало по вратата ,после слагаш новия силикон по вратата и залепяш изолацията натискаи хубаво да се смачка м/ъ вратата и изолацията и слагаш кората .
Лаисните се махат лесно отваряш вратата заставаш от вътрешната страна за по голяма опора и я хваяаш от долната страна и напъваш нагоре и излизат само ти казвам че лаисните нямат нищо общо .
Ето и снимка на това дето ти трябва за изолацията .
Надявам се да съм ти помогнал ако има нещо пиши
Махаш кората после дърпаш леко изолацията и режеш с макетно ножче близо до изолацията после махаш това дето е останало по вратата ,после слагаш новия силикон по вратата и залепяш изолацията натискаи хубаво да се смачка м/ъ вратата и изолацията и слагаш кората .
Лаисните се махат лесно отваряш вратата заставаш от вътрешната страна за по голяма опора и я хваяаш от долната страна и напъваш нагоре и излизат само ти казвам че лаисните нямат нищо общо .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря
това е което предлагаш ми изглежда добре и ще потам колко струва в Дару
Най-верочтно така ще го направя, при положение че проверих че лайсните с упътнението е 86лв
все едно купивам кой знае какво .. ама щом е такава цената , то не е само за мен 
Благодаря
все едно купивам кой знае какво .. ама щом е такава цената , то не е само за мен Благодаря
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
320 2.2 написа:Колега проблема с влизането на вода не вярвам да го решиш защото при всички коли е така влиза вода затова от долната страна на вратата има дупки за изтичане на водата .Както е писал колегата по горе проблема е в изолацията под кората разлепена е от вратата и от там влиза отиваш в БМВ и искаш butyl tape кажи че ти трябва за изолацията на вратата защото има различна дебелина 3-4-5-6мм мисля че не е скъпо на мен ми го подариха затова не мисля че е скъпо
А аз едно време, колко го търсих тоя материял...
Малко актуално инфо - днес си взех 3м от Дару кар. Режат ти колкото искаш.
Води се: Уплътнител TEROSTAT 2460 1M - цена 4,70лв с ДДС
Номенкл. номер: 83190429522
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Booster написа:Малко актуално инфо - днес си взех 3м от Дару кар. Режат ти колкото искаш.
Скоро и аз си взимах от него. В Дару майсторите го наричат "мечо лайно".
14 мнения
• Страница 1 от 1