Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Общо взето не е лоша колата, ама не е лошо да си я видиш и на живо.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kriso85 написа:Само като видя заглавието на обявата ....![]()
И има интересни екстри - спирачен асистент, електрическо регулиране на окачването и електрически усилвател на волана.
ама пък "има" М пакет

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Zidankata
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320Ci '01
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 CSL
- Детайли за колата: M54B22 170hp/210 Nm at 3500 rpm
mitaka7 написа:Общо взето не е лоша колата, ама не е лошо да си я видиш и на живо.
Звъннах на пича за колата,да го питам дали може да ми прати VIN номера,каза ми че утре щяла да пристигне от Италия,много хора са му звъняли за колата,ако не е продаде до понеделник(когато каза да му се обадя) щял да ми го прати.От Пловдив съм ако бях от София щях утре да отида да е погледна.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Колеги , какво мислите за http://www.cars.bg/u763616 и каква е разликата между дизеловата 318-ката и 320-ка / в смисъл коя е относително по-здрава/
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
bg_11 написа:Колеги , какво мислите за http://www.cars.bg/u763616 и каква е разликата между дизеловата 318-ката и 320-ка / в смисъл коя е относително по-здрава/
Първо, колата е мн евтина. Поддържана, регистрирана е46ца дизел, фейслифт не се продава за толкова пари. Според мен иска да се оттърве от нея.
Другото доказателство е и това, че иска бартер за " СУБАРУ, ХОНДА, ТОЙОТА И ЛЕКСУС". Това говори като цяло, че не е много доволен от марката.
А по принцип знам, че който се качи на БМВ, повече друга марка не иска...т.е. колата му е правила или му прави проблеми, писнало му е от нея и т.н.
Кой ще даде БМВ бартер за тойота или хонда???
- Jerk
- Потребител
-
- Кара: E46 320i
- Мечтае да кара: E60 535d
bg_11 написа:Колеги , какво мислите за http://www.cars.bg/u763616 и каква е разликата между дизеловата 318-ката и 320-ка / в смисъл коя е относително по-здрава/
Моето мнение е, че външно и вътрешно, колата изглежда повече от добре. Единствено като минус можеш да счетеш волана и липсата на ксенон, ако изобщо тва е минус.. Абе изглежда джиджана(: Но по-важното, както каза колегата преди мен, е кво се случва под капака..

Имам въпрос: Какви са симптомите на заминал дебитомер ?
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви , колеги .
Забелязах , че има няколко обяви за 318 дизел , които се колебаят около 7к. . Аз , за това попитах има ли съществена разлика в здравината на 318-ката и 320-ката . Аз колата я карам основно в Пловдив , с други думи няма как и къде да усетя осезаема разлика във вървежа . Това е една от причините , поради които след като ми помляха 5-цата реших да търся 3-ка . Все пак като погледнах техническите данни , разхода на 3-ката в града е на половина на 5-цата . А и много пъти ме се е искало колата ми да е 20-30 см. по-малка , за да мога да паркирам .
Забелязах , че има няколко обяви за 318 дизел , които се колебаят около 7к. . Аз , за това попитах има ли съществена разлика в здравината на 318-ката и 320-ката . Аз колата я карам основно в Пловдив , с други думи няма как и къде да усетя осезаема разлика във вървежа . Това е една от причините , поради които след като ми помляха 5-цата реших да търся 3-ка . Все пак като погледнах техническите данни , разхода на 3-ката в града е на половина на 5-цата . А и много пъти ме се е искало колата ми да е 20-30 см. по-малка , за да мога да паркирам .

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
bg_11 написа:Благодаря ви , колеги .
Колега разхода на 318 дизел ще е колкото 320-ката 150 коня няма снисъл да купуваш 318 при положение че харчи толкова

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Jerk написа: Единствено като минус можеш да счетеш волана и липсата на ксенон, ако изобщо тва е минус..
ксенон и мулти волан според мен доста важни неща.
второто се слага по-лесно и ще имаш и автопилот, но пак си е пари и занимавка.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
То ако може за 6500лв. да има и мулти волан, и ксенон, и м пакет и всички екстри. Давайте адекватни мнения, защото темата става една голяма боза....
По-важно е техническото състояние на автомобила, после идва всичко останало. Кел файда като има мулти волан и ксенон, а колата е пълен гроб. Както и по снимка не може да се каже каква е колата. За това най-добрия вариант е гледане на място.
По-важно е техническото състояние на автомобила, после идва всичко останало. Кел файда като има мулти волан и ксенон, а колата е пълен гроб. Както и по снимка не може да се каже каква е колата. За това най-добрия вариант е гледане на място.
e 46 330xi
Здравейте,
От няколко месеца имам E46 325Ci, като цяло съм доволен от това което BMW предлага на почитателите си, но съвсем скоро ще дойде зимата и ще се чуда как да карам колата в снега... затова започвам да се оглеждам за кола 4х4 за зимата, разгледах различни модели на Subaru, Audi и VW, но мисля, че правилния избор е BMW
за съжаление не съм запознат със системата за 4х4 която е монтирана на E46, прочетах доста мнения че не е xDrive както на другите Е9*. Може ли някой който кара 330хi да ми отговори на следните въпроси:
- какъв е принципа на работа на X-системата при E46
- скъпа ли е подръжката на 4х4
- какви недостатъци има?
- какви плюсове има?
Благодаря предварително на всички!
Поздрави,
Михаил
От няколко месеца имам E46 325Ci, като цяло съм доволен от това което BMW предлага на почитателите си, но съвсем скоро ще дойде зимата и ще се чуда как да карам колата в снега... затова започвам да се оглеждам за кола 4х4 за зимата, разгледах различни модели на Subaru, Audi и VW, но мисля, че правилния избор е BMW

- какъв е принципа на работа на X-системата при E46
- скъпа ли е подръжката на 4х4
- какви недостатъци има?
- какви плюсове има?
Благодаря предварително на всички!
Поздрави,
Михаил
- iliq_vasilev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90///320d
Здравейте колеги,кажете ми мнение за този автомобил: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details и някой ако е ходил да го гледа да сподели мнение.Благодаря предварително.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ilia1984 написа:bg_11 написа:Благодаря ви , колеги .
Колега разхода на 318 дизел ще е колкото 320-ката 150 коня няма снисъл да купуваш 318 при положение че харчи толковакато цяло не те съветвам да си взимаш 318 дизел и затова и в Европа са толкова малко купени !
Разхода може да е еднакъв, но данъка не е. Освен това 318 няма пеперуди.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
vvasilev1 написа:ilia1984 написа:bg_11 написа:Благодаря ви , колеги .
Колега разхода на 318 дизел ще е колкото 320-ката 150 коня няма снисъл да купуваш 318 при положение че харчи толковакато цяло не те съветвам да си взимаш 318 дизел и затова и в Европа са толкова малко купени !
Разхода може да е еднакъв, но данъка не е. .....
Разликата е 40-50лв на година то по тази логика всичко над 150 коня не трябва да взимаме че там данъците са по 400лв на година