Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Re: Софтуер
Точно за Инпа, предполагам че на F3 някъде трябва да излиза Е46, само че при мен е празен бутона. Има всякакви други модели, но точно Е46 липсва. А уж спазвах инсрукциите при инсталацията.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
zmeyan написа:Колеги, мъча се да изтегля GT1+inpa sklad66.iso от торентите, ала от седмици седи на 96.4%и няма seed, ако може някой да помогне или линк от някъде другаде да изтегля) Инсталирах Инпа от руските сайтове, уж всичко мина наред, появиха ми се всички модели... освен Е46. Малко тъпо, че точно Е46 имам. Някаква идея къде греша?
Мерси предварително.
А между другото имам втори кабел ОБД-УСБ, ако някой си го търси в София.
Имам работеща инпа от склад 66 62MB е, ако искаш дай скайп да ти я пратя.
Здравеите колеги купих кабел от склад66 и като инсталирам инпа ми иска регистрация на продукта да пратя по електронен път на моя доставчик сериен номер на интерфеиса и Computer ID немога да разбера да пратя email ли ко трябва да стане някои колега с ИНПА от склада ако може да ми обясни какво да пращам и какво да правя защото не съм в БГ и незнам на кого какво да пращам .Предния ми кабел го купих от програматори.бг и за ИНПА ползвах сериен номер склад66 сега кабел от склада ми иска някъква активация върви разбираи за какво става въпрос .Ще съм благодарен някои ако ми обясни как става номера
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
В сайта на склада има форма на имейл, където пишеш данните и те ти пращат номер.
Мерси много колега за помоща от описанието разбрах че трябва да пращам съобщение на моя доставчик.Мерси пак за помоща 

- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
Има ли решения за ИНПА-та от склад66 за немския език когато влезеш в под менюто за е46, че нищо не разбирам? За други модели не съм пробвал дали си излиза на английски.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
plachkov написа:Има ли решения за ИНПА-та от склад66 за немския език когато влезеш в под менюто за е46, че нищо не разбирам? За други модели не съм пробвал дали си излиза на английски.
Аз имах такъв случай с една Е46 на един приятел само със неговата кола инпата ми става на немски.
От колата ти е според мене.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Next написа:plachkov написа:Има ли решения за ИНПА-та от склад66 за немския език когато влезеш в под менюто за е46, че нищо не разбирам? За други модели не съм пробвал дали си излиза на английски.
Аз имах такъв случай с една Е46 на един приятел само със неговата кола инпата ми става на немски.
От колата ти е според мене.

Здравеита колеги искам да попитам някой дали е имал проблем с diaghead emulator .Купих кабел от склад66 имам един стар комп с windows 7 х32 на него всичко се инсталира и работи но компа забива от време на време и немога да го ползвам иска нов хард ,новия е с windows 7 х64 и на него този diaghead emulator като го стартирам ми излиза съобщение от първата снимка като
дам Continua ми отваря програмата,искам да попитам някой дали се е сблъсквал с този проблем .Този diaghead emulator става ли за windows 7 х64 или аз съм объркал нещо .Благодаря предварително
дам Continua ми отваря програмата,искам да попитам някой дали се е сблъсквал с този проблем .Този diaghead emulator става ли за windows 7 х64 или аз съм объркал нещо .Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- murcielago7917
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F87 M2 competition
- Мечтае да кара: BMW
[b][b][b]Здравейте Колеги , Някой ще сподели ли да ли е подкарал INPA i DIS na Windous 7 64 bits
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
kiko™ написа:И аз най-после успях да подкарам INPA и DIS с помощта на колегата jomby![]()
Software-a го инсталирах като следвах описанията на колегата и всичко работи на 6.
Сега за кабела:
кабела който взех от eBay се оказа че е с FTDI чип напълно различен от този на колегата jomby (моя кабел е с чип FT232RL, докато при колегата кабела е с чип FT232BL). След известно ровене из bmwecu.org открих че чип-а с който е оборудван моя кабел е една идея по-добър от другия и при него са възможни софтуерни модификации с помощта на програмата MProg (програмата както и упътване за използването ѝ можете да свалите от тук).
Ето и схема на въпросният чип:
И така ако кабела с който сте се сдобили е с чип FT232RL вариантите са два:
1) Искате да имате кабел само за диагностика (лесния вариант)
Хардуерно:
в този случай хардуерната модификация на кабела е само обединяването на pin7 и pin8 на OBD2 буксата
Софтуерно:
с помощта на MProg трябва да invert-нете сигнала на RI# и DSR#
(така не ви говори нищо, но като разгледате ръководството за ползване на програмата ще разберете за какво става въпрос).
Недостатъците на този кабел са че кабела "засича" че колата е постоянно на контакт (дори и тя да не е), този недостатък го прави негоден за кодиране, понеже за потвърждаване на функцията кояти искате да кодирате с DIS трябва да се изключи и включи контакта (при INPA не знам дали е нужно разпознаването на контакт-а за да се кодира).
2) Искате да имате напълно функционале кабел (трудния вариант)
За да имате напълно функционален кабел (кодиране и диагностика с DIS), трябва да го преправите за да може да засича дали колата е на контакт
Хардуерно:
процедира се по описаният начин от колегата jomby в началото на темата, само че pin17 и pin18 от FTDI чип-а НЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ, а финното кабелче което се запоява на колектора на NPN транзистора се запоява на pin9 на FTDI чип-а (А НЕ НА pin20)
Софтуерно:
с помощта на Mprog се invert-ва само сигнала RI#
По този начин получавате напълно работещ кабел
По принцип ако искате да ползвате кабела само за диагностика и кабела ви е с чип FT232BL като описания от колегата, трябва само да обедините pin7 и pin8 на OBD2 буксата и pin17 и pin18 на FTDI чип-а. Един вид трудната модификация (със съпротивленията и транзистора) се прави за да може кабела да засича дали колата е на контакт или не е.
Това е, надявам се описанието да свърши работа на някой.
Спциални благодарности на jomby!!!
Благодаря също и на колегата © за напътствията и съветите (и фаилчетата).
Добре де,аз получавам това "VIN and ZCS/FA cannot be read out from EWS/KMB/LSZ control unit".В крайна сметка ако преустроим кабела,ще стане ли кодирването?

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Да попитам и аз нещо, с този кабел ще стане ли диагностика и кодиране http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-20-Pin-OBD-DB9-Serial-Port-RS232-Cable-Converter-/140471558008?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1351492714095944436%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D4%26#ht_2651wt_906 Имайки в предвид, че лаптопа ми е със сериен порт ?
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
на дали . Виж какво пише
100% new and high quality
Connect your diagnostic interface (or tool) and your vehicle with this cable which is specifically for BMW's
Length of cable:120cm
Please note: This cable is not a diagnostic interface but an adapter
100% new and high quality
Connect your diagnostic interface (or tool) and your vehicle with this cable which is specifically for BMW's
Length of cable:120cm
Please note: This cable is not a diagnostic interface but an adapter

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Прочетох го това. Въпроса ми идва от това че, в Склад 66 кабела който продават май е просто с конвертор за УСБ.
Иначе ако знаете какъв кабел трябва да си купя за да си ползвам серийния порт на лаптопа моля споделете.
Иначе ако знаете какъв кабел трябва да си купя за да си ползвам серийния порт на лаптопа моля споделете.