Как да узаконя DRL

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Re: Как да узаконя DRL

Мнение от Joro_Paveto » 08 Авг 2012, 7:36

Eмилио Димитров написа:толкова ли е трудно да се дръпне едно лостче или да се бутне нагоре. :kuku: те такава драма нема нийде.... :kuku: половината с мощни усилватели и сд-та, ама фаровете ще дигнат разхода... :kuku:

Голямата драма що се отнася до мен е не разхода, а тъпотията, че ме карат да карам на фарове през деня в града. Нали осъзнаваш каква ненужна простотия е това. Всички роптаят, защото закона можеше да се прецезира и да се направи много по адекватно. То утре ще накарат да ходят зимата със шпайкове, за да не падат и да си чупят крайниците защото държавата мисли за тях!
А и нещо много важно - от кухнята на КАТ. В момента ЕК ги натска да направят данните за ПТП-тата публични. Обаче те се дърпат и яростно се противят. Защото така пускат някакви данни на медиите, че еди кои си мерки са имали ефект и ПТП-тата със загиналите са намалели и т.н. За да може да си оправдават точно такива кампании. Ще ми е много интересно да видя данните за ПТП-тата след една година каране на фарове.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 08 Авг 2012, 8:25

ДРЛ-а ми свети точно както и заводския на е36,а именно дългите на 30%.Схемата я реализира колега от форума и струва около 5лв....Не виждам какъв е проблема при положение,че ИМА е36 със заводски дрл....какво озаконяване...?Просто го реализирайте така както е от завода...всякакви светодиодни лайна стоят неестетично....
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 08 Авг 2012, 8:35

Пускам си късите и въобще няма да го мисля и да се тормозя дали ще ме глобяват или не! ;)
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Авг 2012, 11:12

cod-cdbp написа:Aз имам проблем с хората, които нощем карат на ДРЛ монтиран на дългите, колкото и слабо да светят, познайте накъде е насочена светлината :evil:

Когато включиш късите светлини, дългите гаснат и си функционират като обикновен фар, не светят на никакви проценти.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Авг 2012, 11:42

:OT:
убаво ,фаровете задължителни,"спасявали" живот...
Обяснете ми защо колана да е задължителен а не собствен избор?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Авг 2012, 12:00

Leon написа:
cod-cdbp написа:Aз имам проблем с хората, които нощем карат на ДРЛ монтиран на дългите, колкото и слабо да светят, познайте накъде е насочена светлината :evil:

Когато включиш късите светлини, дългите гаснат и си функционират като обикновен фар, не светят на никакви проценти.

Нищо против, само че винаги има тарикати или блейки, а в случая останалите сме балъци по неволя. :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Авг 2012, 18:51

Jim Beam написа:Като не ти трябват и си караш на къси защо пишеш в темата?

Какво да направя да се извиня на всички "творци" - "как да сме над системата"... да ви закупя по един ДъРЛък. Всяка тема щом е отключена е със свободното право всеки да изкаже своята позиция, мнение, идиотщина и т.н.! А и не е като да не си изказвал и ти по темите през годините, затова ще се направя на приятно разсеян към забележката :mhihi:

Joro_Paveto написа:
Eмилио Димитров написа:толкова ли е трудно да се дръпне едно лостче или да се бутне нагоре. :kuku: те такава драма нема нийде.... :kuku: половината с мощни усилватели и сд-та, ама фаровете ще дигнат разхода... :kuku:

Голямата драма що се отнася до мен е не разхода, а тъпотията, че ме карат да карам на фарове през деня в града. Нали осъзнаваш каква ненужна простотия е това. Всички роптаят, защото закона можеше да се прецезира и да се направи много по адекватно. То утре ще накарат да ходят зимата със шпайкове, за да не падат и да си чупят крайниците защото държавата мисли за тях!
А и нещо много важно - от кухнята на КАТ. В момента ЕК ги натска да направят данните за ПТП-тата публични. Обаче те се дърпат и яростно се противят. Защото така пускат някакви данни на медиите, че еди кои си мерки са имали ефект и ПТП-тата със загиналите са намалели и т.н. За да може да си оправдават точно такива кампании. Ще ми е много интересно да видя данните за ПТП-тата след една година каране на фарове.

който е джигит на пътя, ще бъде риск за всички останали дори и със сто фара пуснати. фаровете са полезни в летните жеги, когато всичко в далечината се размазва, фаровете са полезни в полусумрак, когато видимостта също намалява. Но не може да се направи от 12-5 на фарове, от 19:00 до 9 на фарове. Преди години всички роптаха срещу колана и в един момент всички свикнаха да ги слагат. Така ще стане и с фаровете. Мнозина цитираме как на запад било така, как на запад било инака. Там си перкат на фарове, имат си култура на пътя. Ние кат нямаме, поне правила да имаме.
И още нещо ме изумява, как така на никой не му пречи да кара есента и зимата на фарове, но видиш ли пролетта и лятото просто е недопустимо. Колкото спасяват живот карането на фарове през зимата, толкова ще спаси и лятото. Дори и един мижав 1% да е статистическо погледнато. В това "процентче" може да е живота на всеки един от нас. И е хубаво да се замислим върху това.
А междудругото не е като да няма информация в нета за дрл-и - как, къде, защо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Авг 2012, 19:53

Eмилио Димитров написа:....

добре де колко хора трябва да ти кажат,че тази тема е за хора които не изкат да си пускат фаровете като ботове всеки път а ти продължаваш да филосовстваш,че и други ни в клин ни в ръкав обясняват,че си карали на фарове от години??ми боли ме фара :mrgreen: за това аз на къси няма да карам след като закона които е мислен от малко по умни от нашите законотворци и позовлява дрл.ако имаше ефект за това с фаровете щатите,германия,франция щяха първи да го приемат замислете се за това при следващия малоумен закон които ще ни го наложат.
по темата http://www.ebay.com/itm/2X-18-SMD-5050- ... e5&vxp=mtr
това ми се вижда варянт които спестява препряване и тн.по броните

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 08 Авг 2012, 20:04

темата е малоумна - затова.
дрл си е законово установен, пробити брони с диоди или преправени халогени дето светят на майка си в.... е ясно, и за най-малкото дете, че нема как да се узакони. Това е ТЕМАТА. И тъй като всеки обеснява как няма да кара на фарове, което е за една тема само две нива под тази, аз обяснявам как ще карам на такива. :mhihi: Или като всяка тема извън темата след първото мнение не е по-темата. :mhihi:
Призовавам към мир с акаунтите! :yes: :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Авг 2012, 20:19

Jang1r написа:ДРЛ-а ми свети точно както и заводския на е36,а именно дългите на 30%.Схемата я реализира колега от форума и струва около 5лв....Не виждам какъв е проблема при положение,че ИМА е36 със заводски дрл....какво озаконяване...?Просто го реализирайте така както е от завода...всякакви светодиодни лайна стоят неестетично....

Колега, не искам да се заяждам или нещо подобно, просто ми е чудно къде са заводските DRL на Е36? На Е46 няма такова нещо, Е36 е предишната серия ... малко ми е странно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Авг 2012, 20:33

И на Е34 я имаше, връзваше се нещо на късо в ключа на светлините и късите светят с контакта :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 08 Авг 2012, 21:27

Ще отговоря от името на jang1r .фабрични дневни светлини на BMW има от ерата на е30,но в Канада.Тоест с смяната на едно реле внос от Канада тези коли стават с фабричен DRL.А за е46 защо реши че нямат?! :roll:
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Авг 2012, 21:36

Защото има доста теми за това с много страници и никой не е споменал, че има фабрични. Единствено показаха едни наистина оригинални диоди(за Е39 и някои други модели), които отиват повече на ауди
В интерес на истината не се бях сетил за САЩ, там всичко е различно. Не знам дали техните DRL се признават по "европейските директиви" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 08 Авг 2012, 21:49

Мързи те да четеш ли?Точно в е46 подфорума са цели 2 теми които досега четох и видях как на никой не му се чете ,а само пита и за това стават с по 10 страници ,а инфото вътре е за 2 поста.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Авг 2012, 23:30

Eдва ли колега Слави го мързи да чете.
Първо той е и модератор в Е46 и едва ли не ги е чел темите.
Второ и той е взел участие в тия теми.
И май говорите на различни езици, по-скоро ти не можа да го разбереш.
Говорим за допълнителни светлини, които да са дневни. А не да се активират дългите да светят на 30%.
Още повече това при Е46 не се прави с реле , а се отключва софтуерно. Мисля че се води US-daylight. За по-старите модели се продават специални модули , които правят същото. Във форума мисля че има Е36 произведени за американския пазар, нека те да кажат дали имат оригинално активирана тая функция, но мисля че го нямаха.
А явно ти не си прочел темите , а бързаш да пишеш. От БМВ са направили оригинални DRL , които се продават и се слагат до халогените и представляват лента с диоди, които си имат сертификат и са оригинална БМВ част.
pazokolarov написа:За тези, които изключително държат на LED дневни светлини.
Вече има оригинални такива, сертифицирани от BMW със всички необходими сертификати, но не са енджъли, а са прави:
Изображение
63302184000
63302212799
Около 380 лева.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата