От днес ни задължават да караме на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: От днес ни задължават да караме на фарове

Мнение от benzin » 08 Авг 2012, 9:47

E34 написа:Бе ква Европа беееее :kuku: :kuku: ТАЯ ПРОСТОТИЯ ОСВЕН В СЪРБИЯ НИКЪДЕ Я НЯМА, поне в истинската Европа :bang: :bang:
Айде стига с тия глупости, че намалявали жертвите по пътищата, ако не се качваме на коли хептем ще намалеят! Просто тия лайнари си правят гавра с овчия народ....поредната!
ЗАЯВЯВАМ НАЙ-ОТГОВОРНО, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА, ЧЕ МЕ ПРАВЯТ НА МАЙМУНА, АЗ ФАРОВЕ НЯМА ДА ВКЛЮЧВАМ!
Да пишат квото си искат.....парите за лекарства на децата си да ги изхарчат! Помияри!!!!!

:yes: същата гавра е и с новите правила за паркиране в синя зона, майката **аха на хората
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 08 Авг 2012, 9:47

DLVasilev написа:Не е интересно беее.
Трябва да ни задължат и да караме с по една риба в устата ма опашката да стърчи навънка. Караш с риба нема яд, караш с празна уста- 200 лв и 15 точки примерно да е глобата.
"...ма те на запад...." е ние сме малко по-на изток. Съжалявам писна ми да го слушам това оправдание.
Задължават те това, задължават те онова що? ми да могат да ти вземат парите както си искат ако решат.
Що не ми задължат работодаделя от другия месец да ми плаща повече?
сега ще има "... ма ти колко работиш, че искаш увеличение..." Отговор: Спуквам се от бачкане по дяволите и работя колкото на запад и като време и като качество, обаче взимам 10 пъти по-малко
Няма просто такива тиквеници и такава малоумщина в никоя друга държава в света.
И в Конго сигурно са по-добре и имат по-добре измислени закони от нас

Евала колега! :bowdown: Много точно казано! :yes:

steeN написа:цялата работа е на инат. изобщо не виждам как някой му пречи като се качи и да врътне копчето.
аз го правя вече има няма към 9 години ;)

Няма инат тука, просто за мен е абсолютно безмислено в града през лятото да крам на фарове. Виж на извънградско е друга работа, там караш бързо, изпреварваш с 90+ и наистина трябва да те виждат от възможно най-далече. Извънградско и без да е задължително винаги на фарове карам. :!: Но в града не виждам по какъв начин това, че съм си пуснал фаровете ще предотврати катастрофа. Ти мини на червено, па ако искаш не фарове, ми прожектори като тея от WRC-то си сложи. :mhihi:

Mollov написа:Задължаването всъщност е от петък... три дни след обнародването в държавен вестник...

Иначе CCFL-а го анатемосаха отдавна... сега... няма го описан и в закона, но куките ще ти пишат както им падне и понеже е 50лв няма да можеш да обжалваш... реално има някъв шанс за LED ринговете, ама и за тях не е сигурно... същото важи и за ринговете на Е39, но при късните Е46 и Е60-тките мисля, че никой няма да направи проблем.

До колкото знам за "дневни светлини" се приемат допълнителни светлини, които са неразделна част от самото основно тяло т.е. фара... всякакви добавки "отдолу", "отгоре" и т.н. подлежат на съмнение и не се знае на кой ще попаднеш.

Имаше идея да се слагат LED крушки на фаровете за мъгла (когато не са част от основното тяло), просто да светят с необходимата сила, но пак ще те спират, щото реално ти светят фаровете за мъгла... ходи обяснявай, че си с LED крушки и няма да заслепяваш никого...

На мен доводите ми относно angel eyse-а са други. Понеже всички знаем, че се продават афтърмаркет фарове, които имат дневни светлини и има такива модели, на които тея дневни светлини са си баш като рингове направени, точно както е на късните е46 и на е60. Та като те спре кукерса си мисля, че спокойно можеш да му кажеш, че това не са обръчи допълнително слагани от теб, а си си купил такива фарове просто, на които фабрично така са им направеин дневни светлини. :lol: Той в крайна сметка не може да докаже, че не е така, щото ринговете отговарят на изискването да са неразделна част от основното тяло на фара, габарита си ми свети отделно и те напрактика си се явяват баш като дневни светлини, отделно от габаритите. Не си представям, че ще ми разглоби фара и ще гледа къде съм лепил ринга с двойнолепящата или ще извади уред, с който ще мери силата, с която светят. :mhihi: Да не говорим, че ако наистина извади такъв уред може да се окаже, че си покриват нормата за сила на светене на дневни светлини, ако изобщо има таква. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 08 Авг 2012, 9:53

Fixxxer написа:Не е на инат брат. Когато нещата отдавна са излезли извън контрол и само те правят на маймуна - не е на инат. Никой не го бърка да си врътва ключа сигурен съм в това, но да ти казват скочи, седни, скочи, седни и ти да изпълняваш като кученце, не се издържа.

Браво колега !!!! :clap: като се има предвид че 80% от Българите са "овце" винаги ме е радвало че има и "черни овци" благодарение на някой от тях Левски,Ботев....и т.н сме се спасили от турскят ятаган дано сега се намерят повече от тях за да спасим от мизерията в България! И като станем баш европейци с 2/3 автопарк до 5 години тогава с кеф да си джиткаме на дневни къси кой както си иска.... :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 08 Авг 2012, 10:04

Обаче ми прави впечатление, че преди да приемат закона едно 90% от шофьорите бяха "ЗА" :mhihi: :mhihi: :shock:
Адски глупаво е според мен в града да се кара на фарове..
Не стига, че няма смисъл, ми даже е опасно за другите участници в движението, пък и много се хабят акумулаторите(както знаем генератора не зарежда пълноценно при движение в града..., а и в тези жеги като се пуска климатик...)
Изображение
Ето един много интересен линк за четене, където можете да видите реалните "ползи" от целодневното каране на фарове.
http://www.dadrl.hit.bg/
Този закон е същия като винетките, т.е е измислен само за да се пълни хазната и джобовете на някои управляващи.
Абсолютно никаква полза от това за обикновения потребител(шофьор) :nono:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 08 Авг 2012, 10:12

E34 написа:Бе ква Европа беееее :kuku: :kuku: ТАЯ ПРОСТОТИЯ ОСВЕН В СЪРБИЯ НИКЪДЕ Я НЯМА, поне в истинската Европа :bang: :bang:

Сигурен ли си ?

Защото според Директива 2008/89/ЕС за всички коли произведени след Февруари 2011г. е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са обурудвани с DRL (Daytime Running Lights), същата директива влиза в сила и за товарните МПС от Август 2012г.

А иначе използването на DRL или Къси светлини е задължително или препоръчително в Европа, Скандинавските страни, Великобритания, САЩ, Канада, Русия и Австралия.

П.п. Право на личен избор и конституционно право е да не си съгласен с това или друго решение на правителството или парламента, за мен лишено от логика в конкретния случай.

И за да не е съвсем Оф аз карам на фарове от как се помня като шофьор, така съм решил още преди да се появи идеята за DRL-а. И не съм усетил някаква сериозна тежест от смяна на крушки или развален алтернатор и тн. Само дето сметката за тока ми е висока :shock: , но то е от използването на мигачи :mhihi: и фарове :idea: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 08 Авг 2012, 10:17

Добре бе клеги, няма смисъл да спорим дали е правилно или не, защото така или иначе вече е прието и трябва да се спазва. :!: Пуснах темата за да разнищим въпроса с овнешките очи в ролята им на дневни светлини, а не да се препираме на фарове ли да караме или не. :wave:

CTORH написа:
Mollov написа:Задължаването всъщност е от петък... три дни след обнародването в държавен вестник...

Иначе CCFL-а го анатемосаха отдавна... сега... няма го описан и в закона, но куките ще ти пишат както им падне и понеже е 50лв няма да можеш да обжалваш... реално има някъв шанс за LED ринговете, ама и за тях не е сигурно... същото важи и за ринговете на Е39, но при късните Е46 и Е60-тките мисля, че никой няма да направи проблем.

До колкото знам за "дневни светлини" се приемат допълнителни светлини, които са неразделна част от самото основно тяло т.е. фара... всякакви добавки "отдолу", "отгоре" и т.н. подлежат на съмнение и не се знае на кой ще попаднеш.

Имаше идея да се слагат LED крушки на фаровете за мъгла (когато не са част от основното тяло), просто да светят с необходимата сила, но пак ще те спират, щото реално ти светят фаровете за мъгла... ходи обяснявай, че си с LED крушки и няма да заслепяваш никого...

На мен доводите ми относно angel eyse-а са други. Понеже всички знаем, че се продават афтърмаркет фарове, които имат дневни светлини и има такива модели, на които тея дневни светлини са си баш като рингове направени, точно както е на късните е46 и на е60. Та като те спре кукерса си мисля, че спокойно можеш да му кажеш, че това не са обръчи допълнително слагани от теб, а си си купил такива фарове просто, на които фабрично така са им направеин дневни светлини. :lol: Той в крайна сметка не може да докаже, че не е така, щото ринговете отговарят на изискването да са неразделна част от основното тяло на фара, габарита си ми свети отделно и те напрактика си се явяват баш като дневни светлини, отделно от габаритите. Не си представям, че ще ми разглоби фара и ще гледа къде съм лепил ринга с двойнолепящата или ще извади уред, с който ще мери силата, с която светят. :mhihi: Да не говорим, че ако наистина извади такъв уред може да се окаже, че си покриват нормата за сила на светене на дневни светлини, ако изобщо има таква. :)

Е те това искам да осъдим. :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 08 Авг 2012, 10:33

CTORH написа: си се явяват баш като дневни светлини, отделно от габаритите. Не си представям, че ще ми разглоби фара и ще гледа къде съм лепил ринга с двойнолепящата или ще извади уред, с който ще мери силата, с която светят. :mhihi: Да не говорим, че ако наистина извади такъв уред може да се окаже, че си покриват нормата за сила на светене на дневни светлини, ако изобщо има таква. :)

Колега не забравяй че си в Булгаристан :mhihi: тук всичко се прави на парче взима се някой ЕС закон и се побългарява сигурен съм че китайските "angel eyes" покриват нормите за дневни светлини , НО насреща си имаш милиционер с дадена му почти безгранична власт от закона :banghead: по негово усмотрение пише или не пише акт та въпросният технически неграмотник без уред преценя че нямаш дневни светлини и пише акт по силата на закона актове до 50лв не се обжалват и до там !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 08 Авг 2012, 10:34

Добре, а има ли начин по който да се озаконят angel eyes, като DRL. Някой сервиз/фирма да ти направи някакъв сертификат нещо?
В крайна сметка според мен отговарят на изискванията.
Че има да гърмят крушки на тая жега...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 08 Авг 2012, 10:53

Диан написа:Добре, а има ли начин по който да се озаконят angel eyes, като DRL. Някой сервиз/фирма да ти направи някакъв сертификат нещо?

Разбира се че има начин да се узаконят има си и http://www.technotest.bg/bg/snp.html НО инициативата трябва да доиде от вносителите на angel eyes и от нас като БМВ общност !!!! Ето и наредбата за дневни светлини нека всеки я прочете http://www.rta.government.bg/n_uredba/n ... ba_086.pdf
и Правило №87 на ИКЕ http://www.rta.government.bg/n_uredba/p ... 87rev1.pdf Дано е полезна информацията !
Последна промяна ilia1984 на 08 Авг 2012, 11:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 08 Авг 2012, 10:57

eraziel написа:Не разбирам къде е проблема с каране на къси, че стигате до такива гимнастики...

http://dadrl.hit.bg/

Сега забелязах, че колега по-горе ме е изпреварил с линка. Абсолютно безмислен лобистки закон - пореден такъв. Докато траем - ще продължава така.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Авг 2012, 11:08

ilia1984 написа:
CTORH написа: си се явяват баш като дневни светлини, отделно от габаритите. Не си представям, че ще ми разглоби фара и ще гледа къде съм лепил ринга с двойнолепящата или ще извади уред, с който ще мери силата, с която светят. :mhihi: Да не говорим, че ако наистина извади такъв уред може да се окаже, че си покриват нормата за сила на светене на дневни светлини, ако изобщо има таква. :)

Колега не забравяй че си в Булгаристан :mhihi: тук всичко се прави на парче взима се някой ЕС закон и се побългарява сигурен съм че китайските "angel eyes" покриват нормите за дневни светлини , НО насреща си имаш милиционер с дадена му почти безгранична власт от закона :banghead: по негово усмотрение пише или не пише акт та въпросният технически неграмотник без уред преценя че нямаш дневни светлини и пише акт по силата на закона актове до 50лв не се обжалват и до там !

Вече можеш да обжалваш и до 50лв. По-нагоре в темата имаше написано :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 08 Авг 2012, 11:31

Biankonero написа:
eraziel написа:Не разбирам къде е проблема с каране на къси, че стигате до такива гимнастики...

http://dadrl.hit.bg/

Сега забелязах, че колега по-горе ме е изпреварил с линка. Абсолютно безмислен лобистки закон - пореден такъв. Докато траем - ще продължава така.

+1
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Авг 2012, 11:46

Емо Димитров като обясняваше за карането на къси през деня направо щяха да го анатемосат ... :mhihi:
ся кво стана пак същото.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 08 Авг 2012, 11:50

абре пичове досега очите бяха гъзарски - сега защо да ги пускаме? :mhihi: айде стига вече, дайте да решим да сърби ли ни или ни боли?..
оня ден пътувах между Сливен и Карнобат - изпреварвам срещу мен всички с включени светлини само едно сиво ауди без - и тва се случва около 20 часа - тоест около залеза... видях го чак като ми присветна да се прибирам... ми пич, аз ли съм виновен... :evil:
между другото тия данни в тая статия имат ли някакъв произход или източник или са... от автора :mhihi:
Това е като колана, като телефона, това е за нас - аз от както съм зад волана посягам слагам колана, посягам светвам фаровете.. ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 08 Авг 2012, 13:19

ilia1984 написа:
Диан написа:Добре, а има ли начин по който да се озаконят angel eyes, като DRL. Някой сервиз/фирма да ти направи някакъв сертификат нещо?

Разбира се че има начин да се узаконят има си и http://www.technotest.bg/bg/snp.html НО инициативата трябва да доиде от вносителите на angel eyes и от нас като БМВ общност !!!! Ето и наредбата за дневни светлини нека всеки я прочете http://www.rta.government.bg/n_uredba/n ... ba_086.pdf
и Правило №87 на ИКЕ http://www.rta.government.bg/n_uredba/p ... 87rev1.pdf Дано е полезна информацията !

Е не може ли просто да ида с колата, да ми измерят яркостта на ринговете и да ми издадат документ, че всичко е в норма и може да се ползва като дневни светлини?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата